Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam takie pytanko do użytkowników BMW z silnikiem 318is..Jakiś czas temu zakupiłem swoje marzenie..Przesiadłem sie z 80 konnego Hyundaia na 140 konną beeme i co...?Zawiodłem sie to nie jest to jeb...e jakiego sie spowdziewałem a moze za duzo oczekuje od takiego silnika..Panowie powiedzcie mi czego mozna oczekiwac od tego auta..?Z góry dziękówka

PzdR

Opublikowano

to jest optymalny silnik do jazdy w naszych warunkach: dobre osiągi, umiarkowane spalanie,

jak szukasz wrażeń to sprzedaj i kup 323, 325 lub 328 :twisted:

Opublikowano
Mam takie pytanko do użytkowników BMW z silnikiem 318is..Jakiś czas temu zakupiłem swoje marzenie..Przesiadłem sie z 80 konnego Hyundaia na 140 konną beeme i co...?Zawiodłem sie to nie jest to [bAD]...e jakiego sie spowdziewałem a moze za duzo oczekuje od takiego silnika..Panowie powiedzcie mi czego mozna oczekiwac od tego auta..?Z góry dziękówka

PzdR

Roznica powinna byc duza miedzy 80 konnym autem.

Z drugiej strony nie nastawiaj sie na rakiete, 10,2 do setki szału nie robi.

BMW 316ti N46B18A '04 - sprzedane

BMW 318ti M44B19 '98 - sprzedane

Opublikowano

A czego się spodziewałeś ?? że zrobi do setki 5sekund i 250 km/h ?? Jak się zawiodłeś i potrzebujesz wrażeń to tak jak Ci radził kolega sprzedaj i kup 328 tylko się nie zdziw jak Cię fura nagle przestanie słuchać np: na zakręcie :wink: Moim zdaniem, jeśli śmigałeś 80KM Hundayem to IS jest najrozsądniejszy (no może jeszcze 2 litry:) ) . Bo tak jak pisałem w 328 możesz się niemile zaskoczyć jeżeli nie miałeś doczynienia z taką mocą.

Co do ISa to powiem tak jeżdżę 6 lat, wyprzedzać się da, wymieniam w nim tylko to co niezbędne i jestem bardzo zadowolony. POZDRAWIAM

Opublikowano

Oj tam przesadzacie.

Jezdze 328 od roku i musze celowo i na sile zrobic blad, zeby mnie zarzucilo.

Nawet na mokrym.

BMW bardzo wyraznie daja sygnaly, ze za chwile moze byc niebezpiecznie i kierowca odruchowo reaguje.

-- Just --

E36 328 '97 sedan, manual

lekko dlubniete, 211 KM 273 Nm

Fotki i opis:

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=51993

E30 S50B32 swap

ok 320 KM i 340 Nm... wkrotce zmierze.

Opublikowano

wracajac do pytania:

spotkaj sie z kims kto tez ma is i wtedy porownasz, czy masz padniety motor, czy tez po prosty is tak jezdzi, a Ty szukales czegos innego

Opublikowano
Mam takie pytanko do użytkowników BMW z silnikiem 318is..Jakiś czas temu zakupiłem swoje marzenie..Przesiadłem sie z 80 konnego Hyundaia na 140 konną beeme i co...?Zawiodłem sie to nie jest to [bAD]...e jakiego sie spowdziewałem a moze za duzo oczekuje od takiego silnika..Panowie powiedzcie mi czego mozna oczekiwac od tego auta..?Z góry dziękówka

PzdR

Moj is jest miom pierwszym autem. Trzeba pamiętać że jeśli chcesz z tego silnika wyciągnąć wszystko musisz go trzymać min. 4500-6000obr.

Może masz założone jakieś walce 235. Wtedy auto dużo gorzej przyśpiesza.

Pozdrawiam.

Krzysiek

Było:

E36 318 is coupe 93'

E36 323i sedan 97'

Opublikowano
is to moje pierwsze auto wiec nie mam porownania ale mam w miare zdrowy silnik ( 10 do setki mierzone gps-em) no i jak depne na zakrecie to tyl lata jak go krece do 6 tysiecy to mnie w fotel pieknie wgniata wiec jak dla mnie to niezla rakieta ;]

U mnie tak jest ale na bardzo mokrej nawierzchni :mrgreen: :norty:

Pozdro Krzysiek

B M W..............Bardzo Małe Wydatki

www.bmw-3city.pl

Opublikowano

Witam!

Też jestem właścicielem is-ki i nie narzekam, nie jest to najwyższy sztyt osiągów, ale biorąc pod uwage (jak juz ktoś wspomniał) umiarkowane spalanie i dobre osiągi, bo poszaleć też sie da :) ja nie narzekam, poza tym jak mowi wr75010 miedzy 4500 a 6000 potrafi zaskoczyc :) A tak na marginesie, jak kupowałeś to nie jechałeś nią wcześniej?

Pozdrawiam!!!

Opublikowano
moj Isik lata całkiem niezle,mam go juz rok i nie chce innego. jak na 1.8 to niezła rakieta. trafiłem na zdrowiutki silnik, moze twój jest po jakiś przejściach.Pozdro
IVI
Opublikowano
Witam!

