Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam dwa pytanka

Jak ustawic predkosc wycieraczek? Biorąc raz do gory pióra ruszaja sie chyba zaleznie od predkosci, ale czasami to jest za wolno, a ciagla praca jest za szybka. W jakie pozycje sie przelacza dzwignie zeby ustawic predkosc?

Drugie pytanie dotyczy elektrycznych szyb.

Mam e36 coupe, co zrobic zeby szyby zamykaly sie (otwieraly) same po przytrzymaniu przez chwile przycisku. Zebym nie musial trzymac caly czas az to zamkniecia (otwarcia) ???

Z gory dzieki za podpowiedzi...

Opublikowano

Nie wiem jak jest w e36. W e34 wycieraczki ustawia sie w nastepujacy sposob:

- wlaczasz tryb przerywany,

- wylaczasz

- czekasz tak dlugo, jak dlugo chcesz miec przerwe w pracy wycieraczek (2 - 30sek)

- wlaczasz znowu tryb przerywany.

Wycieraczki beda dzialaly tak jak je ustawiles.

Opublikowano

Dzieki wszystkim

No wlasnie z tymi wycieraczkami to probowalem na wszystkie sposoby juz chyba i tak chodza jak chca...

Nie rozumiem ich, ale jeszcze cos pokombinuje :)

Opublikowano
no własnie u mnie tez to nie dziala bo nie mam spryskiwaczy na reflektory ale czy jest jakis sposob ustawienia tych wycieraczek dla osob co nie posiadaja spryskiwaczy?
Opublikowano
(....) czy jest jakis sposob ustawienia tych wycieraczek dla osob co nie posiadaja spryskiwaczy?

Jest :) ingerencja w elektronikę i zmiana parametrów sterownika, innego sposobu nie ma oprócz wymienionego wcześniej ;)

Opublikowano
no własnie u mnie tez to nie dziala bo nie mam spryskiwaczy na reflektory ale czy jest jakis sposob ustawienia tych wycieraczek dla osob co nie posiadaja spryskiwaczy?

U mnie jest troche inaczej, bo żeby to ustawianie zadziałało trzeba przed cała operacją włączyć na chwilę tryb ciągły wycieraczek

Opublikowano

Hmm...

Juz chyba probowalem na wszystkie sposoby...i dalej nic. Chodza jak chca. Wkurzajace to troche... No ale jakos sie trzeba przyzwyczaic do czestego ruszania ta dzwignia zeby bylo wszystko cacy :-)

Opublikowano
wg instrukcji w E36 czas przerwy można ustawiać tylko w przypadku wyposażenia samochodu w spryskiwacz reflektorów właśnie metodą 0-1-0, gdzie odstęp czasowy pomiędzy 1-0, to ustawiony czas przerwy między wycieraniem ... ciekawe czemu tylko w tym przypadku - tego instrukcja już nie podaje :roll:

beemki to choroba - nieuleczalna, ale za to bardzo przyjemna

miłośnik E30 ... użytkownik E46 :)