Skocz do zawartości

Lubuskie

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 225
  • Wyświetleń 140,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Popularne posty

• POLECAM Sławomir Radkowski - Elektrodiagnostyka , naprawa elektroniki - specjalizacja BMW ten człowiek to mistrz świata, 10lat jeżdżę BMW i żałuję, że tak późno do niego trafiłem, siedzi w BMW od p

Opublikowano
Jest. Global gum na Chynowie. Wbrew nazwie spece od BMW ale ceny też na poziomie specjalistów. Dużo monet tam zostawiłem jak mi pompa padła :cry2:
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Sprawa się wyjaśniła.
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam kolegów!

Nie wiem czy piszę w dobrym dziale przejeżdżałem ostatnio przez Różanki koło Gorzowa Wielkopolskiego i widziałem tam komis z BMW. Czy ktoś z was posiada numer do właściciela ? Zapatrzyłem się na samochody i nie zapamiętałem :) a czas nie pozwalał zawrócić, także byłbym wdzięczny za jakiś telefon.

Dziękuje i Pozdrawiam.

Opublikowano
Witam kolegów!

Nie wiem czy piszę w dobrym dziale przejeżdżałem ostatnio przez Różanki koło Gorzowa Wielkopolskiego i widziałem tam komis z BMW. Czy ktoś z was posiada numer do właściciela ? Zapatrzyłem się na samochody i nie zapamiętałem :) a czas nie pozwalał zawrócić, także byłbym wdzięczny za jakiś telefon.

Dziękuje i Pozdrawiam.

Gert Garage 888329981

X2 M35i
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
Również polecam Global Gum Z.G. Chynów. Znają się na rzeczy i "wyleczyli" mi auto z paru problemów, chociaż wielu innych mechaników rozkładało ręce.
Opublikowano

Witam,

Osoby chcace wgrac polskie menu, lektora polskiego, odblokowac tv/dvd podczas jazdy, aktualizacje nawigacji w modeli BMW z SERII e: 60/e61/e87/e90/e91/92/e70/e71 x5 x6 oraz F seria F01/F02/F07 GT/ F10/F11 i innych zapraszamy na www.navibmw.pl

ZDALNA KONWERSJA USA/EUROPA KODOWANIE PROGRAMOWANIE CCC/CIC/NBT/ EVO ID 4 5 6/ MGU ID7 ID8 ID8.5 ZMIANA REGIONU,AKTUALIZACJA CARPLAY/ANDROIDAUTO, NAPRAWA NAWIGACJI CCC/CIC, kodowanie NCD 2.0, FSC/SFA PLIKI NAPRAWCZE, WALIDACJA ECU i inne

realizacje kliknij --> Facebook

POLSKIE MENU BMW E60 E61 E70 E71 X5 X6 E90 F01 F07 F10 F25 F30 G01 G05 G06 G11 G12 G20 G30 U11 U10...

PARTNER BMW AG

telefon/whatsApp +48 504384405

http://www.menupolskie.pl/polskie-menu/bmw.html

menupolskie2.jpg

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
z daleka od warsztatu w Jeninie bo to mega oszust,nacioł mnie na 1700zł niby wymieniając wiązkę kabli oleje filtry itp,po roku awaria powróciła i w innym warsztacie okazało się że od nowości nikt nie ściągał pokrywy w skrzyni biegów bo były plomby na śrubach a wiązka oczywiście była fabryczna i nigdy nie wymieniana tylko problemem była zaśniedziała kostka i brak styku.Jednym słowem dziad i oszust
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano
WITAM :) odwswieze troche temat poniewaz borykam sie z moja bmka.mam z nia powazny problem mianowicie strzela mi z tumika jak jakde na malych obrotach idodam gazu(automat,e36 2.0 m52) dzwonilem do goscia na kostrzynskiej i powiedzial mi ze to moze byc przestawiony vanos ale ze nie ma czasu zeby mi to zobaczyc to umowilem sie z nim na nastepny tydz. powiedzcie mi czy to moze byc oznaka tego co sie dzieje z moim autem ??dodam ze kupilem juz takie auto w tym stanie.i jeszcze jedna sprawa.co powiecie o tym gosciu z kostrzynskiej?? jakie ma opinie ?i jeszcze slyszalem o gosciu z owocowej 7a.co o nim myslicie??dobry jest? prosze o opinie bo nie chce dac auta dla jakiegos byle jakiego mechanika co mi to spierdzieli.pozdrawiam
Opublikowano

Podłącz pod kompa i sprawdź działanie sondy lambda.