Też jestem właścicielem is-ki i nie narzekam, nie jest to najwyższy sztyt osiągów, ale biorąc pod uwage (jak juz ktoś wspomniał) umiarkowane spalanie i dobre osiągi, bo poszaleć też sie da :) ja nie narzekam, poza tym jak mowi wr75010 miedzy 4500 a 6000 potrafi zaskoczyc :) A tak na marginesie, jak kupowałeś to nie jechałeś nią wcześniej?

Pozdrawiam!!!

Tzn tak tym autem jechałem ale nie dawalem po garach..a przed tym nigdy nie latałem is-em..Odniose sie natomiast do tego ze moja beja nie zaskakuje mnie na tych wyzej wspomianych wysokich obrotach..musze pojechac na jakas diagnostyke konkretną moze cos jej dolega...nie wiem...Dzieki wszystkim za posty..PZDR

Opublikowano

Jak szukasz mocnej trójki to tylko M3. Od paru lat mam 325 e36 i te 191 KM to wcale nie tak dużo. Silnik zdrowy trzyma fabryczne isiągi więc raczej ok ile mocy ma rzeczywiście to nie sprawdzałem bo trzeba by wybrać się na jakąś hamownię. Ja się już dawno przyzwycziłem i mocy czasami brakuje. Tak jak ktoś pisał wcześniej ta moc w tym aucie nie zaskakuje niemiłymi sytuacjami może jakby ktoś przesiadł się z cincuacento na 325 to go zaskoczy. Ale po paru latach mocy brakuje.

Z chęcia przesiadłbym się na M3 gdyby nie koszty utrzymania M3 a jak wiadomo igiełę trfić to raczej mało prawdopodobne no i za taki egzemlarz trzeba kasy wyłożyć. Zostanę więc przy swoim 325.

Pozdrawiam

BMW to pełnia życia.
Opublikowano
Ja się już dawno przyzwycziłem i mocy czasami brakuje. Tak jak ktoś pisał wcześniej ta moc w tym aucie nie zaskakuje niemiłymi sytuacjami może jakby ktoś przesiadł się z cincuacento na 325 to go zaskoczy. Ale po paru latach mocy brakuje.

podpisuje sie obiema ręcyma

na poczatku byla frajda - teraz zaczynam marudzic, ze slabo jedzie....

Opublikowano
Właśnie dzisiaj byłem na hamowni...MOC Max mojej beci to 125KM..;[ tzn ze padło kupiłem..Chyba pojade do tego typa i go obije..PZDR
Opublikowano
Właśnie dzisiaj byłem na hamowni...MOC Max mojej beci to 125KM..;[ tzn ze padło kupiłem..Chyba pojade do tego typa i go obije..PZDR

mialem isa i do 2,5 tysiaca jak polonez... potem lepiej ale ok 4000 to naprWDE bardzo szybkie autko było... wiesz nie możesz sie spodziewac po aucie kilkuletnim ze bedzie mialo równe 140 KM... nie wiem jak jest w bmw... ale wiem ze te dane są troszke rózne... bo mój znajomy kupił nowego acorda miała miec chyba 194 koni a miała o 11 mniej...samochód nowiótki... chciał sprawdzić dokładnie bo zakładał nowe wydechy i chciał wiedziec ile mu po nich wzrosnie... wszystko zalezy tez jakie masz gumy... na seryjnych było u mnie tak jak pisałem wyżej...jednak juz na 225/45/17 to i krecenie jej nie pomagało.... jedz na dobra diagnostykę... może coś z lambdami, może to nie byc az tak złe... no albo rzeczywiscie koles sprzedał bo zajechana...

PS... ile dałes za hamownie w swoich stronach???

http://img110.imageshack.us/img110/2668/naroummmpr4.jpg
Opublikowano

Najpierw zmien swiece i filtry (rowniez paliwa!) i dopiero wtedy wyciągaj wnioski. Jeśli to nie pomoże zbadaj kompresje w cylindrach i podepnij się pod kompa w poszukiwaniu błedów.

E30 318IS Rally
Opublikowano
Jakbyś 1.6 kupił... Ale coś w tym jest - w innych samochodach nawet te 100 koni to już się wydaje sporo, że ładnie jedzie - w BMW mam wrażenie, że te moje 115 koników to jakieś totalne nieruchawe grubasy, które trzeba obrotami mocno pogonić, żeby ruszyły zady... :lol: Nie sądzę, żeby iS był znacznie szybszy.
Opublikowano
Jakbyś 1.6 kupił... Ale coś w tym jest - w innych samochodach nawet te 100 koni to już się wydaje sporo, że ładnie jedzie - w BMW mam wrażenie, że te moje 115 koników to jakieś totalne nieruchawe grubasy, które trzeba obrotami mocno pogonić, żeby ruszyły zady... :lol: Nie sądzę, żeby iS był znacznie szybszy.

zasmuce CIe kolego..ale miałem 318i oraz 318is ... róznica jest bardzo wielka ... jak na silniki 1.8 oczywiscie...

http://img110.imageshack.us/img110/2668/naroummmpr4.jpg
Opublikowano
PS... ile dałes za hamownie w swoich stronach???

150zł wraz z podłączeniem do kompa.I od razu odpowiadam ze zadnych bledow nie ma wszystko OK.Faktycznie powymieniam filtry i swiece i spróbuje raz jeszcze..A co do kół to chyba nie maja wpływu na moc...?