Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć Wszystkim,

Jestem w trakcie zakupu E90'tki (juz dałem zaliczke) ale mam rozkminke z VINem bo egzemplarz jest ze Stanów, na klapie oznaczenie 325i a właściciel twierdzi, że jest to 3.0 o mocy 258KM.

Wg. EpicVIN jest to 3.0l L6 Dohc 24v i 325i, ale wg. mojej wiedzy wersje USA to były 328i i 330i.

Zgłupiałem już Może ktoś rozkodować mi ten VIN tak aby podać moc / kW?

Dodam, że w dowód jest wbite 190kW..

VIN: WBAVB13586KX40824

Z góry serdecznie dziękuje

• Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Dziwna i podejrzana sprawa ,widziałeś to auto? Widziałeś tabliczkę która jest na kielichu albo dzwiach kierowcy? Na słupku przy dzwiach powinna być naklejka z oznaczeniem i prawdziwym vinem. Według tego co podałeś jest to 325i 218hp.

W USA z benzyn były dostępne jedynie 328i i 335i

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Na bimmerpost są normalnie garaże użytkowników z e90 325i, właśnie sprawdziłem.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
N52B30 o oznaczeniu 325 160kw byly dostepne w usa i kanadzie na poczatku produkcji. Sprawdz na Wikipedii info o silniku n52

🙃🙃

Opublikowano

160 kW (215 bhp) Applications:[20]

2006-2007 E90/E92/E93 325i, 325xi — U.S. and Canada only

Rzeczywiście ,mój błąd.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Gorzej... kupiłem :) ale VIN z kielicha zgadza się z tym w dowodzie.

To jest ta co stala w Wawie za 22k pln? Czarna? Jemu tez sie roczniki pomyliły, pisal 2006 a to było 2005... koleś troche nieprawdziwe dane podawał...

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Sprawdziles to auto dokladnie? Data produkcji to czerwiec 2005. W usa zaniżają wiek...

Lubią padać vanosy, disy, elektryczna pompa wody... automaty dość trwałe...

Opublikowano

Witam, czy mógłby ktoś pomóc sprawdzić czy przebieg się "zgadza" ? Dziękuje z góry

WBAVG91080E101565

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Sprawdziles to auto dokladnie? Data produkcji to czerwiec 2005. W usa zaniżają wiek...

Lubią padać vanosy, disy, elektryczna pompa wody... automaty dość trwałe...

Już sprzedawca w opisie deklarował że jest tam sporo do zrobienia. W zestawie kontrolka check engine. ;) Czy sprawdzony dokładnie? VIN rozkodowany po zakupie...

Mnie najbardziej by martwiło to co tam na siedzeniach jest. :( Warto poszukać zestawu choćby z materiału żeby pozbyć się tego plastiku.

Opublikowano

Hahaha uwielbiam Was Panowie i to forum :)

Nie zwróciłem i jestem zajarany. Pierwsze BMW. Niech rzuci pierwszy kamień ten kto nie był podjarany przy pierwszym zakupie bmw ;)

Jeszcze nie rozkodowane bo nie umiem :)

A imitacja drewienka akurat mi się podoba - trochę emeryci ale klimat jest. Żona powiedziała, że jak w taksówce hehe

Przed zakupem pojechałem z nim do warsztatu i o spodu zdrowy, a komp pokazał błąd 29F4 + 29F5 "Katalysatorkonvertierung" także sondy albo katalizator. Nie jest źle. Spróbuję dolac najpierw mieszanki Molly i 100 octanów z szela i przegonię. Jak nie zniknie to będzie dlubane. Mam odłożone na tą imprezę jeszcze 3tysie. Zobaczymy. Jaki najlepiej kupić kabel i program tak przy okazji spytam? Juz tak docelowo i bez szczypania się.

