Skocz do zawartości

Jaki tester diagnostyczny do BMW E60 LCI?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Podajcie proszę, jaki tester diagnostyczny kupić do BMW E60 LCI, aby wykasować komputer, po wymianie uszkodzonej lampy pozycyjnej przedniej? Chodzi o Angel eyes.

Z góry wielkie dzięki za pomoc.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
16 godzin temu, madseason napisał(a):

Aplikacja Bimmertool + adapter po Wifi albo BT OBD2

Bimmertool ma funkcję resetu licznika zwarć?

Na pewno Tool32 to umożliwia, a z uniwersalnych np. Launch

Opublikowano
  • Moderatorzy

Ale chcesz skasować błędy tylko czy wyłączyć funkcję sprawdzania przepalonej żarówki?

Jak coś pokodować to BimmerCode lepsze.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

BimmerCoce wiele ułatwia i przy okazji lamp można jeszcze inne funkcje w aucie poustawiać. Ale do głębszego kodowania chyba nie ma jak NCS.

W BimmerCode zakładka ekspert jest niestety już niezrozumiała jak dla mnie .

Drogą dedukcji doszedłem do konkluzji...!!!!
Opublikowano
26 minut temu, dyzio255 napisał(a):

BimmerCoce wiele ułatwia i przy okazji lamp można jeszcze inne funkcje w aucie poustawiać. Ale do głębszego kodowania chyba nie ma jak NCS.

A BimmerCode jest darmowy do takich prostych celów i kodowań czy trzeba kupować pełną wersję żeby być z niego zadowolonym ??

Obecnie BMW E36 Compact 96r M43B16 -> M50B25 <- w dążeniu do ideału
Opublikowano
  • Moderatorzy
3 godziny temu, dyzio255 napisał(a):

Teraz to każdy może kodować, wystarczy klepnąć w AI co się chce. Ważne żeby później odpowiedź zweryfikować na forach, czy nie halucynuje i coś się nie rozwali od tego co pisze, i czy lista zmian jest kompletna i prawdziwa 😅

Taki z d... przykład - wymiana filtra paliwa - słowem nie wspomniał i uruchomieniu pompy paliwa w baku, żeby nabić ciśnienie, żeby pompa wysokiego nie chodziła na sucho...

Do kodowania raczej trzeba kupić, wersje darnowe w takich aplikacjach to zazwyczaj demo do sprawdzenia połączenia, czy jakiejś podstawowej diagnostyki, za dodatkowe trzeba płacić.

Carly kiedyś było spoko, bardzo intuicyjnie kodowało się jednym "ptaszkiem" przy ustawieniach które chce się zmieniać, fajna sprawa, jak była dożywotnia licencja, teraz co roku chyba trzeba odnawiać i dodatkowo kupić specjalnego (drogiego) dongla od nich - ja mam bo kupiłem dawno temu i mam dożywotnio, ale w obecnej cenie subskrypcji to nie polecam.

Opublikowano
W dniu 3.09.2026 o 09:58, madseason napisał(a):

Teraz to każdy może kodować, wystarczy klepnąć w AI co się chce. Ważne żeby później odpowiedź zweryfikować na forach, czy nie halucynuje i coś się nie rozwali od tego co pisze, i czy lista zmian jest kompletna i prawdziwa 😅

Taki z d... przykład - wymiana filtra paliwa - słowem nie wspomniał i uruchomieniu pompy paliwa w baku, żeby nabić ciśnienie, żeby pompa wysokiego nie chodziła na sucho...

Do kodowania raczej trzeba kupić, wersje darnowe w takich aplikacjach to zazwyczaj demo do sprawdzenia połączenia, czy jakiejś podstawowej diagnostyki, za dodatkowe trzeba płacić.

Carly kiedyś było spoko, bardzo intuicyjnie kodowało się jednym "ptaszkiem" przy ustawieniach które chce się zmieniać, fajna sprawa, jak była dożywotnia licencja, teraz co roku chyba trzeba odnawiać i dodatkowo kupić specjalnego (drogiego) dongla od nich - ja mam bo kupiłem dawno temu i mam dożywotnio, ale w obecnej cenie subskrypcji to nie polecam.

Dzięki za wyczerpującą odpowiedź :)

Obecnie BMW E36 Compact 96r M43B16 -> M50B25 <- w dążeniu do ideału