Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Dostałem od dealera VIN, wprowadziłem do aplikacji MY BMW i mam status 'w dostawie'. Ile u Was czasu minęło  od takiego statusu w aplikacji do rzeczywistej dostawy ? |Z góry dzięki za odpowiedzi.

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, lukasz2006 napisał(a):

Witam,

Dostałem od dealera VIN, wprowadziłem do aplikacji MY BMW i mam status 'w dostawie'. Ile u Was czasu minęło  od takiego statusu w aplikacji do rzeczywistej dostawy ? |Z góry dzięki za odpowiedzi.

W Europie nie ma trackingu w aplikacji mybmw. Status „w dostawie” jest standardowym statusem, który się wyświetla dla auta które nawet nie zostało jeszcze wyprodukowane (po przypisaniu vin). 

co więcej, możesz wziąć vin z jakiegokolwiek ogłoszenia bmw na OtoMoto, wrzucić do aplikacji i będziesz miał ten sam komunikat.

jedyny tracking ma dealer i bazuje na numerowanych statusach.

Edytowane przez buster12
Opublikowano

Ok, dziękuję za informację, a czas od otrzymania VINu do dostawy da się jakoś określić w tygodniach ? Jest jakaś reguła ?

Opublikowano

U mnie vin nadany 14.01 (status 150), 27.01 byl juz status 182, dzis wskoczyl status 193. Odbior na dniach. 

Opublikowano (edytowane)

1). 8 luty to sobota, wiec raczej niemozliwe 😛  

2). planowanie produkcji co do dnia jest zbyt trudne

3). przeciez jest napisane prod. week 🙂

4). poza tym to jest REQUEST, wiec dopiero wniosek o przypisanie daty produkcji, wiec to sie odnosi do przyszlych wydarzen, ktore jeszcze de facto nie sa potwierdzone, czytaj poki co Twoje auto nie jest wpisane do planu produkcji w ogole 😛

Edytowane przez pawelo9
  • Lubię to 1
Opublikowano

Tutaj masz listę kodów, którymi posługują się fabryki bmw. Na twoim zrzucie ekranu masz 5 etapów z zakresami kodów.

• 0 Order deleted by BMW
  • 17 Order not specified
  • 37 Order is at BMW NA
  • 87 Production Week Assigned
  • 97 Order sent to AG
  • 100 Order deleted by AG
  • 101 Error in data transmitted
  • 102 Special Order (no Prod Week)
  • 105 Order out of Prod. Period
  • 111 Order Accepted at AG
  • 112 Order scheduled for Production.
    • Up to this point you can usually make changes to your order. Once it goes into the next status, 150, the vehicle is already on the assembly line and cannot be changed.
  • 150 Production Started
  • 151 Body Shop Started
  • 152 Paint Shop Started
  • 153 Assembly Started
  • 155 Production Completed
  • 160 Released to Distribution
  • 168 AG Stock
  • 170 Waiting Workshop
  • 172 Planned for Workshop
  • 174 Workshop Entry
  • 176 Workshop Complete
  • 180 Waiting for Export Dispatch
  • 181 Waiting for Domestic Dispatch
  • 182 Schedule for Carrier
  • 190 In transit to port of exit
  • 191 Returned to BMW AG
  • 193 Arrived at Port of Exit
  • 194 Selected for Shipment
  • 195 Shipped from Port of Exit
  • 196 Shipment Arrival

Opublikowano
16 godzin temu, zalezi napisał(a):

Ekipa, jak to rozumieć? Że planowana produkcja to 8 luty czy 8 tydzień roku?

image.png.e83f22093171bc2b3aa16fef3e73d430.png

Cześć, taki zrzut dostałeś od dealera ? Czy da sie gdzieś samemu to sprawdzić ?

Opublikowano
25 minut temu, lukasz2006 napisał(a):

Cześć, taki zrzut dostałeś od dealera ? Czy da sie gdzieś samemu to sprawdzić ?

Tak, od dealera.

