Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Szczerze to wszystkie te lampy z Ali są na dwa razy, jak trafisz to będzie działać, a jak nie to się zacznie psuć po kilku miesiącach (np: parowanie, albo błędy z świeceniem), na Allegro idzie dorwać depo są zdecydowanie lepsze, chociaż niektórzy gadają że po pół roku zaczynają parować ale ja tego nie doświadczyłem. Także lepiej chyba depo do tego dobre żarówki.

Ewentualnie oryginal xenon i przeróbki 😉 

Opublikowano

@yogi244 no tutaj to zalezy. Na grupach FB ludzie, którzy zakładali lampy z ali twierdzili, że świecą jak ori i jakościowo tez jest klasa.

Druga sprawa - DEPO nie produkuje zamiennikowych lamp LED, które mozna bez modyfikacji wrzucić do auta, które fabrycznie miało H7, a full LEDY z ali taką opcję mają, pasuja p&p. Ba, nawet są dostępne zestawy, które pasują w miejsce fabrycznych xenonów. A DEPO ma tylko soczewy na wzór fabrycznego xenonu. 

A trzecia sprawa - autor wg profilu ma F34, do nich chyba nie ma akcesoryjnych reflektorów (choć mogę się mylić). Wówczas faktycznie zostaje tylko doposażenie w ori xenon lub LED.

Opublikowano
20 godzin temu, yogi244 napisał(a):

na Allegro idzie dorwać depo są zdecydowanie lepsze

Depo nie jest najlepszym producentem reflektorów. Wielokrotnie było tak, że ich produkty są ok tylko w porównaniu do zajechanych reflektorów. W porównaniu do fabryki w stanie dobrym zawsze świeciło to raptem jako tako. W f3x nie miałem opcji porównania ale mając na uwadze poprzednie doświadczenia byłbym ostrożny z jakimkolwiek chwaleniem ich produktów. Jednak w przypadku porównania do tych z ali mają tę zaletę, że są legalne.

Osobiście mając zwykłe h7 a chcąc poprawić ilość światła wolałbym kombinować z montowaniem do nich bileda - owszem będzie nielegalnie ale świecić będzie zdecydowanie najlepiej. 

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)

Ja mialem kupowac Chinole ledy ale nie mieli wersji dla ruchu lewostronnego i w koncu kupilem DEPO (chociaz oczywiscie chinskie FRIENDY, twierdzili, ze przeciez to wszystko jedno :))) ). Te DEPO wygladaja jak oryginalne ksenony. Sa zrobione bardzo elegancko. Swieca tez calkiem przyzwoicie, ale ja nie wrzucalem zarowek LEDowych do nich, tylko zwykle H7.

BMW01a.jpg

Edytowane przez mmw
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano
W dniu 28.10.2024 o 08:40, KucaQ napisał(a):

@yogi244 no tutaj to zalezy. Na grupach FB ludzie, którzy zakładali lampy z ali twierdzili, że świecą jak ori i jakościowo tez jest klasa.

Druga sprawa - DEPO nie produkuje zamiennikowych lamp LED, które mozna bez modyfikacji wrzucić do auta, które fabrycznie miało H7, a full LEDY z ali taką opcję mają, pasuja p&p. Ba, nawet są dostępne zestawy, które pasują w miejsce fabrycznych xenonów. A DEPO ma tylko soczewy na wzór fabrycznego xenonu. 

A trzecia sprawa - autor wg profilu ma F34, do nich chyba nie ma akcesoryjnych reflektorów (choć mogę się mylić). Wówczas faktycznie zostaje tylko doposażenie w ori xenon lub LED.

A masz jakiegoś linka do tych dobrych lamp z ali? Bo jestem ciekawy ceny i jak to wygląda 

Opublikowano

Nie mam, bo udało mi sie kupić z auto z fabrycznymi LED, więc zgłębianie tematu porzuciłem 😉 Ale z tego co kojarze to cenowo podobnie jak DEPO - 2000/2500. 

