Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
No widzicie, a kolegom z watku obok jakos przychodza G20 z podparciami. Ok - skasowane u pasazera, ale u kierowcy są.
  • Odpowiedzi 800
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
No widzicie, a kolegom z watku obok jakos przychodza G20 z podparciami. Ok - skasowane u pasazera, ale u kierowcy są.

U kierowcy są, a teraz są za dodatkową dopłatą i też tylko dla kierowcy. Fotel pasażera jest goły. Co ciekawe, nadal w konfiguratorze tytuł opcji to "podparcie lędźwiowe przód" co mocno wprowadza w błąd. W opisie jest jasno napisane, ze dotyczy tylko fotela kierowcy.

Opublikowano

U mnie chyba też się jednak wyprodukuje (G31), VIN nadany, termin nawet się cofnął (!!!) o tydzień, na 1 Lipca.

Ostatecznie wypadły:

- kamery 360

- ładowarka, a co za tym idzie kluczyk LCD (z tym sobie poradze)

Z tych istotnych kwestii poruszanych wcześniej: nie brałem mpakietu, standardowe hamulce/zawieszenie, pełne komforty, asystenty Professional (oprócz wspomnianych kamer 360), harman&kardon, listwy podstawowe

Opublikowano

Witam Koleżanki i Kolegów,

czy Ktoś ma jakieś info odnośnie produkcji 540i ? Zamówiłem w salonie pod koniec marca. Ostatnie info od dealera to takie, że "nie ma przyznanych kwot prdukcyjnych co oznacza, iż więcej jest zamówionych 540i niż fabryki są w stanie wyprodukować. BMW nie podaje kiedy sytuacja może się zmienić"

A.

Opublikowano

Witam

Sam również oczekuję na G31, zamówienie złożone na początku marca. Na ten moment zamówienie ma status 111 i wyznaczono produkcję na 27 tydzień (od 5 lipca). Z restrykcji mam w configu kamery 360 i indukcję, ale póki co handlowiec niczego nie wyrzucał. VIN dostępny jest od statusu 112?

@melisario kiedy składane było zamówienie?

Opublikowano

Indukcji nie ma już nawet w konfiguratorze. Wydaje mi się że powinna zostać usunięta. Natomiast kamery 360: parę postów wyżej masz opisaną mają historię gdzie miałem wyznaczoną produkcję na dwudziesty czwarty tydzień i na kilka dni przed tym tygodniem samochod wypadl z kolejki przez te kamery (mialem status 112 i dealer tez wierzyl ze sie wyprodukuje). Mozecie probowac ale na bazie mojego doswiadczenia widze niskie prawdopodobienstwo sukcesu.

Status 150 zapewnia ze auto wie wyprodukuje w okreslonym terminie. Vin z tego co kojarze jest pozniej widoczny.

Opublikowano
Witam

Sam również oczekuję na G31, zamówienie złożone na początku marca. Na ten moment zamówienie ma status 111 i wyznaczono produkcję na 27 tydzień (od 5 lipca). Z restrykcji mam w configu kamery 360 i indukcję, ale póki co handlowiec niczego nie wyrzucał. VIN dostępny jest od statusu 112?

@melisario kiedy składane było zamówienie?

Również początek marca. Też miałem termin na 27 tydzień, teraz wskoczyło na konkretny dzień i nadano VIN.

Z tego co mi było mówione, to jeśli bym nie wywalił kamer i indukcji by się nie wyprodukowało.

Opublikowano
Swoją obecną 3GT zdaje do końca lipca - cesja już podpisana, to w przypadku dodatkowych opóźnień będę aktywnie ćwiczyć chodzenie lub będę na łasce żony :) G31 zdaje się być mniej popularną opcją nadwozia i trochę się obawiam, że kolejny termin w sytuacji gdy poczekam teraz bez zmian i wyrzuci na 105 na początku lipca z powodu braku tych kamer, może się znacznie przeciągnąć. Czyżby lepszy wróbel w garści niż gołąb na dachu? W innych wątkach coś mi mignęło, że brak kamer 360 ma występować nawet do końca roku. Nikomu przypadkiem nie weszło do produkcji takie zamówienie z kamerami?
Opublikowano
Witam Koleżanki i Kolegów,

czy Ktoś ma jakieś info odnośnie produkcji 540i ? Zamówiłem w salonie pod koniec marca. Ostatnie info od dealera to takie, że "nie ma przyznanych kwot prdukcyjnych co oznacza, iż więcej jest zamówionych 540i niż fabryki są w stanie wyprodukować. BMW nie podaje kiedy sytuacja może się zmienić"

A.

