Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Witam wszystkich

Mam pytanie czy ktoś był i korzystał z usług serwisu skrzyni automatycznych Norbi na ul Szczecińskiej 28 w Łodzi. Mam problem z autem i w poniedziałek oddałem tam auto nie widziałem w internecie żadnych opini na ten temat a naprawę wycenili na 4700 (bmw e60 530i M54). Uszkodzone było główne sprzęgło oraz jakieś poboczne , tarczki i jakieś gumki czy coś nie znam sie na tym . Właściciel wydaje sie sympatyczny (jak na ten czas) czy ktoś był już u nich i może się podzielić opinią?

Nie naprawiaj!!! Kup używkę. Wyjdzie dużo taniej. Te skrzynie praktycznie się nie psują przez co są w śmiesznych cenach. Po naprawie najczęściej skrzynia nie chodzi tak jak trzeba i potem kolejne koszty itd itd. Szkoda czasu, nerwów i pieniędzy.

• Odpowiedzi 724
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
W moim przypadku musze miec fakture byl tam tez rzeczoznawca ktory robil zdjecia itp ze wzgledu na to ze musze miec pelna dekumentacje tego co bylo w aucie i bedzie robione poniewaz ktos inny bedzie pokrywal te kosztu (kupielm auto z wadilwa skrzynia i zarazdalem swoich praw)
Opublikowano
Witam wszystkich

Mam pytanie czy ktoś był i korzystał z usług serwisu skrzyni automatycznych Norbi na ul Szczecińskiej 28 w Łodzi. Mam problem z autem i w poniedziałek oddałem tam auto nie widziałem w internecie żadnych opini na ten temat a naprawę wycenili na 4700 (bmw e60 530i M54). Uszkodzone było główne sprzęgło oraz jakieś poboczne , tarczki i jakieś gumki czy coś nie znam sie na tym . Właściciel wydaje sie sympatyczny (jak na ten czas) czy ktoś był już u nich i może się podzielić opinią?

Nie naprawiaj!!! Kup używkę. Wyjdzie dużo taniej. Te skrzynie praktycznie się nie psują przez co są w śmiesznych cenach. Po naprawie najczęściej skrzynia nie chodzi tak jak trzeba i potem kolejne koszty itd itd. Szkoda czasu, nerwów i pieniędzy.

Chcialem tak zrobic lecz wiele osob mi to odradzilo bo nigdy nie wiadomo na jaka skrzynie sie trafi a tutaj mam po regeneracji i mam ta 2 letnia gwarancje.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Panowie poleci ktoś jakiś sprawdzony warsztat gdzie wymienią mi konwerter skrzyni?

Nie musi być to tylko łódź,Zgierz,Sieradz,Wieluń,Zd. Wola i okolice tez wchodzą w grę.

Opublikowano
Witam wszystkich użytkowników z łódzkiego. Chciałbym zapytać czy możecie polecić jakiś warsztat albo jakiegoś ogarniętego gościa, który pomoże mi sprawdzić auto przed zakupem w Łodzi ? Wielkie dzięki za pomoc.
Opublikowano
Szukam warsztatu który mi zamontuje nawigacje do e38. Przeróbka z audio hifi dsp na nawi z dużym ekranem. Mam wszystkie potrzebne części, tylko wypruć stary i wsadzić nowe ;)

BMW to nie samochód. BMW to styl życia. :D

4.0 V8 LPG 4 gen

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Witam wszystkich

Chcialem tak zrobic lecz wiele osob mi to odradzilo bo nigdy nie wiadomo na jaka skrzynie sie trafi a tutaj mam po regeneracji i mam ta 2 letnia gwarancje.

I jak skrzynia chodzi? Też szukam jakiegoś dobrego serwisu do asb w Lodzi i okolicach.

Możesz polecić ten warsztat czy raczej nie?

Opublikowano
Szukam warsztatu który mi zamontuje nawigacje do e38. Przeróbka z audio hifi dsp na nawi z dużym ekranem. Mam wszystkie potrzebne części, tylko wypruć stary i wsadzić nowe ;)

Zadzwoń do http://bmw-retrofit.pl/ zajmują się doposażaniem.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
Polecam warszat od bmw w zelowie, fachowa i tanio robia, niestety ja trafilem ze troche czekalem z naprawa ale jest to spowodowane ze buduja nowy warszat, wiec bedzie wiecej stanowisk, ludzi i bardziej profesjonalnie :)
Opublikowano
Mógłby ktoś polecić jakiś warsztat w okolicach Łodzi gdzie dobrze ustawiają geometrie(zbieżność+kąty) w BMW E39?
Opublikowano
Kendall w Rąbieniu. Koszt pełnej geometrii ze wszystkim co sie da to około 180zł (tyle mi policzyli za e90) ale zrobili wszystko elegencko i przy okazji powiedzieli co do wymiany itp.
Opublikowano