Opublikowano

Jeżeli zdecydujesz się na DEPO to polecam ŻARÓWKI XSTORM LED H7 160W 360° 25000LM MOCNE CAN.

Testowałem pare zestawów, żadne nie świecą tak mocno - na światłach jak porównujesz do xenonów to świecą mocniej. A odcięcie masz idealne bo soczewka odcina. 

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jak to jest z takimi zarowkami ledowymi. Wyglada jakby nie bylo szans aby zmiescila sie tak aby zamknac dekielek. I gdzie sie upycha te kable, modul i zlaczke? Wlasnie mi sie po 2 latach dzialania upalila H7 Osrama Nightbreaker, co mnie zirytowalo z lekka. I nie wiem teraz czy kupic normalne H7 jakies znowu czy sprobowac ledowa.

Opublikowano

Są już dostepne żarówki LED kompaktowe, które wymiarami nie różnią się wiele od tradycyjnych żarówek 🙂

Tu przykład żarówek H7 od xstorm. Mam od nich H8 w ringach w E91 LCI i również mogę polecić 😉 

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)

Widzialem te male, ale myslalem, ze one swieca jak normalne H7 i jedyny zysk, ze mnie zra pradu. No ale skoro tu jest 80W LED to moze faktycznie nie bedzie zle. I widze, ze maly wiertopelek jest wbudowany w srodek. Moze sprobuje to kupic i zobaczymy. Czy generuja bledy czy nie to mi rura, bo sobie przekoduje to odpowiednio. Wazne zeby to dobrze swiecilo i nie zepsulo sie po miesiacu. 🙂

Edytowane przez mmw
  • Moderatorzy
Opublikowano

13 godzin temu, mmw napisał(a):

Wlasnie mi sie po 2 latach dzialania upalila H7 Osrama Nightbreaker

Mają podaną żywotność 250h 🙂

Przydałoby się coś z temp. ok 3500K żeby można było wrzucić do starego samochodu z soczewkami... 😄

spacer.png

Opublikowano
12 godzin temu, mmw napisał(a):

80W LED

Mysle, że ta wartośc trzeba by jeszcze podzielic przez 2, bo wiadomo... 😄 Ale mam od nich H8, które ma niby 60W i świeca zdecydowanie mocniej niż tradycyjna H8.

W E91 błedu nie wywala, choc byłem przygotoway na koniecznośc kodowania, a żywotnośc to jak narazie od 8 miesięcy świecą bez problemu 😉 Wczesniej miałem żarówy 360* od innego producenta, to jedna upaliła sie już po 50km... 

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Fajtycznie ta deklarowana zywotnosc niska, nawet jak na kraj, w ktorym nie trzeba uzywac swiatel non stop. Wyliczylem ze przez te 2.5 roku moglem te 250h wyjezdzic. Zamowie te z Aliexpress I zobaczymy. Dzieki.

• 3 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
W dniu 26.02.2025 o 18:46, KucaQ napisał(a):

Są już dostepne żarówki LED kompaktowe, które wymiarami nie różnią się wiele od tradycyjnych żarówek 🙂

Tu przykład żarówek H7 od xstorm. Mam od nich H8 w ringach w E91 LCI i również mogę polecić 😉 

Zapomnialem Ci podziekowac, bo kupilem te zarowki z linka, ktory mi wyslales i jestem zadowolony. Nie oczekiwalem, ze beda drzewa stawac w plomieniach, ale milo jestem zaskoczony, bo i tak swieca duzo lepiej niz te Osramy. Jedyne co musialem sie nakombinowac, to zamocowanie ich w oryginalnych blaszkach. Jak wchodzily do konca, to plus z minusem byl odwrotnie, jak wkladalo sie je prawidlowo, to byla szpara 1 mm i nie dalo sie ich przekrecic w gniezdzie zeby zabki weszly na miejsce. No ale na szczescie te blaszki na wtyczce da sie obrocic.

• Lubię to 1
Opublikowano

Ekstra! I niech służą jak najdłużej 🙂