Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Roczne spalanie średnie mojej G26 430ix.

Roczny przebieg to ponad 31 tys. km, jazda to w 80% autostrady w trybie komfort, reszta miasto.

Nie ćwiczę „jazdy na kropelce” ani „dziadkowania”, ale jeżdżę zgodnie z przepisami (bez tzw. +10). Także jak dla mnie wynik bardzo satysfakcjonujący.

spalanie roczne.jpg

Opublikowano

Ta apka niestety trochę przekłamuje. Ja swoje auto odebrałem w zeszłym roku i na komputerze pokładowym pokazywało na koniec roku średnie spalanie 9.7 a w apce 9.4 w podsumowaniu roku. 
Ale jakby nie patrzeć ładny wynik. Specyfika tras i prędkość zrobiły swoje 😉

IMG_6104.PNG.8fd0433272655eff0993e663d10ad490.PNG 

Opublikowano

U mnie też widać że coś z tą apką nie tak i ktoś pewnie nie odrobił lekcji o zaokraglaniu liczb. Dziadowałem od początku stycznia, żeby w końcu zejść ponizej 12l i udało się, średnia 10l. Ale apka pokazuje że mam o 3% gorszy wynik od społeczności, która ma wynik 10.2l. Ja wiem że to nie ma znaczenia i na nic nie wpływa ale też robię w sofcie i wypuszczanie w świat takich baboli to straszny wstyd i świadczy o beznadziejnej kontroli jakości. 

Screenshot_20250114_082815_MyBMW.thumb.jpg.15b0e8c7a4787bb0143fbb7884e1832c.jpg

Sorry za brak polskich znakow ale mi sie nie chce ALT naciskac

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Ja w dieslu mam spalanie wieksze niż wy w benzynach. Oczywiście w realu. Bo na komputerze pokładowym pokazuje okolo 12% mniej. Myślę że to celowe działanie BMW. W poprzednich pokazywało dobrze.

• Lubię to 1