Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Ja polecam i używam tego wynalazku od lat. Zwykła mata - taka materiałowa czarna z allegro. Do tego odmrażacz na boczne szyby i od razu jadę. Mokrą matę suszę zawsze w pracy i wszystko gra do wielu lat.
Opublikowano
Ja polecam i używam tego wynalazku od lat. Zwykła mata - taka materiałowa czarna z allegro. Do tego odmrażacz na boczne szyby i od razu jadę. Mokrą matę suszę zawsze w pracy i wszystko gra do wielu lat.

Jakiego odmrażacza używasz? Coś konkretnego? Nie ma wpływu na gumę z uszczelek? Kiedyś kupiłem jakiś marketowy szajs, po zimie guma z wycieraczek wyglądała jakby miała z 20 lat :(

Ale mogła to być też wina tego, że wycieraczki jakieś no-name za kilkanaście złociszy za pióro...

odebrane 24.10.2022 / 150: 40W22 / 112: 16W22, 22W22, 30W22, 33W22, 39W22, zamówione 29.09.2021
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Ta da da dam! W końcu obiecane mody. 20 tys pykło więc szybka zmiana oleju u mechanika między interwałami ASO.

1. Wymiana grilla. Imo różnica kolosalna, ten srebrny fajans może się schować. Polecam tego allegrowicza.

2. Chlapacze - całkiem spoko wyglądają. Do tego już mi tak nie walli błoto po całym boku samochodu w błocie. Inna sprawa której nie przemyślałem to ciekawe jak szybko je urwę na jakimś krawężniku :lol:

fvg7bCj.jpg

dVLHxPu.jpg

pgnBeRx.jpg

NKLRpoU.jpg

YYxJ4VX.jpg

jCniTkK.jpg

Opublikowano
ciekawe jak szybko je urwę na jakimś krawężniku :lol:

Myślę, że nie będzie aż tak źle :wink:

Grill o wiele bardziej pasuje :cool2:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Wow super filmik. Szkoda, że go nie znalazlem wcześniej. Auto oddalem do znajomego mechanika bo wiedzialem ze sam niestety bym tego dobrze nie ogarnal a pewnie skonczylo by sie na uszkodzonym zderzaku :lol:
  • 3 miesiące temu...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
W dniu 23.12.2022 o 07:31, Horizon napisał(a):

Ta da da dam! W końcu obiecane mody. 20 tys pykło więc szybka zmiana oleju u mechanika między interwałami ASO.

1. Wymiana grilla. Imo różnica kolosalna, ten srebrny fajans może się schować. Polecam tego allegrowicza.

2. Chlapacze - całkiem spoko wyglądają. Do tego już mi tak nie walli błoto po całym boku samochodu w błocie. Inna sprawa której nie przemyślałem to ciekawe jak szybko je urwę na jakimś krawężniku :lol:

fvg7bCj.jpg

dVLHxPu.jpg

Zastanawiam się nad podobną modyfikacją w 120i ale się waham, bo czytałem, że może to powodować pewne problemy techniczne a nawet utratę gwarancji. Czy u Ciebie Horizon po wymianie grilla na M-performance nie ma problemu z ocieraniem aktywnych klap o grill jak na poniższym filmiku?

Opublikowano

pytalem w aso, w akcesoriach do „zwyklych” jedynek jest tylko grill z pionowymi zeberkami i on pasuje do tej aktynej kurtyny od chlodzenia, natomiast ten „plaster miodu” jest tylko do m135 w ktorej nie ma tej kurtyny i przez to oryginaly grill nie pasuje do „zwyklej” 1-ki. 

horizon kupowal zamiennik na allegro i mozliwe ze nic nie haczy, moze gosc na filmiku tez mial zamiennik ale chinczyk zle wymierzyl. papier scierny i jazda…. heh