Mi szarpała na wolnych obrotach to winne były cewki i sonda świrowała.

X2 M35i
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Witam, chciałem się poradzić o doświadczonego mechanika znającego się na BMW (E39) a najlepiej specjalizującego w silnikach. Mechanik poszukiwany jest w okolicach Zielonej Góry. Poszła mi uszczelka pod głowicą silnika i prawdopodobnie wygięła się głowica, dodatkowo przy okazji chciałbym wymienić uszczelniacze trzonków zaworów. Chodzi mi o to, aby robota była zrobiona rzetelnie i fachowo, no i wiadomo miło byłoby zapłacić za to rozsądną cenę. Za wszelkie odpowiedzi z góry dziękuje!
Opublikowano
Witam :) wyminilem sonde.ale nic takiego nie dalo.ale problem bledu minal(nie chcial sie usunac) natomiast kolejnym bledem byl blad czujnika polozenia walka rozrzadu.podmienilem od kolegi z 2.0 m50 bez vanosa i odziwo zaczela dobrze jezdzic nie strzela i lepiej odpala.lecz nadal mam problem z telepaniem silnika ;/ nie wiem co to moze byc.narazie musze kupi czujnik.( jak ktos by mial na sprzedaz to chetnie kupie :P )i mam pytanie odnosnie czujnika.czy jest roznica w czujniku calym plastikowym a takim co ma troche metalu ??i dodatkowo na czujniku jest takie male cos wystajace tam gdzie odczytuje.(dodam ze ja mam siemensa czly czarny i bez tego ustrojstwa)pytam bo moge kupic taki czujnik ale nie wiem czy bedzie on dzialal u mnie w bmw. b20m52
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Szukam firmy, która montuje parcotornic tył, przód z dźwiękiem i wyświetlaniem na ekranie w bmw e90 2008 po lifcie.

A także z kamera.

Proszę o kontakt

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam

Czy ktoś ma jakąkolwiek wiedzę na temat warsztatu Pana Kulewskiego na ulicy Owocowej w Gorzowie Wlkp?Potrzebuje po prostu opinii na temat tego warsztatu,bo chce oddać auto w dobre ręce.

Pozdrawiam

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Witam

Polecam z całą Pewnością i satysfakcją polecam warsztat Braci MADEJ z CHYNOWA koło Zielonej Góry

"Madej Jan. Automechanika"

Grzybowa 12 Zielona Góra

68 324 28 74

zgłosiłem się do Nich z bardzo głośno klekoczącym silnikiem N42B20 (jak diesel) :( - diagnoza - wyciągniety rozrząd (220tyś km)

wymieniono mi cały komplet łańcuch napinacz ślizgi uszczelniacze , uszkodzony okazał się jeden nastawnik więc on też jest nowy oraz jeden elektrozawór.

Przy odbiorze auta musiałem się dobrze wsłuchiwać ,że silnik jest odpalony - nastała cisza :lol: . jedyne co teraz słyszę przy otwartej masce to wtryskiwacze gazowe. a silnika nic a nic . głośniej słychać warkot z tłumika...hihi.

Tak ,że reasumując ja polecam z wielkim uśmiechem na twarzy.:) :lol: :twisted: :lol:

Było - BMW - E36 318i 113KM M40B18 1991

Jest - BMW - E46 318i 143KM M42B20 2003

+ - BMW - E90 318i 143KM M43B20 2010

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Witam

Polecam z całą Pewnością i satysfakcją polecam warsztat Braci MADEJ z CHYNOWA koło Zielonej Góry

"Madej Jan. Automechanika"

Grzybowa 12 Zielona Góra

68 324 28 74

zgłosiłem się do Nich z bardzo głośno klekoczącym silnikiem N42B20 (jak diesel) :( - diagnoza - wyciągniety rozrząd (220tyś km)

wymieniono mi cały komplet łańcuch napinacz ślizgi uszczelniacze , uszkodzony okazał się jeden nastawnik więc on też jest nowy oraz jeden elektrozawór.

Przy odbiorze auta musiałem się dobrze wsłuchiwać ,że silnik jest odpalony - nastała cisza :lol: . jedyne co teraz słyszę przy otwartej masce to wtryskiwacze gazowe. a silnika nic a nic . głośniej słychać warkot z tłumika...hihi.

