Skocz do zawartości

wymiana foteli z wersji angielskiej

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Naleze chyba do tych nielicznych ktorzy maja w e38 tapicerke welurowa. Czarna. Czasem nachodzi mnie mysl na wymiane foteli i kanapy szczegolnie gdy ceny spadaja ponizej tysiaca. Choc te naprawde ladne komplety oferowane sa raczej blizej 2 tysiecy.

Zdarzaja sie komplety w atrakcyjnej cenie ale z rynku brytyjskiego. Kupujacy ich raczej unikaja? Czy ktos wie z jakiej przyczyny? Fotele sa niesymetryczne? Inaczej zbudowane dla kierowcy i pasazera? Wydaje mi sie ze sa identyczne? Mozna by nawet zaryzykowac, ze angielski fotel pasazera bedzie mniej "wysiedziany". Czy sa jakies klopoty przy przekladaniu? Podobno to dziecinnie proste. Czy bezowa tapicerka w dawnym ciemnym wnetrzu nie bedzie krzykliwie niepasowac bez wymiany tapicerki drzwi i slupkow?

Opublikowano

hmm... na tapicerke na dzwiach ... tez by raczej trzeba bylo... bo ianczej lipa...

z przekłądka nie powinno być wiekszego problemu... najwyżej jakieś małe przeróbki...

gorzej z boczkami... chodzi o przyciski... od szyb i luster...ale tez się da..

http://img110.imageshack.us/img110/2668/naroummmpr4.jpg
Opublikowano
Dziekuje za podpowiedzi. Nie mam elektrycznego ustawianie kierownicy (jeden problem mniej). Gdybym znalazl komplet foteli z czarnej skory nie dotykalbym tapicerki drzwi. Tapicerka czarna jest chyba jednak najbardziej poszukiwana. Zielone, niebieskie, szare, bezowe wymagaja najwiecej ingerencji w inne elementy aby utrzymac zblizony poziom estetyki - stad nizsze ceny. Kolega wyszukal sobie komplet do e32 za 600 zlotych z przekladka (choc bez sterowania elektrycznego). Kupic drogo nie sztuka. Bede sie rozgladal, jak zmienie a zona mnie nie zabije to opowiem...
Opublikowano
a ja mam welur i sie ciesze jak kolega wsiada w czarna skore do auta co stoi 8 godzin na sloncu, choc szczerze skora to jest to, ale mam fajne fotele, lamane w lektryce itp i w super stanie a nie skora za 700zl popekana i zaszczana, pomysl czy warto
www.auto-optima.pl
Opublikowano

Korzystajac z nieobecnosci malzonki oraz uprzejmosci McPaul z Forum, zamienilem czarny welur na skorzane szarosci. Wymiana (z obserwacji :lol: ) jest banalnie prosta choc same fotele troche ciezkie. Kilka wskazowek: nie zapomniec o lince do podnoszenia pasow, odpiac akumulator (brak komunikacji z mata), uwazac na drobne maskownice. Boczkow na razie nie wymieniam. Kontrast jest duzy i troche sie trudno przyzwyczaic. WYmiana boczkow nie wiele chyba jednak zmieni bo nadal duzy kontrast bedzie na oslonach slupkow, nawet uszczelkach ale przede wszystkim na styku boczkow z deska. Czarna skorzana tapicerka bylaby znacznie bardziej estatyczna. Ostatnia uwaga dla pelnego obrazu eksperymentu - welur jest znacznie bardziej wygodny i zdecydowanie (!) "przewiewny".

Opinie zony po powrocie nie moge przytoczyc bo byla wybitnie niecenzuralna.

Efekt:

http://img187.imageshack.us/my.php?image=p9010012kg8.jpg

http://img187.imageshack.us/my.php?image=p9010013qq1.jpg

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Efekt EXTRA.

Jeśli możesz powiedz ile dałeś za taki idealny stan.

zibi

zibi

BYŁO w kolejności:

318,320, M3, 735AHG, 730, 525TDS, 725TDS, 740

JEST : 530D Touring

Opublikowano

Lacznie ~750 PLN. Fotel brytyjskiego kierowcy (obecnie pasazera) jest daleki od idealu. Reszta - az trudno uwierzyc.

Moim zdaniem trzeba byc cierpliwym i spokojnie sie rozgladac, dzwonic, negocjowac.

Sprawdzcie u forumowicza McPaul - moze ma jeszcze jeden zestaw.

Dziekuje za mile opinie. Lepiej mi z nimi.

Opublikowano

Mam ładny czarny zestawik skór, także jakby ktoś szukał...

na PW ;) - tanio będzie.

Jak ktoś potrzebuje CZĘŚCI do:

e36 coupe sedan touring - wszystkie silniki.

e38 740iA M60.

Pisać śmiało ;)

Opublikowano
po wymianie boczkow znacznie lepiej.za taka kase to rewelacja.tylko pochwalic

WYPRZEDAŻ CZĘŚCI E30 E34

CZĘŚCI ZA GROSZE-skrzynie od 250zl,mosty tylne od 150zl,zawieszenia,blachy

#####Kasacja aut#####

tel.787482121

gg 208272