Skocz do zawartości

Gdzie znajduje sie lapka z oświetlenia wnetrza silnika??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Tak jak w temacie. Chcialem sie dowiedziec gdzie znajduje sie lapka z oswietlenia wnetrza przedziału silnika. Znalazlem czujnik, ktory odpowiada za jej wlaczanie ale lampka musi byc chyba przepalona i nie umie jej zlokalizowac. Prosze o pomoc.

Z GÓRY WIELKIE DZIEKI!!

Opublikowano
Jeśli lampka już jest (do oświetlenia komory silnika a nie wnętrza silnika - bo takich nie stosują:) to zapala się po właczeniu pozycyjnych i otwarciu maski. Powinny być dwa czujniki: do lampki i do alarmu, jeśli alarm jest.
Opublikowano
Jeśli lampka już jest (do oświetlenia komory silnika a nie wnętrza silnika - bo takich nie stosują:) to zapala się po właczeniu pozycyjnych i otwarciu maski. Powinny być dwa czujniki: do lampki i do alarmu, jeśli alarm jest.

Gdzie taki czujnik otwarcia maski powinien się znajdować? Bo u mnie raczej nie ma.

http://img692.imageshack.us/img692/9379/podpiswb.jpg
Opublikowano
witam .to nie ten włacznik.ja tez mam taka lampke i włacza sie jak otworze maske .włacznik znajdyje sie u mnie ko lewej stronie komory a dokładnie koło pojemnika na spryskiwacz.
Kierowca BMW bez punktów karnych? Nie ma takiego... no chyba że uciekł...
Opublikowano

tak to jest ten czujnik. wiem na bank bo mialem kiedys z tym problem i raz mi lampka swieci la raz nie. okazalo sie ze wyczepial sie i to byl opowodem. tak wiec u mnie to jest ten czujnik.................

PS. a do alarmu czujnik mam zupelnie po boku, czyli tak jak zdjecie jest zrobione to po lewej stronie :-)

Opublikowano
Mam pytanie bo u mnie ten wyłącznik wypadł i chcę wiedzieć czy wychodzi od niego jeden kabelek czy dwa?
http://img692.imageshack.us/img692/9379/podpiswb.jpg
Opublikowano

Ten włącznik zaznaczony na czerwono to właśnie od lampki podświetlenia silnika i podłaczone są do niego dwa przewody. Dodatkowo powinna być jeszcze na nim gumka uszczelniająca.

Natomiast ten drugi mający długą blaszkę, znajdujący się między zbiornikiem spryskiwaczy a błotnikiem jest od alarmu.

Opublikowano

no witam ja sprawdzilem dzisiaj i umnie jest czujnik obok spryskiwacza z taka blaszka i jest od alarmu, niestety mam wersje komfort a czujnika i lampki pod maska niema :( mala zalamka a czy tak lkampke z czujnikiem idzie kupiuc i sobie zamontowac?

bo w podszyciu jest takie prostokatne miejsce na nia

chyba ze sie myle

Opublikowano
Włącznik na zdjęciu jest od lampki oswietaljącej komorę silnika (u mnie jest i włącznik i lampka fabrycznie) gdy mamy włączone pozycyjne i podniesioną maskę do góry. Dochodzi do niego jeden kabelek zakończony coś w rodzaju konektorka z osłoną plastikową którego wsuwa się na blaszę wychodzącą od spodu włącznika i jest to jeden kabelek koloru jasno brazowego. To jest chyba (+) a masa jest ze wzmocnienia poprzez wkręt który trzyma włącznik w przednim wzmocnieniu.
BMW to pełnia życia.