Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 62
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Witam w miesicei przy spokojnej jezdzie [ale podkreslam tylko miasto kasuje spalanie po kazdym tankowaniu] 11-12 530d automat przy mocniejszej jezdzie 14 w gore:)

na trasie przy bardzo spokojnej potrafi zejsc do 8-9 ale prawie nie dotykajac gazu wiec co to za jazda przy szybszej to 10 minimum - 11

pozdrawiam,

Darek [Poznan]

[500 656 500] sprzedam nr - starter GSM idealny dla salonu BMW - 608 BMW BMW czyli 608 269 269
Opublikowano

Ciekawe macie te spalania :|

530d przy, hmm spokojnej choc normalnej jezdzie - 8.7 tylko w miescie, wliczajac w to w sumie czeste korki.

Nigdy nie kłóć się z idiotami, sprowadzą Cię do swojego poziomu i pokonają doświadczeniem.
Opublikowano
Po mieście 8-9 litrów -niepojęte :shock: !!! A może to w trybie manualnym? Moja żłopie zgodnie z instrukcją - w trasie 6-8 a po mieście ok. 13 litrów. Średnio, bo codzień do roboty i z powrotem 80 km, po trasie i mieście pali mi koło 9 litrów.
Opublikowano
ale podkreslam tylko miasto kasuje spalanie po kazdym tankowaniu] 11-12 530d automat przy mocniejszej jezdzie 14 w gore:)

Chlopaki proponuje zrobić tak jak kolega wyżej i dopiero wtedy napisać ile wam spala auto w mieście, glupotą jest pisać, że pali 8 litrow jak nawet w orginalnym katalogu piszą co innego:)

Opublikowano
mam 530d 193KM automat i pali w mieście Warszawa ok 11-12 a w trasie do chorwacji spalił ok 8,5-9,00 litrów przy predkościach na autostradzie około 160-180km/h
Opublikowano

W trasie 8-9 :| ała

Ja przy wyjezdzie do domu w Niemczech wyzerowalem spalanie i wyszlo 6.2 , zaznaczam ze nie jechalem 200 tylko okolo 130 caly czas.

Wiadmo jak sie jedzie po trasie 200 to nie spali 6 :)

Nigdy nie kłóć się z idiotami, sprowadzą Cię do swojego poziomu i pokonają doświadczeniem.
Opublikowano
No nie wiem czy 10 to optymistycznie. Moze u mnie obliczanie spalania szwankuje ale 10 zeby miec po miescie to musze stac w korku duzym albo mocno detpac, a ani jedno ani drugie czesto nie wystepuje w miesice. Na szczescie od kiedy otworzyli autostrade korki sa sporadycznie tylko jako kolejki do swiatel.
Opublikowano
To co, jedziesz sobie przez miasto 50-60 km/h widzisz korek, to hamujesz, czekasz, ruszasz 5 m i dalej hamujesz, potem ruszasz i jedziesz 50 km/h, o swiatla to hamujesz i jedziesz dalej 50-60 km/h a potem szukasz miejsca do parkowania i stop. I dalej pali Ci 8,5 litra?
Opublikowano

tak jak juz sto razy o tym bylo ze miasto mastu nie rowne....

mi pali w miescie realnie 9,5 natomiast komputer pokazuje 8,5 ale to dlatego ze go za czesto nie kasuje - ja jade zazwyczaj bez korkow wiec pewnie dlatego no i skrzynia manual

pozdr

Opublikowano
Troche to dziwnie przedstawiles, ale mozna to tak okreslic ze jade 60 potem hamuje i parkuje, i tak czasem sa tez swiatla ale wtedy ruszam wiecej niz 5 metrow jak jest zielone. I na komputerze pokazuje mi srednio 8.5.
Opublikowano

Jazda po 100-licy to jeden wielki korek. Spalanie u mnie jest podobne jak jak u innych kolegów z wawy czyli 11-12 literków.

uf a już myslałem ze coś jest popsute, każdy kżyczy że pali mu po niżej 10 l a jak ktoś pisze że spalanie jest w okolicach 8 litrów na mieście to znaczy jedno - nie wie co to korki- szczęściaż

:P

nie ma to jak poczciwa niemiecka konstrukcja !