Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam szukałem na forum lecz nieznalazłem a jesli zle szukałem to sorka . poszukuje informacji o mojej e30 mam skrzynie 5 i na 5 prędkosci osiągane (nie max )np 100km/h to jakieś 3,7k obr.min i czy to normajne jesli tak to czy mam wymienić skrzynie aby przełozenia były inne czy most czy moze skrzynie są o tych samych przelozeniach a mosty są inne
Opublikowano
moze ktos pobawil sie mostem - zmielil jeden i zalozyl drgi ale seria w 320i to przelozenie 4.10 wiec ktos musialby zalozyc 4.45 - wejdz pod auto i przeczytaj na blaszce jakie masz przelozenie, Nie pamietam u siebie bo 320 mialem dawno ale okolice 4 tys obrotow to bylo jakies 130-140 - wskazowki mniej wiecej (od predkosciomierza i obrotomierza) szly w miare rowno.

Lubię BMW - od 15 lat...trochę ich ujeżdzałem

Teraz pora na AMG :D

Opublikowano
Hehe moze ktoś drifta robil nim wczesniej. Ja obstawiam ze to most jest inny niż powinien być tak jak kolega wyzej napisal.
Opublikowano
U mnie przy 100 km/h jest coś koło 2000 rpm.
kolego chyba troche przegioles z tymi 2000 :) musialbys miec most od 2.5l przy 100kmh powinno byc 3tys
Kierowco jeszcze dyszka zajrzyjmy smierci w oczy !!
Opublikowano
U mnie przy 100 km/h jest coś koło 2000 rpm.
kolego chyba troche przegioles z tymi 2000 :) musialbys miec most od 2.5l przy 100kmh powinno byc 3tys

Sprawdziłem, jest ok. 2500 rpm, chyba że mi obrotomierz przekłamuje.

Opublikowano

To już całkiem normalny wynik. U mnie dokładnie to samo z tym, że ja mam 2.5 ale to chyba bez znaczenia jeśli mosty mają to samo przełożenie.

Pozdrawiam

Opublikowano
musi ci oszukiwac obrotomierz albo naprawde masz most zmieniony skoro masz niecale 2500 obrotu przy m20 b20. ja kiedys zalozylem most od 2.5l do 2.0 m20 obroty mialem 2000 przy 100kmh ale mocy brakowalo. a przy m20 b25 obroty sa duzo mniejsze przy 100kmh
Kierowco jeszcze dyszka zajrzyjmy smierci w oczy !!