Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak w tytule, minęło kilka miesięcy i w porywach 2000km przejechanych od uszczelniania silnika w warsztacie i znów cieknie, jeszcze nie sprawdzałem dokładnie, ale prawdopodobnie miska, nie jest to duży wyciek, ale krople wiszą. Co może być przyczyną tak szybkiego rozszczelnienia? Domyślam się, że nawet najgorsza uszczelka wytrzyma normalną eksploatację dłużej, więc pewnie jakaś inna przyczyna jest.

• Moderatorzy
Opublikowano

Miska olejowa? Miałem m52 i 2x m54 - żaden z miski nie ciekł, zawsze to było coś na górze, dekiel zaworów i podstawa filtra, ale że wszystko leci na miskę to mechniki zawsze mi mówiły, że miska olejowa do roboty. 😅

Samemu to najlepiej zrobić, żeby śrub nie przeciągnąć i uszczelek nie zgnieść, no i jak się samemu zrobi to nie będzie na starej uszczelce i silikonie - jak to zwykle było jak poprawiałem "mechaników" w swoich samochodach.

• Lubię to 1
Opublikowano (edytowane)

Auto jedzie w przyszłym tygodniu do mechanika, takiego co naprawia auta, a nie tylko wymienia części, jest z polecenia, więc sprawdzony, ma to wszystko ogarnąć porządnie. A samemu to ja nie mam gdzie tego zrobić, ostatnio wymieniałem alternator na parkingu pod blokiem 😆

Edytowane przez Radek528
Opublikowano

U mnie uszczelki pod śrubami pokrywy wytrzymały pół roku Febi popękały i lały. Zmieniłem na elring jest ok.

Potwierdzam najczęściej wyciek jest z góry. Pokrywę trzeba delikatnie dokręcać, chyba 6nm. Silikon na łukach.

Teraz mam wyciek z uszczelniacza z przodu 😐

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

a kiedy ostatnio odma robiona? Wszystko tak jak ma być?

Samochody które były złe jak były nowe, odradzają się w Polsce jako używane BMW