Skocz do zawartości

Aktualizacja forum 16/03/2026

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Administratorzy

Cześć

Forum zostało zaktualizowane do najnowszej wersji. Jeśli macie jakiekolwiek pytania - piszcie tutaj :)

Co do nowości - wrzucę je jutro, na ten moment jedna z ważniejszych- czyli natywny ciemny / jasny motyw przełączalny na dole forum

image.png

Samo forum powinno działać znacznie szybciej.

Forum będzie znacznie lepiej "śmigać" na Waszych telefonach. Dajcie znać co sądzicie!

Oczywiście czekam na Wasze uwagi :)

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Ledwo sie człowiek przyzwyczail do tamtego a tu znowu wszystko nowe ?

Jak dla mnie za slabo rozróżniają sie tematy w których pojawił sie nowy post szczególnie w trybie ciemnym. Pogrubienie na bialo za slabo sie wyróżnia na ekranie telefonu. W trybie jasnym jest to troche lepiej widoczne ze względu na czarny tekst. Moze opcja zwiększenia wielkości czcionki w nowych wątkach by bardziej sie odróżniały. Po otwarciu wracają do mniejszego rozmiaru.

Edytowane przez feel_x

??

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Właśnie przyszedłem tu by to samo napisać, ciężko rozróżnić przeczytane od nieprzeczytanych w ciemnym trybie (z jasnego nigdzie nie korzystam). Może można nieprzeczytanym dać jakiś inny kolor?

spacer.png

Opublikowano
  • Autor
  • Administratorzy

image.png

Myślę że takie oznaczenie wystarczy :)

W kwestii przyzwyczajania się "na nowo" - myślę że nie będzie tak źle - ale skrypt musiał zostać zaktualizowany ze względu na wiele czynników - w tym ogólną wydajność i zużycie zasobów serwera.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

To oznaczenie nie pokazuje sie w "twoja zawartość"

@Daniel Jeszcze dodam ze dobrze by było gdyby po wejściu na forum pokazywało że jest jakis nowy post w twoja zawartość jakaś np czerwona kropka. Domyślam sie ze jak jest nowa wiadomość prywatna to jakies oznaczenie na dolnym pasku o owej wiadomosci sie pokazuje, także fajnie jakby było powiadomienie przy opcji twoja zawartość

Screenshot_20260317_210639_Chrome.jpg

Edytowane przez feel_x

??

Opublikowano

Mam stary telefon ( s25 ultra), więc nie zauważyłem specjalnej różnicy w prędkości śmigania. Za to jakoś zauważalnie pogorszyła się czytelność forum. Wcześniej przechodząc do nowego postu w temacie, miałem od razu całą ostatnią stronę. Teraz trzeba dochodzić do tego manualnie ( a ja kocham automaty ?).

To na razie jedyny niewielki minus, który dostrzegłem.

Opublikowano

A ja nie mogę znaleźć przycisku "oznacz zawartość jako przeczytaną" dla całego forum - gdzieś to zostało przeniesione ?

Opublikowano

Pomijając wysoką nieczytelność nowej wersji forum (choć i tak względem wczoraj widzę postęp), to tak samo jak scooterek nie widzę opcji "Oznacz zawartość jako przeczytaną". Gdzie jeszcze wczoraj ta opcja była dostepna, bodajże na tej liście:

image.png

Za niepotrzebne osobiście uważam też widoczność pierwszego posta w wielostronicowych tematach. Przykład poniżej. Chyba nie było tego w poprzedniej wersji forum.

image.png

Zauwazyłem też problem z emotkami, wpisując " ;) ", nie zaczytuje sie odpowiednia emotka, trzeba wybierać z listy ?

Edytowane przez KucaQ

Opublikowano
  • Autor
  • Administratorzy
55 minut temu, scooterek napisał(a):

A ja nie mogę znaleźć przycisku "oznacz zawartość jako przeczytaną" dla całego forum - gdzieś to zostało przeniesione ?

29 minut temu, KucaQ napisał(a):

Pomijając wysoką nieczytelność nowej wersji forum (choć i tak względem wczoraj widzę postęp), to tak samo jak scooterek nie widzę opcji "Oznacz zawartość jako przeczytaną". Gdzie jeszcze wczoraj ta opcja była dostepna, bodajże na tej liście:

image.png

Za niepotrzebne osobiście uważam też widoczność pierwszego posta w wielostronicowych tematach. Przykład poniżej. Chyba nie było tego w poprzedniej wersji forum.

image.png

Zauwazyłem też problem z emotkami, wpisując " ;) ", nie zaczytuje sie odpowiednia emotka, trzeba wybierać z listy ?

Ta opcja znajduje się teraz tutaj

image.png

W kwestii widoczności pierwszego wpisu z danego tematu na każdej jego stronie - zostało to wyłączone.

W kwestii emotek - sprawdzę i dam znać ?

Opublikowano
  • Członkowie klubu

Zdjęcia nie otwierają się w nowej karcie\oknie, chyba lepiej jak linki prowadzą właśnie do nowego, jak w poprzedniej wersji.

Emoty nadal nie działają ze skrótów klawiatury.

330i coupe          335d xDrive
276218_2.png     1089970_2.png

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Minęło kilka dni i trochę się przyzwyczaiłem ale chyba jest trochę gorzej pod względem przejrzystości jak dla mnie to tak jakby trochę zlewa się w całość. Mam nadzieję że to tylko kwestia przyzwyczajenia.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Nie można dodać żadnych plików do posta, jest tylko opcja wybrania z już dodanych. To samo jest z dodawaniem tagów

Opublikowano
  • Autor
  • Administratorzy
23 godziny temu, Krzyś111685053072 napisał(a):

Nie można dodać żadnych plików do posta, jest tylko opcja wybrania z już dodanych. To samo jest z dodawaniem tagów

image.png

Pokaż mi proszę zrzut ekranu z edytora podczas tworzenia postu/tematu.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

A no widzisz u mnie jest trochę inaczej no i nie tylko u mnie ktoś już wcześniej pisał że nie umie dodać pliku.

Dobra, już ogarnąłem klikałem w ikonę folderu i pokazywało to co na screenach a nie przyszło mi do głowy żeby kliknąć w "Wybierz pliki, które chcesz dodać" ☹️

Gdybym tego przypadkiem nie kliknął to i tak nie wstawił bym screenów.

Przepraszam za zamieszanie.

Screenshot_20260323_183105_Chrome.jpgScreenshot_20260323_183033_Chrome.jpgScreenshot_20260323_183021_Chrome.jpg

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Nie działa mi "oznacz forum jako przeczytane" tylko w działach przykładowo seria5, seriaX itd. Jak wejdę w konkretny poddział to już mogę oznaczyć jako przeczytane. Nie wiem czy tylko umnie to nie działa czy jakiś błąd na forum.

Edit

Screen poglądowy.

Screenshot_20260405_221055_Chrome.jpg

Edytowane przez Krzyś111685053072

• 4 miesiące temu...
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Od jakiegoś czasu bardzo słabo działa mi forum, przejście że strony ns inną stronę zajmuje około 10 sekund.