Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Cześć,

udało się odebrać samochód, więc podzielę się nim - gdyż, jestem zakochany w jego kolorze :8)

cosySec.webp

Digital Brochure: https://webfrontend.evecp.bmw.cloud/d08e83d

Zamówienie 30.11.2021

047: (od 10.01.2022)

105: (18W2022 od 19.04.2022), (17W2022 od 21.04.2022), (18W2022 od 9.05.2022), (22W2022 od 16.05.2022), (23W2022 od 21.05.2022)

112: (23W2022 od 7.06.2022)

105: (23W2022 od 8.06.2022)

112: (28W2022 od 10.06.2022)

VIN: (od 7.07.2022)

155: (od 14.07.2022), (od 21.07.2022) - czeka na doposażenie

182: (od 26.07.2022)

190: (od 27.07.2022) - w transporcie

193: (od 2.08.2022) - Kleszczów

194: (od 10.08.2022) - Salon

12.08.2022 - Wydanie :D

Kilka fotek:

003.jpg

001.jpg002.jpg

004.jpg

Brak listew ozdobnych w tylnych drzwiach:

IMG-4268.jpg

IMG-4269.jpg

Edytowane przez patryk0402_

BMW THE1 F40 120d - M Sport, Skyscraper Grey (2022)

Odebrany! https://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=229&t=395918

icon1.png

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Gratulację odbioru. :dance:

szkoda że nie masz większych hamulce, było by kilka punktów ekstra. :wink:

Zazdroszczę cyfrowego kluczyka!

Opublikowano

No może fakt, większe hamulce by lepiej siadły i z perspektywy czasu żałuję że nie wziąłem tylnej lotki.

Co do Digital Key to nie ma czego zazdrościć - ani w salonie, ani później nie mogę go skonfigurować ... może ktoś ma jakieś złote rady?

icon1.png

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Co do Digital Key to nie ma czego zazdrościć - ani w salonie, ani później nie mogę go skonfigurować ... może ktoś ma jakieś złote rady?

pewnie już oglądałeś nie jeden film o tym jak to aktywować?

Opublikowano
z perspektywy czasu żałuję że nie wziąłem tylnej lotki

Nie ma czego żałować - akcesoria M Performance i tak są dodawane na miejscu, u dealera. Według mojej wiedzy nie dało się zamówić samochodu tak, żeby miał je od razu, fabrycznie.

BTW: tylna lotka jest w zestawie z nakładką na przód i jako zestaw trzeba te dwie rzeczy montować

No i najważniejsze - gratulacje z powodu odbioru samochodu :D

Opublikowano
Gratulacje Patryk. Piekny kolor. Daj znac jak tam zamykanie drzwi od strony pasazera. U mnie dosc ciezko sie zamykaja. Nakrecilem juz 9tys i czasami trzeba nimi dwa razy machnac zeby sie domknely. Nie wiem czy tylko u mnie taki problem jest czy inni uzytkownicy serii 1 moga to potwierdzic.
Opublikowano
Gratulacje Patryk. Piekny kolor. Daj znac jak tam zamykanie drzwi od strony pasazera. U mnie dosc ciezko sie zamykaja. Nakrecilem juz 9tys i czasami trzeba nimi dwa razy machnac zeby sie domknely. Nie wiem czy tylko u mnie taki problem jest czy inni uzytkownicy serii 1 moga to potwierdzic.

To ja potwierdzam to zjawisko - zarówno od strony kierowcy i pasażera. Moje trzeba dosyć "mocna" pociągnąć do siebie, żeby nie widzieć na desce "drzwi otwarte"... Chyba kwestia przyzwyczajenia, w poprzednim samochodzie (Volvo V40) drzwi zamykały się delikatniej. :lol: Chociaż brakuje mi opcji "pikania" przy jeździe, gdy drzwi są otwarte/niedomknięte. Czy istnieje taka opcja - bo nie widzę jej u siebie w ustawieniach :roll:

Jeszcze ostatnio zauważyłem podczas jazdy, że rozłączyło mi CP. Może ktoś też potwierdzi to zjawisko (wersja oprogramowania 07/2022.20) u siebie?

I finalnie udało się aktywować Digital Key :D - okazało się, że podczas parowania telefon tracił chwilowo zasięg przez co wywalało mi błąd.

icon1.png

Opublikowano

To ja potwierdzam to zjawisko - zarówno od strony kierowcy i pasażera. Moje trzeba dosyć "mocna" pociągnąć do siebie, żeby nie widzieć na desce "drzwi otwarte"... Chyba kwestia przyzwyczajenia, w poprzednim samochodzie (Volvo V40) drzwi zamykały się delikatniej. :lol: Chociaż brakuje mi opcji "pikania" przy jeździe, gdy drzwi są otwarte/niedomknięte. Czy istnieje taka opcja - bo nie widzę jej u siebie w ustawieniach :roll:

Jeszcze ostatnio zauważyłem podczas jazdy, że rozłączyło mi CP. Może ktoś też potwierdzi to zjawisko (wersja oprogramowania 07/2022.20) u siebie?

