Skocz do zawartości

2 zbiorniczki z plynem do spryskiwacza do szyb???

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
zaraz mnie ktos wysmieje ale od niedawna mam e38 wiec wybaczcie, mam pytanie : po co sa 2 zbiorniczki na plyn do spryskiwacza??? bo wydaje mi sie ze sa wlasnie umnie 2. jeden jest bardziej przy szybie a drogi mniejszy gdzies w polowie blotnika, jezeli to jest do spryskiwania reflektorow to niewiem bo ja niemam spryskiwaczy na zderzaku,, po co te 2 zbiorniczki??
www.auto-optima.pl
Opublikowano

do jednego wlewa sie taki specjalny zageszczony siuwaks. w ASO oczywiscie radza, zeby lac oryginalny plyn BMW. raz mi go dolali przy okazji jakiegos tam serwisu, ale sam nigdy tego nie robilem.

moze ktorys z Kolegow wyczail jakis zamiennik???

a do tego drugiego zbiornika mozesz smialo lac plyn kupiony w promocji w Lidlu...

http://forum.7er.pl/images/signatures/212758479446f629c8be0f9.png
Opublikowano

W niektórych wersjach jest tzw intensywne mycie i są właśnie dwa zbiorniki z płynem. Jeden do zwykłego płynu a w drugi wlewa się jakiś inny, właśnie do intensywnego mycia.

Jak włączasz spryskiwacze to bierze płyn z normalnego pojemnika a z tego drugiego jest brane bodajże jak wciśniesz przełącznik wycieraczek w stronę kierownicy.

Opublikowano
Wielkie dzieki, taktez myslalem, tz do mniejszego koncentrat a do zwyklego zwykly :-)i przy wcisnieciu przycisku na tym przelaczniku to plyn leci sam z 2-3 sekundy nawet jak poscisz tz ze myje tym mniejszym tym "koncentratem" a jak normalnie to normalnym :-) ok dzieki, sorry glupie pytanie ale niebylem pewien
www.auto-optima.pl
Opublikowano

O ile dobrze kojarze to u mnie na tym zborniku jest calkiem spora plastykowa zawieszka w kolorze CZERWONYM informaujaca ze wlewac tylko plyn BMW. Zastanawiam sie tylko dlaczego zadali sobie tyle trudu aby zrobic oddzielny uklad i do tego taka zawieszke. Jakas delikatna ta pompka? Na zbiorniku tez mogli nakleic "Rekomendujemy Aral"...

Co do plynu Lidla to zalecam ostroznosc bo kiedys w najtanszym plynie wytracilo mi sie takie niebieskie badziewie ktore permanetnie osiadlo na sitku a wiec nie wykluczone ze dokladnie obkleilo pompe... Doradzam kupowac prawie najtanszy a nie najtanszy plyn...

Opublikowano
BMW to nawet zaleca myscie karoserii preparatami ze znaczkim BMW, wiec nie ma sie tym co za bardzo sugerowac. pytanie tylko czy jest jakis zamiennik tego zageszczonego plynu?
Opublikowano

Zamiennik... hmm zwykły koncentrat płynu do spryskiwaczy. To właśnie tam się leje.

BMW to zaleca żeby nawet w "7" odpowiednie laski wozić he he.

Pozdrawiam.

Tylko dla serii 7 www.7er.pl!!!
Opublikowano
BMW to nawet zaleca myscie karoserii preparatami ze znaczkim BMW, wiec nie ma sie tym co za bardzo sugerowac. pytanie tylko czy jest jakis zamiennik tego zageszczonego plynu?

ja nalalem preparatu do usuwania owadow, przelalem z butelki z rozpylaczem do zborniczka, myje zajebi.... o wiele lepiej niz jakis plyn do szyb

www.auto-optima.pl
Opublikowano
też myślę że ten do owadów będzie lepszy niż koncentrat bo koncentrat to zwykły płyn tylko zagęszczony, a ten do owadów ma całkiem inny skład chemiczny. Tylko nie wiem kiedy uruchamiam ten dodatkowy zbiorniczek. Którym przyciskiem?
Podjechali ułani pod okienko beemką siódemką.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Polecam plyn do szyb z shella chyba z dodatkiem wosku czy cos takiego.

Po myciu szyb woda zupelnie inaczej z niej splywa, super sprawa w zla pogode :)

Opublikowano
Polecam plyn do szyb z shella chyba z dodatkiem wosku czy cos takiego.

Po myciu szyb woda zupelnie inaczej z niej splywa, super sprawa w zla pogode :)

polecasz go do ktorego zbiorniczka? do tego na zageszczony plyn,

czy do tego na normalny?

Opublikowano

Hehe, dobre pytanie. Jak mi sie skonczy plyn w malym zbiorniczku to przetestuje i dam znac.

To jest wlasnie jedna z tych rzeczy, ktore sa niepotrzebnie skomplikowane w tym samochodzie - druga to obsluga nawiewow i klimatyzacji.