Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Panowie powiedzcie mi ile może kosztować bezpieczny chip do podniesienia mocy w BMW E30 320?? I ile tak na prawdę ile dodaje mocy? Jak możecie to podajcie konkretne stronki gdzie takie coś można na być!

PS Chodzi mi aby to było jak najtaniej ale nie kosztem silnika!

Dzięki za pomoc! Szerokośći!

Nie ważne gdzie ważne czym:) BMW- Będziesz Musiał Wyprzedzać :)
Opublikowano

cze sasiad.

poszukaj troche. o tym sie juz pisalo. generalnie w silniku bez turba nie zaszalejesz. poszukaj jakiejs hamowni (w lodzi chyba najblizej)zadzwon i zapytaj speca ile sie da z tego wycisnac programem. moze ochocaz z 8%???

POSZUKAJ ZANIM ZAPYTASZ, NIBY NIC A TAK WIELE!!!!!!!!!!!
Opublikowano
Na wykresach z hamowni silników benzynowych widać wyraźnie ze różnica jest niewielka. Chipa do benzyny bym nie dawał osobiście bo efekt nie jest wart kasy włozonej, no ale kazdy ma swoje zdanie :D
Problem szachisty: zwalić konia czy posunąć damę :-)
Opublikowano
Ja proponuje różne magiczne urządzenia z allegro :mrgreen: Każde podnosi moc o 10%. Mam tu na myśli ceramizery, magnetyzery, sportowy tlumik basowy, stozek za 30 zł ja to zzsumować to bedzie +100% mocy :duh: No dobra żarty żartami a tak serio to tak jak kolega wyżej pisał że nie zaszalejesz do 10% mocy mozesz wycisnac chipem.
Opublikowano
Na jajka sobie załóżcie te czipki :lol: .Do motorów wolnossących :lol: To wtedy przy przyspieszeniu będziecie czuć MOC na maxa :duh: Banda szczeniaków.Kupią stary wynalazek i chcą z niego rakiete zrobić.To już lepiej zainwestuj w stan techniczny auta :mad2: .Kup uturbione auto to wtedy pogadamy o virusie :twisted2:
Opublikowano (edytowane)
Na jajka sobie załóżcie te czipki :lol: .Do motorów wolnossących :lol: To wtedy przy przyspieszeniu będziecie czuć MOC na maxa :duh: Banda szczeniaków.Kupią stary wynalazek i chcą z niego rakiete zrobić. :twisted2:

za kogo sie masz ze Nas masz za szczeniakow??? do kogo i o co takie teksty kolego??? troche luzu jakis nadpobudliwy jestes!!!!

ps. uwazam ze audi to grabarki. b4 2.0 kumpla objezdzam jak chce

Edytowane przez E30Suchy
POSZUKAJ ZANIM ZAPYTASZ, NIBY NIC A TAK WIELE!!!!!!!!!!!
Opublikowano
Koluniu Rafala sam jesteś szczeniak.Jak jesteś taki cfaniaczek że wyskakujesz z uturbieniem a jeździsz jakimiś audiczkami to wyskocz do BMKI 4.0 V8 to pogadamy anie z turbiną wyskakujesz.Tą twoją Audice 2.5 V6 spokojnie bym odstawił BMW 525 TDS heheheh.Bujaj SIE SZCZENIAKU!!!!!
@@ nieważne jak,gdzie i za ile, ważne że BMW @@
Opublikowano
Na jajka sobie załóżcie te czipki :lol: .Do motorów wolnossących :lol: To wtedy przy przyspieszeniu będziecie czuć MOC na maxa :duh: Banda szczeniaków.Kupią stary wynalazek i chcą z niego rakiete zrobić.To już lepiej zainwestuj w stan techniczny auta :mad2: .Kup uturbione auto to wtedy pogadamy o virusie :twisted2:

Jak na moje oko to mi tu jakimś kompleksem zalatuje no ale nie mi to oceniać! To jest auto kuzyna ma fajnie usportowiony samochód ale brak mu już mocy! Ja mam jej jak narazie wystarczająco!

