Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Sprowadziłem z Niemiec BMW e46 320d 1999r. W książce serwisowej jest spis wyposażenia tego modelu i między innymi napisane jest autoalarm.

Pod lusterkiem wstecznym w środku samochodu jest zamontowana ładna lampka czerwona, która po zamknięciu auta pilotem z kluczyka mruga.

Moje pytanie:

Czy jest to faktycznie autoalarm i co on jest warty na polskie warunki????

Czy od razu zamontować coś swojego?

Pozdrowienia i dzięki za rady.

• 1 rok później...
Opublikowano

Witam

czy wszystkie e-46 miały montowane fabrycznie autoalarm?

a konkretnie 318i z 1998 r

z góry dzięki

Opublikowano
a ja mam w lusterku 2 lampeczki które świecą w czasie jazdy (np. nocą) ale czy to jest od alarmu? a może to od immo? wie ktoś? i jeszcze mam malutką diodę przy włączniku świateł ale od czego ona?
Opublikowano
a ja mam w lusterku 2 lampeczki które świecą w czasie jazdy (np. nocą) ale czy to jest od alarmu? a może to od immo? wie ktoś? i jeszcze mam malutką diodę przy włączniku świateł ale od czego ona?

A te lampki nie świecą ci czasami na drążek zmiany biegów ? ja mam takie diody co prawda w lampce sufitowej ale one właśnie do tego służą.

Co do alarmu to podłączam się do pytania : mam diodę żółtą przy gałce migaczów ale ona w ogóle nie świeci. Ktoś ma taką działającą ?

...Przyspieszenie to najlepszy sposób na spędzenie czasu między zakrętami 😜

-> E46-> E39-> G20

Opublikowano
wcześniej źle napisałem. te diody faktycznie są w lampce oświetleniowej ale niczego nie oświetleją. dopiero po przyłożeniu ręki pod lampkę widać że świecą czerwonym światłem.
Opublikowano
[...] ale niczego nie oświetleją.

oświetlają, oświetlają :mrgreen: całe oświetlenie kabiny (tył i przód) oraz te diody to jest tzw. "Lichtpacket" czy jakoś tak. Jak jest mocno ciemno i dobrze się przyjrzysz to widać leciutką poświatę na gałce od biegów... przynajmniej taki był zamiar twórców BMW.

...Przyspieszenie to najlepszy sposób na spędzenie czasu między zakrętami 😜

-> E46-> E39-> G20

Opublikowano
No ok. sprawdzę to bo wcześniej nie zauważyłem tego. A ta malutka dioda przy włączniku świateł drogowych to od czego? I może wiesz jak działa immo. Bo szwab w ogłoszeniu pisał że jest ale nie wiem czy faktycznie jest (myślałem że właśnie te diody w lampce mają coś wspólnego z immo)