Skocz do zawartości

Jakosc bmw - sportowy glosnik - 10 tys km i juz rdza

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Heyo,

Jak tam wasze głośniki czytaj sportowe wydech ? Ja szoku doznałem ze już rdza na nim jest i to auto z tego roku po 10 tys km. Na następnej wymianie oleju nie omieszkam im tego zgłosić.

IMG_1149.jpeg

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Hmmm, dziwne 

Jak zaglądałem pod podwozie mojego auta przy ok 14 tys przebiegu, to nigdzie rdzy nie było widać… podobnie jak owego głośnika (może nie zauważyłem, a może nie montują go w M60i?)

Pierwsze prawdziwe M, do tego kombi

(ex F10 520d; F10 535d; G11 LCI 740d; G05 M60i)

Opublikowano
11 godzin temu, maciek_w napisał(a):

Hmmm, dziwne 

Jak zaglądałem pod podwozie mojego auta przy ok 14 tys przebiegu, to nigdzie rdzy nie było widać… podobnie jak owego głośnika (może nie zauważyłem, a może nie montują go w M60i?)

W 40D opcja się nazwa sportowy wydech M .. i to jest ten sportowy wydech M .. czyłi głośnik i to on rdzewieje, reszta czysto i bez nalotów. 

• Haha 2
  • Przykro mi 1
Opublikowano
12 godzin temu, maciek_w napisał(a):

Hmmm, dziwne 

W dieslach jest przy lewym tylnym kole, lekko pod osłoną.

https://imgur.com/a/LGHHwjf

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Niestety BMW szczególnie made in USA to kupa jeżeli chodzi o podwozie. W e46 wydech po 6 -8 latach był jak nowy. W x5 z 2022 jest mocno pordzewiały. 

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Pytanie do właścicieli modelu 40i: czy w Waszych autach "sportowy wydech M" to także głośnik pod podwoziem, czy jest faktycznie inny wydech niż w seryjnym modelu?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

A standardowo w 40i bez wydechu sportowego końcówki są jak w dieslach (jedna na stronę)? Myślałem, że każde 40i ma dwie rurki na stronę (tj. nie widziałem takiego, który miałby inaczej)

Opublikowano
Godzinę temu, maciek_w napisał(a):

A standardowo w 40i bez wydechu sportowego końcówki są jak w dieslach (jedna na stronę)? Myślałem, że każde 40i ma dwie rurki na stronę (tj. nie widziałem takiego, który miałby inaczej)

Nie, przynajmniej nie w preLCI. Mam pojedyncze wyloty na stronę, nie mam wydechu sportowego.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

dzięki

Opublikowano
2 godziny temu, kenhor napisał(a):

Nie, przynajmniej nie w preLCI. Mam pojedyncze wyloty na stronę, nie mam wydechu sportowego.

preLCI 40i +  wydech sportowy, pojedyncze wyloty na stronę

Opublikowano (edytowane)

u znajomego - LCI 2024 40i + wydech sportowy, podwójne końcówki (jak w m60i)

edit. dopiero zauważyłem, że pytanie jest o 40i bez sportowego wydechu. 2024 xLine 40i, pojedyncze koncówki. Nie mam zdjęcia, ale kiedyś w salonie zerkałem co kryją otwory w zderzaku

edit. 2 a teraz jeszcze znalazłem jakieś ogłoszenie z LCI 40i i widać, że jest pojedyncza końcówka + jest inne ogłoszenie, ale import z USA z rozwalonym zderzakiem, gdzie ewidentnie są tylko dwie koncówki zamiast czterech

https://www.otomoto.pl/osobowe/oferta/bmw-x5-bmw-x5-xdrive40i-ID6H0Jls.html

Edytowane przez buster12
  • Lubię to 1