Dawno ich nikt nie wspominał

Panowie na Kasprzaka w Zgierzu

Polecam - znają sie, i ceny maja całkiem przystepne

sorry pomyliłem adres : Kasprowicza

https://www.google.pl/maps/@51.8716935,19.4140372,3a,75y,15.8h,71.7t/data=!3m6!1e1!3m4!1sraXNSc0nKHNcK-_65cQevw!2e0!7i13312!8i6656

aktualnie:

i4 G26 z 2023

X5 45e z 2023

118i z 2019

Były 730d E65 z 2004; 120i z 2005; 518d F10 z 2015; X4 20d z 2017, 518d z 2021

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
Może ktoś poleci jakiś serwis ASB w Łodzi lub okolicach? Ewentualnie kogoś kto sprzedaje używki?

8 lat temu wymieniałem olej w Lagunie I (ASO Renuara nie wiedziało jak) w http://www.automatyczneskrzynie.pl/

wtedy byłem zadowolony

aktualnie:

i4 G26 z 2023

X5 45e z 2023

118i z 2019

Były 730d E65 z 2004; 120i z 2005; 518d F10 z 2015; X4 20d z 2017, 518d z 2021

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

BMW to ładnie powiedziawszy coś więcej niż samochód, to filozofia życiowa, to auta niepowtarzalne, oryginalnego, o których nie można powiedzieć, że są awaryjne lub w jakikolwiek sposób niedopracowane. Ja polecam niezależny warsztat w Łodzi na Puszkina firmy MiJ http://bmw.mij.pl/ .

Pracują tam moi znajomi i rzeczywiście robię im reklamę, ale o prawdziwych fachowcach i pasjonatach trzeba rozmawiać :).

"Szef to mój kumpel i też śmiga bmką :)" Rzeczywiście szef również jeździ bmw i bardzo to auto chwali :)

Polecam

Opublikowano

jeśli chcecie serwis asb to może tutaj-TEL.501 461 936 .NOWY KAROLINOW 2

miedzy Żyrardowem a Skierniewicami,jak przelatuje czasem to bryki z całej polski,zabytkowe i aktualne.zadzwonic ,zapytać -to nic nie kosztuje.

:wink:

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Jakiego polecacie mechanika w Łodzi, który rozbierze silnik i zobaczy czy nadaje się do reanimacji (ewentualnie wymienić). Chłopaki z Św. teresy będą mieli czas dopiero w czerwcu, a mi zależy na czasie. Kogo ewentualnie innego byście polecili, bo na krzemienieckiej i w zgierzu powiedzieli że nie ma sensu rozbierać tylko odrazu wymienić. A ja chciałbym chociaż poznać co jest powodem wymiany silnika.

Poniżej przedstawiam mój post dotyczący problemów z moim silnikiem.

viewtopic.php?f=69&t=298342

Opublikowano
W Brzezinach przy wylocie na Rawę masz zakład pana Heńka spec. się w naprawach silników. Starszy gość który siedzi od lat w mechanice, mogę polecić. Telefon do niego mam jeśli jesteś zainteresowany nadal.
Opublikowano

Hej, polecicie kogoś w łodzi lub w okolicach do polerki reflektorów (ksenony jeżeli ma to jakieś znaczenie) oraz kogoś kto podjąłby się przerobienia końcówki na dwururkę (coś takiego jak na zdjęciu) http://oi66.tinypic.com/66krok.jpg

z góry dzięki pzdr

Opublikowano

Wyprostowanie felgi aluminiowej, kto poleci jakis bardzo dobry warszat z lodzi lub zgierza?

Chce tez polecic pana z Modlina 45, ktory zajmuje sie dowazaniem kol na samachodzie, facet zna sie na rzeczy i napewno jezeli ktos ma dolegliwosci w postaci nie wywazonych kol to warto sie do niego udac.

Opublikowano

Który serwis na przegląd przedzakupowy BMW E60 LCI 530d w Łodzi? Nadwozie i ogólny stan jestem w stanie sprawdzić sam. Samochód serwisowany poza ASO, głównie na Krzemienickiej. Stąd chciałbym sprawdzić czy nie ma jakiś zaniedbań serwisowych i problemów silnik / skrzynia. Do Opoczna za daleko.Tylko ASO? Preferowana Łódź :)

Z góry dziękuję.