Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam takie pytanie jakich olei używacie do swoich tds-.Odkąd mam swojego dpiero raz zmieniałem w servisie w lali mi castrola 5w 30.Pytanie czy to dobry olej do tego silnika bo jest to olej do nowoczesnych siników a tds raczej najnowszy nie jest.Mój jest 96r. i ma ponoć(ztym nigdy nie wiadomo do końca)200 tyś przebiegu.Czy macie jakieś sugestie?
Opublikowano
Mam takie pytanie jakich olei używacie do swoich tds-.Odkąd mam swojego dpiero raz zmieniałem w servisie w lali mi castrola 5w 30.Pytanie czy to dobry olej do tego silnika bo jest to olej do nowoczesnych siników a tds raczej najnowszy nie jest.Mój jest 96r. i ma ponoć(ztym nigdy nie wiadomo do końca)200 tyś przebiegu.Czy macie jakieś sugestie?

Castrol to dobry olej i ma swietne własciwości płuczące co akurat przy starszym silniku nie jest zaletą. Widziałem gdzieś ostatnio Castrol do silników z większym przebiegiem ale nie pamiętam jak się nazywał.

Bdb jest Valvoline Max Life 10W30 półsyntetyk przeznaczony właśnie do silników z większym przebiegiem: świetnie uszczelnia, wycisza i silnik lżej pracuje. W Wawie olej z wymianą gratis /7,5 l/ w Kobrze na Sławińskiej kosztuje ok.160 kk brutto. Tylko mają Filtrony, lepiej przywieźć własny filtr.

Opublikowano
wlej mobil m diesel 15w40, nic więcej mu nie potrzeba
KAŻDY SAMOCHÓD MA COŚ W SOBIE , B M W MA WSZYSTKO....
Opublikowano
WSZYSTKO ZALEŻY OD STANU SILNIKA, JA DO SWOJEGO ROZŁUPAŃCA ;) LEJE OD 5 LAT MOBIL 10W40 I NIE NARZEKAM.

Naruszenie pkt. 4 rozdz. II Regulaminu Forum BKP, co wiąże się z konkretnymi sankcjami.

Proponuję nie nadużywać klawisza "Caps Look"

:nienie:

Opublikowano

JA jak swoją kupiłem, to najpierw zmieniłem na castrola GTD 10W/40

Ale po zmianie zaczęła chodzić jak traktorek.

Po 6 tys. km zmieniłem na Mobil 5W/50. Cicha praca wróciła spowrotem. Było warto:))

Mam teraz na liczniku 219 000 km :))

Opublikowano
ja jezdze w mojej buni na valvolne dura blend diesel 10w40. ktos wczsniej pisal ze z takiego oleju wrocil na 5w40 <<< chyba troszke glupie posuniecie, ale moze nic ci nie wyplukalo w srodku. pozdrawiam