Podobna sytuacja ... zamawiałem 20 marca swoją 540i i miało się wyprodukować w czerwcu według ciągłych zapewnień sprzedawcy w salonie ... i tak do wczoraj kiedy to stwierdził , że kwot produkcyjnych nie ma i czy będą i kiedy będą to on nie wie

Opublikowano
Ja zdecydowałem, że lepszy wróbel w garści. Zmieniłem kamery 360 na samą tylną i zwykłych asystentów, żeby mieć wykrywanie ruchu poprzecznego. W przyszłym tygodniu mają być dostępne listwy te srebrne z m-pakietu, więc mam nadzieję, że nie będzie więcej niespodzianek. Auto zamawiałem pod koniec marca. Odbiór wg umowy do końca lipca.
Opublikowano
A oprócz kamer 360 coś zmieniałeś ? Co z tymi hamulcami o których ktoś pisał wyżej ? Bo rozumiem , że ładowarka to zbędny gadżet jak nie ma się kluczyka z wyświetlaczem. Gdyby mi w Szczecinie dali opcje z rezygnacji z kamer i ładowarki w zamian za gwarancje odbioru na koniec lipca zgodnie z umową to też bym rozważył ten temat choć mam w nowym sprinterze te kamery 360 i dla mnie to bajka jest , dlatego to był jeden z pierwszych elementów zaznaczonych przy konfiguracji
Opublikowano
Kamery najbardziej mnie bolały, bo bardzo je doceniałem w poprzednim G30. Mocniejsze hamulce też musiałem odpuścić, ale to już mniejszy ból. Również ładowarka poleciała - tu pewnie będę ją dokładał za jakiś czas, bo co prawda wolno ładuje, ale w trasie 1h-2h naładuje spokojnie telefon i nie trzeba rozkładać kabli. Dużego pilota miałem wcześniej, teraz nie brałem, bo to dla mnie zbędny gadżet - przeleżał 2 lata w szufladzie. Fotele wybrałem komfortowe, więc tu chyba nie ma problemu z podparciem lędźwiowym.
Opublikowano
Kamery najbardziej mnie bolały, bo bardzo je doceniałem w poprzednim G30. Mocniejsze hamulce też musiałem odpuścić, ale to już mniejszy ból. Również ładowarka poleciała - tu pewnie będę ją dokładał za jakiś czas, bo co prawda wolno ładuje, ale w trasie 1h-2h naładuje spokojnie telefon i nie trzeba rozkładać kabli. Dużego pilota miałem wcześniej, teraz nie brałem, bo to dla mnie zbędny gadżet - przeleżał 2 lata w szufladzie. Fotele wybrałem komfortowe, więc tu chyba nie ma problemu z podparciem lędźwiowym.

Kurczę to już 3 elementy a przecież na to pracujemy i po to wybieramy auto do produkcji aby było zrobione tak jak chcemy a nie żeby teraz rezygnować ... ja mam wybrane fotele sporty ze skórą dakota ale też właśnie te hamulce , kamery i ładowarkę i kiedy zamawiałem auto nie było mowy o żadnych restrykcjach a do tego zapewnienia , że samochód zamówiony wcześniej kiedy jeszcze były podzespoły będzie wyprodukowany na czas a restrykcje będą dotyczyć aut zamawianych później . Faktycznie jak gdzieś ktoś pisał to podejście BMW do klienta strasznie denerwuje ... w końcu chce tylko ponad 320 tys zł zostawić

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

pocieszę Cię, że przy aucie za pół bańki było tak samo... dostałem jednolinijkowego maila z BMW PL, że auta nie wyprodukują i jeśli nadal chcę jakieś BMW, to zapraszają do dealera

Customer Service level Master...

