Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
3 godziny temu, Markok napisał(a):

Nie czaję o co tu lotto, po kilku latach się obudziłeś że coś jest nie tak i masz teraz pretensje do wszystkich tylko nie do siebie?

Nie możesz po prostu przyznać że zje*ałeś bo mogłeś od razu to sobie sam kupić i wgrać, i przegryźć tego śmiesznego 110 euro za licencję (ja musiałbym 510 dać z adapterem, 430 bez), jak możesz złożyć reklamację na coś co robiłeś gdzie indziej lata temu, jak możesz jechać do innego tunera za grube kafelki jak Ci szkoda 110 euro?

1. Nie wszyscy czuja sie na silach wgrywac program skrzyni, nie badz alfa i omega. 

2. Nie wszyscy posiadaja sprzet do podtrzymywania napiecia. 

3. Nie ma opcji kupienia samej licencji. 

4. Kupno adapteru, jaki? Gdzie? Czy nie zerwie polaczenia.... 

• Lubię to 2
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

No to ja juz nie wiem o co ta gownoburza 🤣🤣🤣

Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, kkx5 napisał(a):

3. Nie ma opcji kupienia samej licencji. 

4. Kupno adapteru, jaki? Gdzie? Czy nie zerwie polaczenia.... 

Odnośnie adapteru koledzy z forum polecili z Alliexpres: vxscan obd enet wifi. Potwierdzam że za 130 PLN z przesyłką śmiga mi na nim xHP, które sam sflashowałem nieświadomy zagrożeń 😉, bimmercode, bimmerlink oraz bimmer tool. Bez problemu szybko się łączy, szybko koduje, czyta parametry, błędy etc. 

Co do licencji to można ją kupić na stronie xAutomotive wyłącznie w combo z mapami ots. Natomiast kolega, który wywołał ostatni temat, dostał propozycję wykupienia samej licencji za dopłatą, chyba że się mylę? 

Edytowane przez klurg
Opublikowano (edytowane)

Już temat zakończmy. Co potrzebowałem zostało wyjaśnione, i wiem już dużo więcej.  Wykupiłem dodatkową licencje, i wlaśnie przedchwilą przywróciłem standardowe stage3 od xHP. Szkoda tylko kasy było na tego tunera. No trudno. Po weekendzie bede miał już przetestowane czy wszystko jest w porządku, choć krótka przejażdżka po mieście juz dała małą próbke zadowolenia. 

To może jeszcze zapytam - jako że mam teraz wlasną licencje i możliwość ustawień... - Czy są np na yt tutoriale z obsługą tego oprogramowania, z krótkim omówieniem dostepnych tam funkcji ktore mozna zmieniać i ustawiać? Bo nic nie znalazłem 

Edytowane przez aro777
  • Haha 1
  • Moderatorzy
Opublikowano (edytowane)

Ogólnie to każda funkcja w aplikacji jest opisana w taki sposób, że nie zostawia to żadnych wątpliwości.

Jak sobie wejdziesz w ustawienia i konkretną funkcję to na samej górze jest opis co i jak zmienia.

Ponad to masz na stronie cały opis aplikacji - flash settings.

https://rbttuning.atlassian.net/wiki/spaces/RBTTUNING/pages/1146916/xAutomotive+-+Manual

Edytowane przez Kuj0n
  • Dziękuję 1

spacer.png

Opublikowano
W dniu 7.02.2025 o 06:40, Kuj0n napisał(a):

... to masz na stronie cały opis aplikacji - flash settings.

https://rbttuning.atlassian.net/wiki/spaces/RBTTUNING/pages/1146916/xAutomotive+-+Manual

Dzieki za link.
Możesz pokrótce wyjaśnić opcje Torque Reduction Upshifts?
Jest tam w opisie, że Przycisk (-) minus moze zmniejszyć turbodziure podczas zmiany biegu, oraz że obniży to redukcje momentu - czyli rozumiem że odejmując tą wartość będę zwiekszał moment obrotowy (?) bo obniżam jej redukcje. Nie wiem czy dobrze to rozumiem, bo to jest napisane tak jak by zmniejszać zmniejszanie 😵‍💫 
Zatem czemu przycisk (+) powoduje szybsze i bardziej wyraziste zmiany biegów? 
Nie do końca rozumiem ten mechanizm