Tak ,że reasumując ja polecam z wielkim uśmiechem na twarzy.:) :lol: :twisted: :lol:

Musimy sie kolego kiedys spotkac i przybic sobie piatke, ten sam silnik, niemal ta sama usterka i jeden oczywisty wybor: Madej. Polecam

Opublikowano
Witam kolegów. Gdzie najlepiej wymienić olej silnikowy w E60 3.0d Gorzów Wielkopolski mnie interesuje wyłącznie. Co sądzicie o warsztaie BIDRZYCCY na ul. Piłkarskiej?
Opublikowano

Witam wszystkich.

Poszukuję dobrego warsztatu specjalizującego się w silnikach BMW. Dokładnie chodzi mi o wymianę rozrządu w silniku M30B35. W ASO chcą 2000 zł za samą robotę więc szukam czegoś tańszego najlepiej w okolicach Gubina albo Zielonej Góry.

Opublikowano
Zna ktoś jakiegoś mechanika na terenie Żagania / Żar / Szprotawy co zajmuje się MECHANIKĄ BMW? Szczególnie interesuje mnie Vanos :/
Opublikowano

A może ktoś poleci jakiegoś mechanika ze Słubic(okolic?)?

Do Gorzowa / Zielonej po ok. 80km więc trochę ciężko byłoby zostawić tam auto.

Mam tutaj dobrego lakiernika, brakuje jeszcze mechanika / elektryka

Opublikowano

witaj kamile39!

Jeśli chodzi o Słubice to ja podstawowe rzeczy robię w Kunowicach u znajomego mechanika i jestem zadowolony-jak czegoś nie wiem podpytam na forum i problem znika :)-przy czym części oczywiście załatwiam sam.

Co do silników Diesla to może warto odwiedzić Pana Duera-z tego co wiem specjalizuje się on w silnikach diesla i chyba nawet jeździł BMW E39 w dieslu-więc temat pewnie ogarnia.Pozostaje oczywiście jeszcze Gorzów i warsztat na ulicy Owocowej-jeszcze tam nie byłem ale znajomi polecili mi ten warsztat jakby co,bo tam podobno specjalizują się w BMW

Opublikowano
Polecam warsztat na Owocowej w Gorzowie, byłem tam 2 razy z trudniejszymi przypadkami, posiadają wiedzę i ogarniają temat
Opublikowano
Polecam warsztat na Owocowej w Gorzowie, byłem tam 2 razy z trudniejszymi przypadkami, posiadają wiedzę i ogarniają temat

i kosztują

Za wymiane pompy paliwa z pompą chcieli 250zł Troche przegieli bo za 70 zł kupiłem na tablicy i sam wymieniłem

X2 M35i
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

UWAGA PANOWIE!!!

Jeżeli ktoś będzie slyszal o RAFALE Z KRZESZYC od wgrywania spolszczenia do menu to katygorycznie przestrzegam i odradzam!!!

postawikem do niego moje e91 miało to trwac 2h a trwalo 16 dni a w końcu i tak zabrałem od niego auto. gość jest piper... centralnie lekceważy i zwodzi człowieka majatek stracilem na dojazdy do niego bvo ciagle mowil ze na następny dzień będzie auto,za dwie h będzie auto itd. itp.! w rezultacie nie odbieral ode mnie tel wiec wzialem lawete i pojechałem po auto. na miejscu okazało się ze auto jest rozrecone w srodku(ale chyba niczego nie brakuje,nastepny mechanik to określi) brudne tak mocno ze nie widać roznicy w kolorze felg i opon(dwa dni przed oddaniem sciagalem kazde jedno kolo i mylem je od srodka...) a co najlepsze przyje...b nakrecil sobie ponad 300km moim samochodem... gdie sam mi odradzal jazde z tym niedzialajacym komputerem... nie wiem jak teraz się z gościem policzyć... kupiłem to auto,dbam o nie nie daje nawet bratu jezdzic bo staram się zebym tylko ja i moja zona je uzytkowal a tu jakiś brudas nim jezdzil,katowal i uswinil...

w poniedzialem zona idzie o porade do prawnika,zobaczymy co będzie...

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Witam kolegów. Gdzie najlepiej wymienić olej silnikowy w E60 3.0d Gorzów Wielkopolski mnie interesuje wyłącznie. Co sądzicie o warsztaie BIDRZYCCY na ul. Piłkarskiej?

pewnie juz po wymianie, ale tak dla potomnych, chcecie mieć wszystko całe i sprawne to odradzam, a jak cos to sprawdzajcie po nich, mi zepsuli część za 1tys.zl

oddali nowe ale i tak stwierdzili ze nie ich wina, daleko im do fachowości a partnerstwo z BMW to jakaś pomyłka