Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Jak w temacie, 2 tygodnie temu pojawiła mi się rano kontrolka check engine, silnik pracował bez zarzutu podjechałem więc tylko do znajomego, który ma kompa - usunął błąd, i błąd nie pojawiał się przez cały tydzień, po tygodniu sytuacja się powtórzyła, znowu kontrolka check i samochód jeździł normalnie bez zarzutu, ponowne kasowanie - problem sobie zdjęcie błędu, błąd skasowany w piątek i dzisiaj rano (wtorek) po przejechaniu około 600 km kontrolka zapaliła się ponownie. Czy do wymiany jest czujnik cząstek stałych czy przyczyny szukać gdzieś indziej? przebieg mojego samochodu to 89tysimage.thumb.jpeg.608d5fd389fd73b1e4d6a7fd40f5ef1a.jpeg

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
W dniu 17.05.2024 o 12:55, Konkow napisał(a):

Hey hey który dokładnie czujnik wymieniłeś ? 

W moim przypadku dokładnie nie wiem który. Auto padło jak byłem poza domem. Żona była w serwisie, tyle co jej powiedzieli że czujnik cząstek stałych. Błąd zapalił się zaraz po rozruchu, zanim dojechała do ASO to się zresetował (tj. 5-6km w ruchu miejskim). Do czasu wymiany auto przejechało jakoś prawie 2 tys. i się w międzyczasie nie powtórzyło.

Swoją drogą to tylko chyba kobiecie uda się wbić do diagnosty w ASO prosto z drogi bez umawiania... 🙂

image.thumb.jpeg.343a4d8d30301ec26fcf8869603d9a3e.jpeg

Opublikowano

Do wymiany czujnik filtra  ,a on jest razem z modułem ale bez obaw wszystko jest pod osłonami podwozia ogólnie nie wysiada sam czujnik tylko w większości moduł a że jest to komplet jako część zamienna to mówią że to czujnik

Opublikowano

jak dla mnie to cały samochód do wymiany, tak się kończy jazda dizlami

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Zobacz na fakturze numer części,  po tym dojdziemy o jaki czujnik chodzi.

Będzie dla potomnych....

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

I jak z tym czujnikiem. Przeszukuje strony z częściami po VIN auta mojego, ale mają bazy danych nieuaktualnione i wywala mi e36 z rynku USA zamiast g21😅

• 9 miesięcy temu...