Skocz do zawartości

obnizajace się lusterko zew. jest taka funckja ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Ostatnio usłyszałem gdzieś ze w e46 jest taka funkcja ze po wrzuceniu wstecznego lusterka automatycznie opadają zęby lepiej widzieć przy cofaniu .

Jest to prawda ? jak tak to jak to uruchomić ? w jakich wersjach to występuje ?

pozdrawiam

Opublikowano

Witam.

Na pewno jest taka funkcja ( wyczytałem kiedyś w instrukcji użytkowania ).

Ja u siebie sprawdzałem i nic takiego niestety nie mam.

Opublikowano
w e39 jest taka opcja jezeli sa fotele elektryczne z pamiecia (byc moze jeszcze konieczna jest elektryczna regulacja kolumny kierownicy, ale na 100% nie pamietam). wystarczy przelacznik od ustawiania lusterek przelaczyc na pozycje taka, jak bysmy chcieli wyregulowac lusterko kierowcy i wrzucic wsteczny - wtedy lusterko pasazera powinno obnizyc sie tak, zeby kierowca widzial tylne kolo
Opublikowano

Pstryczkiem od ustawiania lusterek. Jak masz wlaczone ustawianie od kierowcy to nic sie nie dzieje, jak od pasazera to sie przestawia przy wrzuceniu wstecznego. Albo odwrotnie. Tak w e38 jest wiec w calej reszcie pewnie tez.

Opublikowano
Witam

Ostatnio usłyszałem gdzieś ze w e46 jest taka funkcja ze po wrzuceniu wstecznego lusterka automatycznie opadają zęby lepiej widzieć przy cofaniu .

pozdrawiam

Witaj - ja mam taką funkcję w swoim - e46 2002 rok, gdy wrzucam wsteczny lusterko pasażera samo się obniża na czas cofania, nie wiem jak sie włącza tą funkcje gdyz auto mam od niedawna a była aktywna juz od czasu kupna :roll2: dodam jeszcze na marginesie że mam PDC i nie wiem czy nie jest to jakos ze soba powiązane :roll2:

Car Detailing - zrób to z Nami :-)
Opublikowano

Pstryczkiem od ustawiania lusterek. Jak masz wlaczone ustawianie od kierowcy to nic sie nie dzieje, jak od pasazera to sie przestawia przy wrzuceniu wstecznego. Albo odwrotnie. Tak w e38 jest wiec w calej reszcie pewnie tez.

Tak samo jest w E46.

Opublikowano

Tak samo jest w E46.

Sprawdze w swoim Compakcie dzisiaj i jak dojade do domu - dam znac :)

Ale powiem szczerze,ze nie zauwazylem tego jeszcze :(

• Członkowie klubu
Opublikowano
w e39 jest taka opcja jezeli sa fotele elektryczne z pamiecia (byc moze jeszcze konieczna jest elektryczna regulacja kolumny kierownicy, ale na 100% nie pamietam). wystarczy przelacznik od ustawiania lusterek przelaczyc na pozycje taka, jak bysmy chcieli wyregulowac lusterko kierowcy i wrzucic wsteczny - wtedy lusterko pasazera powinno obnizyc sie tak, zeby kierowca widzial tylne kolo

Mam pamięć foteli, elektryczną kierownicę ale zarówno przy przełączeniu na lusterko pasażera jak i lusterko kierowcy, jak włączam wsteczny (tiptronik) to lusterko się nie obniża :cry2: Czyżby czegoś brakowało? (może osobno występowała pamięć lusterek :?: ) Albo coś się popsiuło, tylko co :mad2:

Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie :modlitwa:

Opublikowano

Mam pamięć foteli, elektryczną kierownicę ale zarówno przy przełączeniu na lusterko pasażera jak i lusterko kierowcy, jak włączam wsteczny (tiptronik) to lusterko się nie obniża :cry2: Czyżby czegoś brakowało? (może osobno występowała pamięć lusterek :?: ) Albo coś się popsiuło, tylko co :mad2:

Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie :modlitwa:

Zerknij na tego PDF-a czy aby ten wlasnie problem nie dotyczy twojego modelu.

Aby byc pewnym czy posiadamy uchylanie lusterka podczas wlaczania biegu wstecznego jest sprawdzenie czy samochod wyjezdzajac z fabryki zostal wyposazony w opcje nr 459 (pamiec siedzen i lusterek)

Kazde ASO na podstawie VIN-a jest w stanie udzielic informacji na temat zainstalowanych opcji w danym samochodzie. Wystarczy tlko zadzwonic, trafic na kompetentna osobe z dostepem do ASAP-a (Aftersale Assistance Portal) i grzecznie zapytac.