Skocz do zawartości

G30 restrykcje

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Jakie zawieszenie zamowiles do tj pieknej bialej beci?

Zawieszenie adaptacyjne EDC. Mam nadzieję, że da radę na naszych drogach :wink:

Teraz w Arteonie również mam adaptacyjne, które niestety słabo tłumi dziury na 19" kołach.

• Odpowiedzi 800
  • Wyświetleń 97,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
  • Moderatorzy
A co ma nie dać rady? Mam już trzecie BMW z adaptacyjnym zawieszeniem i zero problemów, a śmigam na 19 i 20". Jedynie mogliby dać jeszcze jeden bardziej sztywny tryb, a Comfort w ogóle mogliby zlikwidować, bo jest miękki jak ponton.
Opublikowano
  • Autor
Hej. Ja mam koleją restrykcję do przełknięcia - elektryczna klapa w G30. Powoli auto przestaje być dla mnie premium...

Edytowane przez tkwiat

Opublikowano
Hej. Ja mam koleją restrykcję do przełknięcia - elektryczna klapa w G30. Powoli auto przestaje by dla mnie premium...

Ale ogólnie elektryczne podnoszenie i opuszczanie czy otwieranie gestem?

Opublikowano
  • Autor
Samo zamykanie, bez gestów- nie brałem dostępu komfortowego
Opublikowano
U mnie póki co jeszcze nie wywaliło elektrycznej klapy. Rozmawiałem przed chwilą ze sprzedawcą. HK również dalej jest na zielono
Opublikowano

To ja mam info z dzisiaj, że obcięte sloty na PL...

Miała mi się produkować w lipcu, potem sierpniu, potem wrzesień i dzisiaj znowu ją wyrzuciło.

Sporo dobrałem dodatków, niestety są restrykcje na fotele komfortowe, wentylacje, kamery 360 itd.

Opublikowano
skoro masz komforty i kamery to nie dziwne, że Ci przekładają produkcję
Opublikowano
No niestety - trzeba przejsc ze sprzedawca co jest na restrykcjach i usuwac, jesli zalezy na odbiorze samochodu.
Opublikowano
  • Autor
U mnie o komfortach na razie nie wspominają. Jakby mi wypadły, to zrezygnuję, bo w sportowych bardzo się męczyłem.
Opublikowano
U mnie o komfortach na razie nie wspominają. Jakby mi wypadły, to zrezygnuję, bo w sportowych bardzo się męczyłem.

Ja rozmawiałem z handlowcem przed weekendem i miałem status auto do produkcji 22-24 września i zarówno komforty i klapa elektrycznie sterowana były ujęte w produkcji . Jednak patrząc co się dzieje to już nie wierze , że to się uda wyprodukować ... jeśli będą chcieli żebym zrezygnował z komfortów to rezygnuje z zakupu .

Opublikowano
Ale miales status 112 czy 150 na tego 22-24 wrzesnia?
Opublikowano

Powiem szczerze , że mój sprzedawca w Szczecinie jakoś nie używa tych numerków statusu mam zaplanowaną produkcje swojej 540i na 22-24 września , patrzył w spis wyposażenia i mówił , że zarówno wentylacja jak i klapa elektryczna jest zawarta .

Opublikowano

Powiem szczerze , że mój sprzedawca w Szczecinie jakoś nie używa tych numerków statusu mam zaplanowaną produkcje swojej 540i na 22-24 września , patrzył w spis wyposażenia i mówił , że zarówno wentylacja jak i klapa elektryczna jest zawarta .

Ja miałem najpierw na bieżący tydzień zaplanowaną produkcję, potem przeszło na kolejny a wczoraj auto wróciło na "szukanie" produkcji, bo właśnie nie ma kilku dodatków dostępnych..

Dla mnie tak samo branie auta bez kamer, komfortów, HK etc. mija się z celem.

Opublikowano
  • Autor

Info od dealera sprzed chwili:

"Centrala nie daje gwarancji ,że jeśli usuniemy opcję klapy bagażnika to auto wyprodukuje nam się we wrześniu.

Pewne jest ,że z tą opcją są nikłe szansę na produkcje w tym roku."

Miałem datę na 20 września....

Opublikowano

To samo przechodzilem w czerwcu: mialem wyznaczoną date produkcji na ktorys tydzien, status 112 i gdy mial nadejsc ten tydzien to z automatu przesunięcie o następny tydzień, pozniej o następny i w koncu wypadł z kolejki, bo restrykcje, a wszyscy, razem z centralą, mysleli ze sie wyprodukuje.

Usuniecie elementow objetych restrykcjami to niestety czekanie na nastepny slot…

Opublikowano
Info od dealera sprzed chwili:

"Centrala nie daje gwarancji ,że jeśli usuniemy opcję klapy bagażnika to auto wyprodukuje nam się we wrześniu.

Pewne jest ,że z tą opcją są nikłe szansę na produkcje w tym roku."

Miałem datę na 20 września....

Dlatego ja nie liczę , że mi się wyprodukuje , czekam już pół roku , co chwile jakieś zmiany , już dosyć mam tego tematu szczerze mówiąc ...

Opublikowano
Ok zaciekawił mnie temat tych numerów i zadzwoniłem do salonu i moje zamówienie ma obecnie status 112
Opublikowano

Ja mam termin produkcji 42 tydzień

540d z HK, el. klapą (bez gestu), fotele sportowe (skóra)

bez komfortów i niestety bez 360

Zamówione w czerwcu i co ciekawe początkowo termin produkcji to listopad ale przyśpieszyli

Zaczynam podchodzić do realizacji z mniejszym optymizmem

Opublikowano

Panowie nadzieja umiera ostatnia! Samochód zamówiony na początku marca po 6-ciu miesiącach w końcu został odebrany :D

HK jest, kamery 360 są, zaciski są czerwone więc finalnie niczego nie brakuje, jednak nie brałem foteli komfortowych. Klapa otwierana elektrycznie.

3mam kciuki za Wasze zamówienia!

XuMOQw.jpg

Opublikowano

No i fajnie. W końcu jakaś pozytywna wiadomość :)

Zadowolenia z jazdy :cool2:

Opublikowano
Panowie nadzieja umiera ostatnia! Samochód zamówiony na początku marca po 6-ciu miesiącach w końcu został odebrany :D

No pozytywnie ! Gratulacje , piękne auto . Widać każdy z naszych sprzedawców miał racje mówiąc , że auto może się wyprodukować i trzeba wierzyć .

Opublikowano
Gratuluje odbioru. Jak czyta się te wszystkie restrykcje i walke z terminami to az ciezko uwierzyc. Nie wyobrazam sobie w tej chwili serii 5 dla siebie w wersji jaka jest a nie jak chce. Nie ta kasa zeby isc na takie kompromisy
Opublikowano

No pozytywnie ! Gratulacje , piękne auto . Widać każdy z naszych sprzedawców miał racje mówiąc , że auto może się wyprodukować i trzeba wierzyć .

Cześć,

właśnie otrzymałem info od dealera. Moja 540 zamówiona w kwietniu jest wyprodukowana i do odbioru jeszcze w tym miesiącu. Niestety załapałem się na restrykcje dot. ładowania bezprzewodowego. Z obecną będę musiał się rozstać vide inny dział tego forum.

Opublikowano

Cześć,

właśnie otrzymałem info od dealera. Moja 540 zamówiona w kwietniu jest wyprodukowana i do odbioru jeszcze w tym miesiącu. Niestety załapałem się na restrykcje dot. ładowania bezprzewodowego. Z obecną będę musiał się rozstać vide inny dział tego forum.

No i aligancko!