Skocz do zawartości

iDrive 8 - opinie...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Nie wiem, jak Wam, ale mi zupelnie nie podchodzi najnowszy iDrive:
. Widok zegarow tragedia, zmiana odleglosci od auta z przodu 5 klikniec w menu, usuniete przyciski fizyczne do skrotow, itd. itd. + ogolny wyglad tych ekranow.... Jestem ciekaw, co myslicie.... Dla mnie kompletna porazka
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Dla mnie porażka był już live cockpit.

A tych dwóch "telewizorków" w ID8, przylepionychdo deski, jakby ktoś to wyciosał siekierą, nie będę nawet komentować.

Następne moje auto to raczej nie będzie BMW. :mrgreen:

Opublikowano
Mi tam się live cocpit bardzo podoba :) nowe idrive 8 to jest już jakis żart, masakra dla m ie w merca h są te dwa brzydkie zlepione ekrany i teraz bmw robi to samo, kiedy merc w nowym S już zrobił nowe bardzo fajne ekrany....
Opublikowano
  • Autor
Mi tam się live cocpit bardzo podoba :) nowe idrive 8 to jest już jakis żart, masakra dla m ie w merca h są te dwa brzydkie zlepione ekrany i teraz bmw robi to samo, kiedy merc w nowym S już zrobił nowe bardzo fajne ekrany....

dla mnie tez live cocpit nie wyglada zle - szczegolnie w porownaniu z nadchodzaca wersja :D Natomiast zdecydowanie brakuje bajerow z Audi typu integracja z Google Earth albo wieksze mozliwosci dopasowania wygladu

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Dla mnie lewy ekran w iDrive 8 to jakiś żart - obecne mi się podobają (w Mce nawet trochę bardziej niż wcześniej) i kompletnie nie rozumiem co zrobiło BMW. Zamiast rozwinąć i uatrakcyjnić obecny projekt zrobili coś co dla mnie jest wręcz zachęceniem klientów aby spojrzeli w stronę Audi i Mercedesa. I do tego jeszcze likwidacja przycisków fizycznych których układ zbierał świetne recenzje.
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Dla mnie lewy ekran w iDrive 8 to jakiś żart - obecne mi się podobają (w Mce nawet trochę bardziej niż wcześniej) i kompletnie nie rozumiem co zrobiło BMW. Zamiast rozwinąć i uatrakcyjnić obecny projekt zrobili coś co dla mnie jest wręcz zachęceniem klientów aby spojrzeli w stronę Audi i Mercedesa. I do tego jeszcze likwidacja przycisków fizycznych których układ zbierał świetne recenzje.

:cool2:

Podpisuje sie pod tym co BigCactus napisał. Do zegarow z iDrive7 mozna było dodac inne opcje wyświetlania zegarow i byłoby idealnie. To ustawianie odleglosci od poprzedzającego pojazdu na tempomacie po przeklikaniu 5 poziomów menu to jakiś żart. Do tej pory mieliśmy jeden przycisk na kierownicy :mad2:

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano
Zamówiłem X1 dla żony i ponoć ma być produkowane już we wrześniu w Niemczech. Jak tylko odbiorę i pojeżdżę, to dam znać jak to się sprawuje, bo tam już tylko ósemka.
Opublikowano

Panowie, ja już się tutaj bym nie doszukiwał udoskonaleń, a cięcia kosztów. Dużo łatwiej jest jak wszystko sterowane jest z tabletu, mniej kabli, mniej wiązek, szybsza i tańsza produkcja.

Wciskanie kitu, że nowoczesność, a tak naprawdę chodzi o zwiększanie zysków.

niestety taka przyszłość czekan nas najprawdopodobniej wszędzie... :(

Na pewno jak wejdzie X5 po FL, nie będę patrzył z zazdrością, że mam starszy model :) Obecnie dla mnie petarda, do zegarów trzeba się przyzwyczaić, ale wszystko super, intuicyjne.

Opublikowano
Mam w domowej flocie bezpośrednie porównanie i powiem wam, że po 10 tyś. km w i4 wole zdecydowanie jej rozwiazanie. Jakość ekranu jest mega, powierzchnia robocza bardzo duża. Jak już się opanuje obsługę 8 to i brak przycisków tak nie przeszkadza. Dodatkowo okleiłem przy okazji ceramiki lakieru wyświetlacz specjalną matową folią i zniknął problem odcisków palców i nie ma odblasków. Jak się przesiadam z i4 do X5 to mam wrażenie nie tyle użycia przestarzałych rozwiązań deski w X5 tylko przez to że, ekrany są mniejsze i gorszej jakości śą mnie czytelne i nie dają takiego komfortu jak w i4. Trochę inny świat ;) a czy lepszy czy gorszy to niech każdy sam oceni.
Sprzedam koła zimowe do E84 WZ-318 7,5X17 ET-34 5X120, Opony Pirelli Sottozero 2 225/50/17
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Mam w domowej flocie bezpośrednie porównanie i powiem wam, że po 10 tyś. km w i4 wole zdecydowanie jej rozwiazanie. Jakość ekranu jest mega, powierzchnia robocza bardzo duża. Jak już się opanuje obsługę 8 to i brak przycisków tak nie przeszkadza. Dodatkowo okleiłem przy okazji ceramiki lakieru wyświetlacz specjalną matową folią i zniknął problem odcisków palców i nie ma odblasków. Jak się przesiadam z i4 do X5 to mam wrażenie nie tyle użycia przestarzałych rozwiązań deski w X5 tylko przez to że, ekrany są mniejsze i gorszej jakości śą mnie czytelne i nie dają takiego komfortu jak w i4. Trochę inny świat ;) a czy lepszy czy gorszy to niech każdy sam oceni.

Możesz podpowiedzieć co to za folia?

Dobrze to wygląda przy zgaszonym ekranie ?

Mnie też czeka id8 i już widzę te odciski.

Opublikowano

Możesz podpowiedzieć co to za folia?

Dobrze to wygląda przy zgaszonym ekranie ?

Mnie też czeka id8 i już widzę te odciski.

Muszę zapytać mojego detailera co mi dał na ekran (a wiem, że stosuje same topowe materiały), ale różnica po nałożeniu była naprawdę duża i pozytywnie mnie zaskoczyła. Przy zgaszonym ekranie ma matowo-satynowy odcień. Wg mnie daje to elegancki efekt i pasuje do alcantary we wnętrzu ;).

Sprzedam koła zimowe do E84 WZ-318 7,5X17 ET-34 5X120, Opony Pirelli Sottozero 2 225/50/17
Opublikowano
--==maly==-- na wyświetlaczu mam folie firmy Llumar Platinium matte
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Dziękuje za informację sprobuje u siebie to nakleić zobaczymy jaki efekt.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

A mógł byś wkleić zdjęcie jak to wygląda przy zgaszonym ekranie?

Obawiam się trochę tej folii matowej.