A tak to bardzo Wam dziękuję za ciepłe przyjęcie I wszystkie rady. Naprawdę spoko forum ;)

Opublikowano

O moje okolice, skulsk to nie Gniezno także spokojnie :)

Brak ksenonów, automatu no i przede wszystkim słaby silnik (jeśli chodzi o moc), po zdjęciach wygląda na zadbany no i pytanie co mial lakierowane ;) należy pamiętać że auto ma 14 lat i nie ma co wydziwiać ale bez czujnika lakieru bym nie kupował, zawsze to dodatkowy argument na zbicie ceny, no i zczytac błędy polecam.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Radekwarszawa dawaj znać jak tam autko śmiga i czy budżetu starczy na wyprowadzenie go :D Jak już widzę te kody to wiem że trochę powalczysz.

Kabel z allegro kup przezroczysty DCAN, taki 80-100 zł. Jak chcesz coś lepszego to import od bimmergeeks.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Powalczy albo i nie, jezeli dobrze jezdzi to moze to pierdółka...
Opublikowano

Witam. Przymierzam się do zakupu pewnego egzemplarza E92 325i z 2011 roku. Czy ktoś z Użytkowników forum oglądał może ten samochód i mógłby podzielić się uwagami na jego temat?

https://www.otomoto.pl/oferta/bmw-seria-3-ID6DA6LT.html#gallery-open

Ogólnie poszukiwałem w tym wariancie kolorystycznym. Ciekawi mnie jednak, że dość długo nie ma na nią chętnego. Czy ta czerwona skóra nie zachęca potencjalnych kupujących? Samochód oglądałem, w zawieszeniu nie stukało, silnik odpala bez problemu.

Za każdą informację serdecznie dziękuję.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Kolorystyka jest bardzo fajna. Biala perla na czarnym srodku z czerwonymi siedzeniami. Super. Dlaczego dlugo sie nie sprzedaje? Auto za 40tys a wiekszosc chce takie kupic za 20tys.
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano
Kolorystyka jest bardzo fajna. Biala perla na czarnym srodku z czerwonymi siedzeniami. Super. Dlaczego dlugo sie nie sprzedaje? Auto za 40tys a wiekszosc chce takie kupic za 20tys.

Bo była robiona z każdej strony.

Opublikowano

Szukam E90 LCi, chciałem przeznaczyć na sam samochód do 35 tysięcy PLN ale ostatnio widzę wysyp 2.0L diesli i benzyn za około 25 i zastanawiam się czy nie warto chociażby jechać i pooglądać te tańsze egzemplarze żeby mieć jakieś rozeznanie jak wygląda rynek. Znalazłem dwa egzemplarze które dość ładnie się prezentują, nie szukam wodotrysków ale zależy mi na ciemnym środku, fotelach sport i xenonach - reszta też ma znaczenie ale te 3 stawiam na pierwszym miejscu. Jakimś M pakiem również nie pogardzę ale przeżyję jeśli go nie będzie.

Dwa ogłoszenia w odległości 75-100km ode mnie, myślicie że nie warto zaprzątać sobie głowy?

Benzyna 2.0 143km https://www.otomoto.pl/oferta/bmw-seria-3-bixenon-led-sportsize-serwis-oryginal-ID6DMdq6.html

Diesel 2.0 184km https://www.olx.pl/d/oferta/sliczna-bmw-e91-2011r-2-0-diesel-stan-idealny-CID5-IDIeifI.html?isPreviewActive=0&sliderIndex=7

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Z tych dwóch wersji silnikowej to szukaj 320d - dynamika bez porównania. 318i słabo jedzie, a wtrysk bezpośredni jest problematyczny. Do 100km zawsze można jechać zobaczyć, dalej nie ma sensu.
Opublikowano
Z tych dwóch wersji silnikowej to szukaj 320d - dynamika bez porównania. 318i słabo jedzie, a wtrysk bezpośredni jest problematyczny. Do 100km zawsze można jechać zobaczyć, dalej nie ma sensu.

Nie mam zbytnio preferencji co do silnika, teraz jeżdżę dieslem i mam go powoli dosyć dlatego rozglądam się równocześnie za benzyną. Czyli omijać słabe wersje benzynowe, a jakiś konkretny silnik na wtrysku bez/pośrednim jest wart uwagi, tylko taki bardziej "cywilny" żeby zmieścić się w budżecie do 35k PLN?