Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Aktualizacja sama się nie wykonywała od nowości.

Teraz jak zmieniam tryb jazdy z Comfort na Adaptive lub Sport to na głównym ekranie wyświetla mi się całoekranowy komunikat, że właśnie dokonałem zmiany. Strasznie to wkurzające, za cholerę nie mogę znaleźć gdzie to wyłączyć.

.

Da sie to wylaczyc, Car->ustawienia-> wyswietlacz jesli dobrze pamietam.

Opublikowano

Dzięki za zainteresowanie. Sprawdziłem, to menu nazywa się "Wskaźniki" z Car / Ustawienie lub po przesunięciu kontrolera do góry - "Wyświetlacz".

Nie ma tam opcji wyłączenia wyświetlania zmiany trybu jazdy na monitorze centralnym.

Mam wrażenie, że to było ale zniknęło. No chyba, że jest w jakimś dziwnym i trudnym do znalezienia miejscu.

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Właśnie ściągnęła się aktualizacja na telefon 2023.03, wrócę z trasy to wrzucam na auto, czyli te automatyczne uaktualnienia chyba działają.

Opublikowano
31 minut temu, MarekCh napisał(a):

Softu w aucie z wersji 2022.03/65 na 2023.03/67. Aktualną wersję możesz sprawdzić w ustawieniach.

Dzięki poszukałem, moje mybmw twierdzi , że 11/2022.37  jest najnowsze 😀 

Opublikowano
3 godziny temu, MarekCh napisał(a):

Softu w aucie z wersji 2022.03/65 na 2023.03/67. Aktualną wersję możesz sprawdzić w ustawieniach.

Dzięki poszukałem, moje mybmw twierdzi , że 11/2022.37  jest najnowsze 😀 

Opublikowano

Ale mimo ze w mybmw pokazywalo Ci , że masz najnowsze to wyszukaj z poziomu menu w aucie znalazło nowsze  czy dostałeś powiadomienie w apce ?

Opublikowano (edytowane)

u mnie  dzisiaj pojawiło się powiadomienie w aucie  i w apce aby zaktualizować do 2023.03/67

w aktualizacji jest akcja serwisowa ze skrzynią biegów / oprogramowania EGS:(ECE ) - sterownik nawet po wyłączeniu auta może zużywać energię i całkowicie rozładować akumulator ! , ta nieprawidłowość powinna być usunięta po wdrożeniu uaktualnienia 11/2022.56 - specjalny kod uszkodzenia : 0024710100

więc na moje obojętnie czy ktoś ma wykupioną usługę czy nie to ASO z aktualizacją softu łaski teraz nie powinno robić a tym bardziej pobierać kasę 🤪

Edytowane przez Woytas
  • 1 rok później...
  • Moderatorzy
Opublikowano

Przecież praktycznie po każdej zdalnej aktualizacji trzeba sobie ponownie zakodować co się miało wcześniej, np. wyłączony start-stop. A ostatnia aktualizacja raczej niewiele wniosła, jakieś zmiany w obszarze HUD, ale nie zauważyłem żadnej różnicy.

Opublikowano

U mnie od prawie roku nie było OTA. Ostatnia wersja ~11/2023 zamontowana jakoś w lutym/marcu tego roku.

Czekam na odpowiedź od BMW co tutaj się dzieje.

Kiedyś była jedna wersja, która blokowała OTA i trzeba było jechać do serwisu, żeby wgrali nowszą wersję. Ciekawe co tutaj się dzieje.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

U mnie ostatnia to 11/2024.30 (idrive 7) którą musiał wgrać ASO bo coś nie chciała zejść, być móże słaby akumulator.

• Moderatorzy
Opublikowano

U mnie dotychczas każda aktualizacja zdalna resetowała w zasadzie wszystkie moje personalizacje (wyłączony Start/Stop, licznik wyskalowany do 340km/h, domyślny tryb jazdy Sport Individual i wiele innych) i ustawiała wartości domyślne (takie jak z fabryki).

Obecnie posiadam wersję 07/2024.30 (i to była ta ostatnia aktualizacja Head-Up'a).