Dzięki Panowie za pomoc i opinię! Szerokości i przyczepności życzę :D

Nie ważne gdzie ważne czym:) BMW- Będziesz Musiał Wyprzedzać :)
Opublikowano

Drogi Panie, ja mam 2 chipy, jadę na hamownie za niedługo i sprawdzę obydwa + serie kompa. . .

Jak bedziesz pamiętał to się odezwij

Opublikowano
Drogi Panie, ja mam 2 chipy, jadę na hamownie za niedługo i sprawdzę obydwa + serie kompa. . .

Jak bedziesz pamiętał to się odezwij

Daj koniecznie wykresy na forum. Bo te chipy reserveda to poki co urban-legend. Nigdzie nikt nie chce pokazac wykresow.

Opublikowano

Uprzedzam, jeszcze jeden wyskok z czyjejkolwiek strony w tym topicu i poleca ostrzezenia :nienie: .

Rafala6, polecam zapoznanie sie z regulaminem.

Byly:

E36 318is Coupe

E32 750i

E30 318i

E36 320i Touring

E34 AC Schnitzer S3(240 HP i 315 Nm)

E38 730i Indyvidual

E23 732i

Opublikowano (edytowane)

Gdzieś niedawno byłem na stronce i oglądałem chipy do bemek. Byłem ciekawy jakie sa przyrosty mocy ale z tego co pamiętam to przy 320 jest to nieopłacalne. Przyrost był bardzo mały w porównaniu do ceny. Spróbuje to odnależć ale nic nie obiecuje bo czasami lata sie po necie i coś można znaleźć a potem juz nigdy do tego nie dotrzec drugi raz. Ale może mi się uda.

Edit:

To nie ta stronka, na której byłem ale możesz tutaj spojrzeć:

http://www.tucholka.pl/katalog/marki/bmw.htm

http://www.godula.cc.pl/index.php?mode=bmw

Edytowane przez OneTouch
Opublikowano

Ja najpierw testowałem potem kupiłem . . . okaże sie wkrótce, czy to moje subiektywne, czy obiektywne odczucia.

Pewien jestem, że silnik chodzi równiej niż na seryjnym kompie

Opublikowano

Panfil niestety wymierzyłem kare już tym najbardziej zasłużonym a resztę proszę o zachowanie powagi i kultury.

Wracając do tematu tak jak koledzy pisali chip daje mało mocy ale zawsze to coś jak nie ma co kuzyn z kasą zrobić to zawsze jest jeden z kroków który po złożeniu z kilku takich przeróbek mogą dać coś wyraźnie odczuwalnego.

Sam Chip da sie odczuć ale to nie zrobi na nikim wrażenia

Opublikowano

Chip niekoniecznie zaklada sie tylko dla podniesienia mocy ;)

Wazne ze mozna uwypuklic moment obrotowy w nizszym zakresie obrotow - nieco polepszyc fabryke itp ;)

Czy sie komus oplaca - to juz inna sprawa ...

Gdyby pan Bóg był za przednim napędem - chodzilibyśmy teraz na rękach ;)

http://miniurl.pl/becia

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Koledzy, wejdźcie sobie na stronkę:

http://www.e30.cz/technika/chip_tuning.html

Ściągnijcie wsad, zaprogramujcie kość (albo zrobi Wam to za browar kolega elektronik), załóżcie i cieszcie się!

Ja zapodałem w moim byłym E30 325i ten +15PS/+30NM i wsad nie był lipą - pochodził od jednego z najlepszych tunerów w USA (Jim Conforti). Auto wyczuwalnie lepiej jeździło.

E61 530d '04 (2015-?), E34 525TDS touring '95 (2006-2016), E30 325i '89 (1996-2006)