I finalnie udało się aktywować Digital Key :D - okazało się, że podczas parowania telefon tracił chwilowo zasięg przez co wywalało mi błąd.

Cos jest z tymi drzwiami. Gdzies jeszcze na forum mignela mi wypowiedz uzytkownika, ze rowniez ma ten problem. Jesli chodzi o Carplay, tak, rozłaczył mi się jakoś może raz/dwa razy. Nie pamietam ktora mam wersje oprogramowania. Zerkne.

Czy do digital key potrzebuje dostep bezkluczykowy? :oops:

Opublikowano
Czy do digital key potrzebuje dostep bezkluczykowy? :oops:

Tego nie jestem pewien. Pamiętam, że dawniej ta opcja była w osobno (dodatkowa opcja, płatna - jak się mylę, to może ktoś mnie poprawić).

Chyba przez restrykcję wyleciała. Ja dostałem jako "gratis" - bo nie wiedziałem, że to będzie aż do odbioru, nawet w VINie tego nie ma (czyli digital key + karta dostępu).

Ale tak, ja mam dostęp komfortowy (opcja 322).

icon1.png

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Chociaż brakuje mi opcji "pikania" przy jeździe, gdy drzwi są otwarte/niedomknięte. Czy istnieje taka opcja - bo nie widzę jej u siebie w ustawieniach :roll:

chyba nie powinien ci pozwolić odpalić auta jeśli drzwi są nieprawidłowo zamknięte? (monit na zegarach)

u mnie to 03/2022.65.

Opublikowano
Chociaż brakuje mi opcji "pikania" przy jeździe, gdy drzwi są otwarte/niedomknięte. Czy istnieje taka opcja - bo nie widzę jej u siebie w ustawieniach :roll:

chyba nie powinien ci pozwolić odpalić auta jeśli drzwi są nieprawidłowo zamknięte? (monit na zegarach)

u mnie to 03/2022.65.

Muszę zweryfikować - możliwe, że tak jest. Chyba coś takiego mi mówiono przy odbiorze. Tylko nie wiem czy mowa tu tylko o drzwiach kierowcy czy o pozostałych również?

Ale w sytuacji, kiedy ktoś się dosiada (silnik włączony, drzwi pasażera) chyba miałem sytuację, że dopiero jak ruszyłem to zobaczyłem komunikat (więc brakuje mi trochę komunikatów dźwiękowych). :|

Jeszcze dodatkowo muszę zweryfikować grafikę dot. zajętych miejsc - dla mnie trochę jest myląca. Znów kwestia przestawienia się z podejścia Volvo do podejścia BMW.

icon1.png

Opublikowano

Gratulacje Patryk0402_ :cool2:

U mnie drzwi też się nie do końca idealnie zamykają :wink: Samochód na pewno nie pozwala ruszyć z otwartymi drzwiami kierowcy, pozostałe informuje.

Pzdr.

Opublikowano

Potwierdzam to co wszyscy, drzwiami trzeba czasami ostro p..... walnąć, żeby się zamknęły tyczy się to głównie drzwi z przodu. Trochę to denerwuje, bo w X1 żony zamykają się całkowicie inaczej i nie trzeba używać tyle siły, nawet ciężko zrobić tak by ich nie domknąć. W moim 1er bardzo często muszę poprawiać i patrzeć na ekran czy w ogóle się domknęły.

Autko piękne, naprawdę. Szkoda tylko tych listew z tyłu. Moja wersja z marca na szczęście je ma i robi to robotę w nocy.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
Wyglada na to, ze jeden z uzytkownikow F40 otrzymal w gratisie 2 letni pakiet serwisowy za brak listew i kierunkowskazow:

https://f44.bimmerpost.com/forums/showthread.php?t=1963328

Pewnie w PL bedzie trudniej, ale warto probowac. W koncu ten sam samochod :)

Samochód ten sam, ale inny rynek i inne podejście Dealerów ...

Nie mam nerwów żeby dalej drążyć temat kierunkowskazów - ASO mówi, że inna wiązka i koniec tematu.

Czekam jeszcze na uaktywnienie opcji 32X - miejmy nadzieję, że coś oficjalnie się pojawi w niedługim czasie...

icon1.png

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
te dekieli kolorowe M srednio tam sie komponuja.

to sa te same felgi? zima lato w innym kolorze? lakierowane czy to oryginal? :?:

Może fakt, wymiennie dekielki i zobaczę jak będzie wyglądać.

tak - jest to 819 malowane na czarno - taka okazja kiedyś na allegro mi się trafiła :)

icon1.png

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Mi się podoba na czarnej feldze, nawet z tymi dekielkami.

ps. nie kadruj tak zdjęć bo psujesz odbiór. :mrgreen: