Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Orientuje się ktoś czy trzeba wyciagać zegary aby cofnąć przebieg w f-kach? Mam w swoim aucie odbity odcisk palca w środku za tą szybką na zegarach i nie daje mi to spokoju. Po co ktoś by miał tam grzebać w zegarach? Niby przebieg mam udokumentowany ale nic mnie już nie zdziwi
Opublikowano
Tak, trzeba wyciagać zegary aby naprawić "zepsuty" przebieg :) Jeżeli nie masz na nich plomby fabrycznej to ktoś Ci już "naprawił" zegary i zostawił przy tym odcisk palca.
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano
Daj vin
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano

WBAFW11090DU28944

Ostatni znany stan licznika: 296 631 km

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
to teraz czekamy na info co jest na liczniku :norty:
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano
Nie drwijcie panowie...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

w ramach uspokojenia właściciela ...

czeka mnie rozbieranie licznika w mojej f-ce. przez otwory u góry jakiś czas temu wpadł komar i dokonał żywota.

leży sobie skubany i mnie wnerwia a dodatkowo w miejscu spoczynku powstała jakaś dziwna otoczka z kurzu czy czegoś takiego. w słoneczny dzień jest to bardzo denerwujące. pewnie przy rozbieraniu coś połamie albo zostawię srylion paluchów :D i będę potem rozbierał to ponownie

Opublikowano
Rok temu kupilem auto z przebiegiem 290tys. Ostatni ślad 296tys ktory podales jest pewnie z wizyty na akcji serwisowej w zeszlym roku na ktorej byłem. Czy sie myle?
Opublikowano
w ramach uspokojenia właściciela ...

... wpadł komar i dokonał żywota...leży sobie skubany i mnie wnerwia...

Chyba te robaczki lubią nasze liczniki - też miałem coś na podobieństwo molo-miniĆmy - siedziało w pobliżu guzika do resetu.

Miałem zamiar rozbierać ale wpadłem na pomysł dmuchnięcia sprężonym powietrzem przez rurkę. ROBAL rozpadł się na czynniki pierwsze a szczątki zniknęły z pola widzenia.

Pozdrawiam SIEKIER'A

:twisted:

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Rok temu kupilem auto z przebiegiem 290tys. Ostatni ślad 296tys ktory podales jest pewnie z wizyty na akcji serwisowej w zeszlym roku na ktorej byłem. Czy sie myle?

Może być, przebieg wygląda na realny.

• 2 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A mówią, że współczesne BMW to gówno, a z N47 to już w ogóle i mała szansa, że silnik dociągnie do 200 tys km. :) Ja widuję na aukcjach beemki, które mają po 300 tys ale mil i jak widać, gdyby nie kolizja, albo ktoś nie stwierdził, że jego auto to Lotus Esprit Jamesa Bonda, to by jeździły dalej.
  • 3 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Orientuje się ktoś czy trzeba wyciagać zegary aby cofnąć przebieg w f-kach? Mam w swoim aucie odbity odcisk palca w środku za tą szybką na zegarach i nie daje mi to spokoju. Po co ktoś by miał tam grzebać w zegarach? Niby przebieg mam udokumentowany ale nic mnie już nie zdziwi

Licznik odczytuje przebieg z CAS, owszem - zapisuje go również w liczniku ale myślę że gdyby 'fachowiec' to robił, to by nie tykał licznika :)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie ma możliwości cofnięcia kilometrów bez wyjęcia i rozebrania licznika.Na liczniku ustawiasz przebieg jaki chcesz,ale najpierw musisz zrobić na 000000 w cas,wtedy cas przejmie km z licznika i jest git. :wink: