Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Czy ktoś przerabiał ten temat?

Z tego co wiem to oryginalnie nie wychodziły dojazdówki do tego modelu? Może ktoś się orientuje czy jest możliwość dopasowania koła od innego modelu?

• Odpowiedzi 73
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
wiele miejsca nie zaoszczedzisz majac dojazdówke w kole zapasowym. No chyba ze masz butle i chodzi o bagaznik

Everyday I’m hustlin'

http://i53.tinypic.com/28tfl1c.jpg

Opublikowano

witam

ja jak kupiłem moją e34 z gaziorem[butla w miejscu koła zapasowego] to miała dojazdówke znajomy kapciarz jak zobaczył to sie zdziwił bo mówił że niema dojazdówek do bumy 5 ale po obejrzeniu dojazdu stwierdził że środek felgi to stalówka bmw 5 a rant jest wtłoczony i przyspawany z innej felgi ale powiedział że całosć niebudzi zastrzeżen i po sprawdzeniu jej mówił że moge na niej dojechac w razie kapcia do wulkanizacji co ciekawe kolo od którego kupiłem bume zamocował ją do oparcia w bagażniku wycioł otwór w dywaniku i dojazdówka dolega idealnie do oparcia kanapy i zajmuje mało miejsca w bagażniku[pokazał bym zdjęcie ale nieumiem wstawic...

pozdro...

Opublikowano
Tez myślałem nad dojazdówką - jedyne co przychodzi na mysl to dorwać felgę z takim samym rozstawem srub i przetoczyc srednicę montażową, hmm
http://img221.imageshack.us/img221/9561/bmw9bq.jpg
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Znaleźć dojazdówkę z rozstawem śrub 5x120 to nie problem, powiększyć otwór na piastę też da się zrobić. Zastanawiam się tylko od jakiego modelu i w jakim rozmiarze zaadaptować dojazdówkę. Mam e39 530i i tarcze z przodu są dość spore więć z 15'' może być problem.
Opublikowano
Golf III Gti ma felgę na 5 srub a dojazdóka jest w nim świetna - mała i zgrabna (wiem bo miałem takiego) jedynie nie wiem jaki rozstaw śrub
http://img221.imageshack.us/img221/9561/bmw9bq.jpg
Opublikowano

rozstawy srub sa jednakowe czyli 5x120

jedyna roznica to otwor na osadzenie - standardowo w E36 wynosi on 72,5, w E39 - 74 mm

musisz tez brac poprawke na wysokosc calego kola

ta z aukcji w/g mnie jest standardowa dojazdowka czyli 125/90R15

przelicz, czy nie bedzie za niska w porownaniu do reszty Twoich kol

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
nie wiem skąd to halo, przecież spokojnie można dostać dojazdówkę 15", 16" do BMW na 5 śrób.

Niestety ale jest halo. Do e39 nie można dostać dojazdówki nawet w ASO.

Nie podpasujesz od innego modelu BMW bo e39 ma nietypowy rozmiar piasty (pisał o tym KSU 1 post niżej) więc nie ma możliwości założenia felgi z e36.

• 5 miesięcy temu...
  • 2 lata później...
Opublikowano

Odgrzeje kotlet:

Ma ktoś info na temat dojazdówek do e39? Podobno z E46 nie pasuje, choć nie sprawdzałem (może ktoś testował, rozwiercał otwór??)

Pisałem z gościem z http://www.beretta.waw.pl/kola_dojazdowe.html

Proponuje mi dojazdówkę do mojego auta za 300zł + przesyłka (16cali, twierdzi, że mimo że mam 15cali koła dojazdówka 15 cali nie wejdzie). Trochę drogo :(

Może ma ktoś jakieś doświadczenia??

• 2 lata później...
Opublikowano

doszedl ktos jak z ta dojazdowka wkoncu?

ktos pisal, ze kupil na allegro, ale jaka?

od e46 pasuje wkoncu czy nie? moze z jakims dystansem?

podpowiedzcie koledzy...

Opublikowano
no tak, ale moze trzeba dac dystans i wtedy daloby sie zalozyc? jak myslicie?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Tez myślałem nad dojazdówką - jedyne co przychodzi na mysl to dorwać felgę z takim samym rozstawem srub i przetoczyc srednicę montażową, hmm
Ja tak właśnie uczyniłem.... :cool2:
Opublikowano
no tak, ale moze trzeba dac dystans i wtedy daloby sie zalozyc? jak myslicie?

A co da dystans jak otwór jest mniejszy?

To, że można zrobić dystans zmieniający średnicę otworu centrującego.

Opublikowano

oczywiscie, ja tez wole normalny, ale w kole mam bulte a normalny dojazd zajmuje pol bagaznika,

szykuje mi sie wyjazd do Czarnogory na 2 tyg., 4 osoby + bagaze i poprostu pelnowymiarowe kolo odpada.

Opublikowano
oczywiscie, ja tez wole normalny, ale w kole mam bulte a normalny dojazd zajmuje pol bagaznika,

szykuje mi sie wyjazd do Czarnogory na 2 tyg., 4 osoby + bagaze i poprostu pelnowymiarowe kolo odpada.

No ja z rodziną w zeszłym roku byłem właśnie w Montenegro. Zaryzykowałem i poleciałem bez zapasu - udało się.