Przy turbinie hybrydowej i zrobionej mapie silnika stage3 lepiej w którą strone te wartości regulować? Chciał bym osiągnąć dynamiczniejsze przyśpieszanie na niskich obrotach bez zbednego obnizania momentu

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

W dieslu nie ma sensu sie tym bawic, nic nie daje. Silnik ma predkosc wola roboczego a dolot masz dlugosci traby slonia. Baw sie ogolna predkoscia skrzyni, z normal na sport itp 

Opublikowano
19 godzin temu, aro777 napisał(a):

Przy turbinie hybrydowej i zrobionej mapie silnika stage3 lepiej w którą strone te wartości regulować? Chciał bym osiągnąć dynamiczniejsze przyśpieszanie na niskich obrotach bez zbednego obnizania momentu

OT masz modyfikację na prawie 800Nm, jaki model skrzyni masz, że przenosi bezpiecznie takie obciążenia? Jak dołożysz do tego stage 3 xHP, to przy tym momencie, na sporcie, skrzynia może nieźle dostać po d...

Opublikowano (edytowane)
W dniu 11.02.2025 o 14:35, klurg napisał(a):

OT masz modyfikację na prawie 800Nm, jaki model skrzyni masz, że przenosi bezpiecznie takie obciążenia? Jak dołożysz do tego stage 3 xHP, to przy tym momencie, na sporcie, skrzynia może nieźle dostać po d...

Niecałe 800, a te skrzynie mogą nawet do 900nm znosić. Aczkolwiek auto nie jezdzi cały czas na maksymalnych możliwościach, bo taka jazda nawet sportowe sprzety niszczy po jednym rajdzie. 

@Kuj0n wgrałem kilka modyfikacji, a dziś w aplikacji flashtool wyskakuje mi błąd przy próbuje zapisania zmienione punkty w ustawieniach "Shiftmaps edytor" (gdy klikam "SAVE")
Nie robi nic inaczej niż poprzednim razem. Skąd zatem ten komunikat? Przeinstalowalem aplikacje, i zaktualizowałem 

Zrzut ekranu 2025-02-12 182715.png

Edytowane przez aro777
  • Moderatorzy
Opublikowano (edytowane)

Nie wiem, nie miałem nigdy takiego komunikatu.

Próbowałeś z innymi (mniejszymi) wartościami?

Edytowane przez Kuj0n

spacer.png

Opublikowano (edytowane)

Tak, wyzerowalem i zmienię choćby 1% i już nie mogę zapisać. 

Spróbuję wprowadzić zmiany w aplikacji na telefonie, bo tutaj mogę zapisać wprowadzone zmiany (gdy klikam save robi validacje, tak też powinno się dziać na komputerze zamiast błąd wyrzucać). Zaloguje się na komputerz i  sprawdzę czy zmiany się na niosły i czy będę w stanie to wgrać.  

Mam tylko kabel ENET do komputera, także nie mam jak telefonem wgrywać.

Jeżeli tak nie bywało np u ciebie, i nie jest to jakaś prosta przycyzna, to napiszę z tym do obsługi 

Edytowane przez aro777
  • Moderatorzy
Opublikowano

Aaaa widzisz, nigdy nie korzystałem z aplikacji na kompa.

spacer.png

Opublikowano (edytowane)

Naprawiłem to w taki sposób, że w aplikacji na telefonie edytowałem te ustawienia i gdy zapisałem - zrobiła sie walidacja i poprawnie zapisało ustawienia na moim koncie. Przelogowałem sie na komputer i tu były już te ustawienia po zmianach. Gdy teraz coś zmieniam na komputerze i zapisuję, robi sie poprawnie walidacja i wszystko gra. 
Także nie wiem co sie zacieło ale w taki sposob to odblokowałem.

Edytowane przez aro777