Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No właśnie. Najpierw myślałem, że to przez to, że auto stało 2 tyg nie jeżdżone ale nie. Od czasu do czasu wyświetlacz gaśnie i po klikunastu sekundach się uruchamia i wszystko jest ok. Tracę również wskazówki nawigacji na zegarach. Na trasie to nie problem ale obecnie pracuję w Budapeszcie i czasem takie zgaśnięcie ekranu z nawigacją w czasie przejazdu po mieście wywołuje nadpotliwość 🙂 

Czy ktoś tak miał? Tylko wyświetlacz centralny wywala. Zegary działają normalnie. Korzystam z nawigacji AA. Czasem jak telefon się przegrzeje to wywala AA ale wtedy jest komunikat zebym wyjął go z ładowarki. Ekran nie gaśnie. 

Opublikowano

Ja miałem wczoraj. Najpierw komunikat  Awaria kamery, potem Do widzenia i zaplanuj wentylację, a potem czarny ekran i restart. Wszystko podczas jazdy w mieście. Nieźle. 

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jaką macie wersję systemu?

Pierwsze prawdziwe M, do tego kombi

(ex F10 520d; F10 535d; G11 LCI 740d; G05 M60i)

Opublikowano
4 godziny temu, Lutek T napisał(a):

Najpierw komunikat  Awaria kamery, potem Do widzenia i zaplanuj wentylację, a potem czarny ekran i restart. Wszystko podczas jazdy w mieście.

Brzmi jak awaria elektryki, paskudnie 😞

Opublikowano
11 godzin temu, maciek_w napisał(a):

Jaką macie wersję systemu?

Ja najnowszą czyli jestem testerem 😁

Opublikowano
13 godzin temu, Lutek T napisał(a):

Ja miałem wczoraj. Najpierw komunikat  Awaria kamery, potem Do widzenia i zaplanuj wentylację, a potem czarny ekran i restart. Wszystko podczas jazdy w mieście. Nieźle. 

U mnie bez ostrzeżenia. 

Opublikowano

Czołem. Byłem w ASO z problemem kamer i wyświetlacza. Jakieś błędy niby znaleźli (niewielkie, jak to określili) i przywrócili ustawienia fabryczne systemu. Mam być zadowolony. Zobaczymy. 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Czołem. Nie, żebym się chwalił, ale kasztani się nadal. We wtorek kolejna wizyta. Restart, opóźnione reakcje na polecenia z przycisków itd itp., słowem dzieje się, nie ma nudy. 

Opublikowano

Czołem. Dzisiaj auto zostało w serwisie i oczekuje na wymianę jakiegoś sterownika sterującego sterowaniem ekranu. Miłego... 

Opublikowano

U mnie bez zmian. W sobotę na 400 km ze trzy czy cztery był reboot. Po ostatnim moglem dzwonić wybierajac numer z idrive ale dźwięk tylko przez telefon.

Wyłączyłem android auto i zobaczę czy to coś zmieni. W przyszłym tygodniu spróbuję się umówić w serwisie. 

Opublikowano (edytowane)

ahh ktoś tam kiedyś pisał, się ze mną spierał, że te dzisiejsze elektroniki to już są tak doskonałe i przetestowane na evereście oraz dnie rowu mariańskiego, na biegunie i na równiku, w suszy i w powodzi, w pożarach i huraganach, że to nie ma prawa się zepsuć i będzie hulało wiecznie, hejże ho, hop sa sa! :)))))))) 

ciekawe ile wymiana tego sterownika kosztuje po wygaśnięciu PRI.

Edytowane przez JacekLZ
Opublikowano

Czołem. Odebrałem dzisiaj bolid i po 80 km na razie jest ok. Wymieniony sterownik multimediów. 

Opublikowano

Byłem w serwisie i wgrali soft 03/2025.71. Serwisant wspominał też, że może to być problem zależny od AA. Próbowałem korzystać z wbudowanej nawigacji ale to coś nazywane nawigacją nie nadaje się do nawigowania w dużym ruchu dużego miasta. 

Zobaczymy czy zmiana softu pomoże. 

Opublikowano
W dniu 3.07.2025 o 16:45, tomeks64 napisał(a):

Byłem w serwisie i wgrali soft 03/2025.71. Serwisant wspominał też, że może to być problem zależny od AA. Próbowałem korzystać z wbudowanej nawigacji ale to coś nazywane nawigacją nie nadaje się do nawigowania w dużym ruchu dużego miasta. 

Dostałe info jakie zmiany wprowadzili w nowym sofcie? Ja na tą chwilę jestem na 07/2024.30 i nie widzę nowewj wersji.

Opublikowano
14 godzin temu, Shudder napisał(a):

Dostałe info jakie zmiany wprowadzili w nowym sofcie? Ja na tą chwilę jestem na 07/2024.30 i nie widzę nowewj wersji.

nowy soft to niekoniecznie nowe, oszałamiające funkcje. Częściej to poprawki bugów lub jakieś niezauważalne usprawnienia.

Opublikowano
W dniu 3.07.2025 o 16:45, tomeks64 napisał(a):

Zmiana softu nie pomogła. Dziś dwa razy wywalił się system. Auto w Bawarii i sprawdzają....