Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Godzinę temu, maciej_cie napisał(a):

Przepraszam, że na Twoje żądanie nie będę prosił księgowej o wyciągnięcie faktury...

Ale jak sobie wejdziesz na FB BMW Zdunek, to wyszukaj choćby post z 21 listopada, 21 grudnia 2022 roku, 17 lutego 2023 roku za 549 zł, który o takiej promocji informuje. Mnóstwo ich jest.

To bylo ponad rok temu.... A przez rok to oleje i filtry oraz robocizna poszly ostro do gory. Za 550zl to warsztat pod strzecha dzis tego nie zrobi w b58 na dobrej klasie oleju oraz filtrze ori. 

Opublikowano

Szukasz problemu tam, gdzie go nie ma uparcie wypisujesz swoje mądrości. 
ostatnie posty na temat promocji na serwis olejowy są z połowy lutego i stycznia. Tego roku. 
Z ciekawości spytałem ile znajomy płacił w grudniu za wymianę oleju w G30 550i - 699 zł, bo na 6 cylindrów była zawsze stówka więcej. 

Jak dla mnie koniec tematu. 

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)

Ja szukam problemu? Gdzie widzisz madrosci? Ty napisales o cenach z 2022/2023, nie ja. Chlopaki napisali ile im serwis powiedzial, ty wyskoczyles z cena 599, nie ja. Tyle w tym temacie. 

Edytowane przez kkx5
Opublikowano

Nikogo nie interesuje, czy ASO zarobiło i ile zarobiło, wniosek jest jeden - że warto popytać i ponegocjować z serwisem i zapłacić normalne pieniądze w autoryzowanym serwisie BMW.

Mówiąc odwrotnie - nie warto jeździć po garażowych serwisach, tym bardziej że później przy sprzedaży mamy udokumentowaną historię skróconych interwałów wymian olejowych - co też ma znaczenie. Jak jakiś sprzedający mówi, że robił częstsze wymiany ale nie w ASO i nie ma jak udowodnić, to znaczy, że nie robił takich wymian.

Opublikowano

Dokładnie tak z tym, że w aktualnej promocji wychodzi 699 zł za silnik 4 cylindry.

Zważywszy ile kosztuje odpowiednia ilość oleju BMW + filtr to cena jest. na tyle dobra, że nie szukam na razie innych opcji, a normalną wymianę, interwałową, mam w pakiecie.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Tu sie zgodze. Za b48 cena 699zl jest odpowiednia za usluge w aso. Nie zapominajcie, jest wiele warsztatow, poza aso, co wpisuja do bazy bmw. 

Opublikowano

U nas Bawaria Motors Katowice - 800zł, BMW Gazda Dąbrowa Górnicza 750zł brutto.

Więc negocjuj.

Opublikowano (edytowane)
W dniu 27.02.2024 o 17:17, maciej_cie napisał(a):

Ja u Zdunka w Gdańsku płaciłem 599 zł brutto za wymianę między interwałami.

Wy macie jakieś super znajomości w tych serwisach? U Zdunka po rabacie Pan zaproponował cenę 1000pln. 

Edytowane przez adiki

IMG_6104.PNG.8fd0433272655eff0993e663d10ad490.PNG 

Opublikowano
1 godzinę temu, maciej_cie napisał(a):

A mówiłeś, że chodzi o wymianę między interwałami? 

Żadnych znajomosci nie mam, niestety.

Tak, widział też że mam BSI wykupione. Będę za miesiąc nad morzem myślałem że tam wymienie. 

Opublikowano
W dniu 5.03.2024 o 16:19, adiki napisał(a):

Tak, widział też że mam BSI wykupione. Będę za miesiąc nad morzem myślałem że tam wymienie. 

Słowo się rzekło. Na fb Zdunka znowu informacja o promocyjnej wymianie oleju. 
zadzwon, powołaj się na dzisiejszy post na fb i spytaj jaka cena. 

Opublikowano
12 godzin temu, maciej_cie napisał(a):

Słowo się rzekło. Na fb Zdunka znowu informacja o promocyjnej wymianie oleju. 
zadzwon, powołaj się na dzisiejszy post na fb i spytaj jaka cena. 

Koniec końców zamówiłem olej i filtr w bardzo dobrych cenach z ASO na Śląsku i wymienię na miejscu w Krakowie. 

Opublikowano
W dniu 16.01.2024 o 10:06, TheApocalypse napisał(a):

Tankują bo ich stać, a nie bo jest najlepsza. Tak się goli frajerów 😉

To, że właściciel Lambo stojąc przed wyborem 6.50zł, 7.50zł i 8zł za litr wybierze ten ostatni nie znaczy, że warto to zalewać do 3-litrowego silnika BMW.

Najpierw poczytaj synek co to za paliwo a potem hejtuj ludzi którzy je tankują. Każdy z kim rozmawiałem poleca 100 z Shella. Zresztą, co Ci będę gadał. Wystarczy zalać i iść na hamownię do jakiegoś tunera i samemu się przekonać. Rozumiem że to robiłeś i stąd wiesz... No właśnie, nie sprawdzałeś i nie wiesz. Ba, zapewne jesteś tak leniwy że nawet nie poczytałeś zanim palnąłeś tego głupiego posta ;D

Stop Electric GO V8. 2 litry to może mieć czajnik ;D
Opublikowano
22 godziny temu, jaworq napisał(a):

Najpierw poczytaj synek co to za paliwo a potem hejtuj ludzi którzy je tankują. Każdy z kim rozmawiałem poleca 100 z Shella. Zresztą, co Ci będę gadał. Wystarczy zalać i iść na hamownię do jakiegoś tunera i samemu się przekonać. Rozumiem że to robiłeś i stąd wiesz... No właśnie, nie sprawdzałeś i nie wiesz. Ba, zapewne jesteś tak leniwy że nawet nie poczytałeś zanim palnąłeś tego głupiego posta ;D

Jak ktoś pisze do Ciebie w internecie per "synek" to już wiesz, że nie warto wdawać się w dyskusję 😉

Miłego dnia!

• Lubię to 2
  • Haha 2
Opublikowano (edytowane)
22 godziny temu, TheApocalypse napisał(a):

Jak ktoś pisze do Ciebie w internecie per "synek" to już wiesz, że nie warto wdawać się w dyskusję 😉

Miłego dnia!

ale jak ktoś się nie zna ale mimo to się wypowiada wyzywając przy tym innych od frajerów - to z taką osobą warto? 😉 Napisałeś wprost że każdy kto tankuje to droższe paliwo jest frajerem. Nie masz szacunku do innych a wymagasz żeby do Ciebie mieli? PFFFF

Edytowane przez jaworq
  • Lubię to 3
Stop Electric GO V8. 2 litry to może mieć czajnik ;D