Opublikowano

To zamówienie idzie szybko.

Pamiętam iż w rozmowie o terminach dealer informował iż produkcja z tym silnikiem 540d idzie najszybciej.

U mnie tylko 20d x-drive , oczekiwanie 4-5 miesięcy

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Aktualizacja terminów - auto zamówione 31.12.2024 przyjechało do dealera 28.03.2025 czyli niecałe 3 miesiące od zamówienia.

Model 520i  i niespodzianka wersja po drobnych zmianach w wyposażeniu.

Ciekawe odnośnie terminów, słaba sprzedaż czy zwiekszyli moce produkcyjne ?

Opublikowano

Listwa led z elektryka , audio HK w standardzie , niby lepsze plastiki przy przyciskach od szyb plus wyższa cena oczywiście 🙂

Opublikowano

fajna ta listwa ledowa... ehhh wczesniej nie dalo sie jej wybrac do spalinowki, jest jakas bieda...

szczerze mowiac na moje oko teraz mpakiet pro wychodzi taniej niz wczesniej... 

Opublikowano

Bez przesady, że to oświetlenie active bar jest takie super. Ja tam wolę starsza wersję. Ta nowa to straszna dyskoteka. Jak w Mercedesach. Robi to wrażenie jak oglądasz auto w salonie. Mój handlowiec mówił mi, że wielu jego klientów w 7er wyłącza te listwy w trasie bo przeszkadzają w nocy. Z resztą powiedział również, że jakby to było takie super to już by te listwy miał w swojej G60. Przełączniki szyb też wolę starsze. Może nie są piękne ale i tak lepsze to niż piano black. Kolejny element do oklejenia PPF.

Opublikowano
W dniu 2.04.2025 o 13:05, Marc24 napisał(a):

Mój handlowiec mówił mi, że wielu jego klientów w 7er wyłącza te listwy w trasie bo przeszkadzają w nocy. Z resztą powiedział również, że jakby to było takie super to już by te listwy miał w swojej G60.

Ktokolwiek wierzy handlowcom w takie lub inne bajki, jest co najmniej naiwny 😄 Oni wszystkie wady przedstawią jako superlatywy, i można gadać o "relacjach".. 

Listwa może razić tak samo jak każde inne oświetlenie ambientowe w pozostałej gamie modelowej (może poza 3 i 1, gdzie jest ono naprawdę subtelne).

Opublikowano

Listwa led faktycznie w nocy trochę razi ale jest opcja ściemnienia i jest ok.

Natomiast odnośnie przycisków piano black wygląda dużo lepiej .

Opublikowano

Piano świetnie wygląda szczególnie w słońcu jak widzisz na nim każdy odcisk palca i każdy pyłek. Jak można to dawać w miejscach których tak często się dotyka? Już na przyciskach na kierownicy mnie to denerwuje. Konsola środkowa to samo. Wszystko w paluchach. Dramat. Myślę czy by nie okleić tego jakąś folią. Ale nie PPF tylko w stylu ciemnego szczotkowanego aluminium lub coś innego pasującego do reszty. Niestety na tą szklaną płytkę nie można nic naklejać.

• Lubię to 1
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Ma pytanie pierwsze raz jeżdżę samochodem z miękkąhbrydą i ostatnio zwróciłem uwagę że jak puszczam gaz przy 55-65km i toczy się swobodnie  pojawia się delikatne buczenie czy mikro wibracje  z odczuciem lekkiego podhamowywania  auta, przypuszczam że to  system rekuperacji ale czy to powinno być wyczywalne

Opublikowano

Tak, to normalne. U mnie też tak jest. Silnik elektryczny jest zabudowany w skrzyni i stąd pewnie delikatne wibracje. Nawiasem mówiąc ta rekuperacja to genialna sprawa. Jak jadę płynnie to super utrzymuje odległość od poprzedzającego auta bez używania aktywnego tempomatu. Tak samo przed zakrętem czy rondem. Można nie używać hamulca.