:shock:

Pierwsze prawdziwe M, do tego kombi

(ex F10 520d; F10 535d; G11 LCI 740d; G05 M60i)

Opublikowano

Dla pocieszenia - w innych markach premium sytuacja nie jest lepsza. Problem tkwi gdzie indziej i trudno powiedzieć, czy coś się zmieni na plus, czy będzie jeszcze gorzej - to też jest prawdopodobne.

Z resztą przykład z innej bajki - we wrześniu 2020 zamówiłem 3 skutery wodne, odebrałem 2szt, trzeciej jeszcze nie ma i... nie wiadomo, kiedy będzie. To wyobraźcie sobie, co mają powiedzieć klienci, którzy zamówili później lub w tym roku zamówili...

Opublikowano
Póki co , poczekam wbrew rozsądkowi i nie zmieniam kamer. Skoro produkcja miała się zacząć w 27 tygodniu to myślę, że do piątku będzie już wiadomo czy wraca na 105 czy jakimś cudem wskoczy 150. Może to akurat będzie ta jedyna 5tka, do której to zamontują :) Długo Koledzy czekali na nowy termin produkcji po zrzuceniu na status 105 i zmianie opcji objętych restrykcjami?
Opublikowano
Ja juz 1.5 tyg czekam na jakies wiesci, nt przywrocenia: tzn wiem tylko ze centrala walczy, ale jeszcze bez konkretow.
Opublikowano

Niedługo to jak w Wenezueli będzie ... W USA takie ogłoszenia są na porządku dziennym. W knajpach to czasami nie nadążają menu zmieniać tylko piszą do wszystkich cen z menu +2$ ... COVID pokazał jaka ta gospodarka oparta na "skrajnym" globaliźmie jest po prostu nieefektywna w przypadku jakiegokolwiek bujnięcia. Ludziom podawali takie zasiłki, że nikt do pracy nie idzie a usługi się zamykają bo ludzi do pracy nie ma. Żarcia w knajpach brakuje ceny w kosmos a my tu o zamiennikach hamulców w ASO czy braku kamer 360* :| Sądzę, że to dopiero początek problemów - uczciwie rzecz ujmując.

86532801fa.jpg

5e8f89785f.jpg

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Dziwna sytuacja, bardzo.

Bo co? Przecież można zacząć robić takie rzeczy, których nie ma, tymbardziej że szlaki przetarte.

Opublikowano
Póki co , poczekam wbrew rozsądkowi i nie zmieniam kamer. Skoro produkcja miała się zacząć w 27 tygodniu to myślę, że do piątku będzie już wiadomo czy wraca na 105 czy jakimś cudem wskoczy 150. Może to akurat będzie ta jedyna 5tka, do której to zamontują :) Długo Koledzy czekali na nowy termin produkcji po zrzuceniu na status 105 i zmianie opcji objętych restrykcjami?

A wiec zamienilismy zwykle fotele na sportowe - dzieki temu przejdą lędźwia (przy normalnych fotelach caly czas byloby 105…).

Dzieki temu z miejsca wskoczyl na 112 i 30 tydz produkcji.

Ofc kamery 360 usuniete. Nota bene diler mowil ze w tym tygodniu przyszlo im auto z „wyprodukowanymi” kamerami 360 - byly dziury na kamery, ale kamer brak…

Opublikowano
U mnie dalej 112 wisi z kamerami 360.Co do terminu to już sam dealer chyba nie wie, bo w jednym miejscu 27 tydzień a w drugim 29. Ze zmianami mam czekać , niby w zeszłym tygodniu wcześniejsze zamówienia wskoczyły na 150 mimo restrykcji. Dziury zamiast kamer - może to jakaś nowa polityka kryzysowa, żeby doposażyć później jak już będą dostępne? Tragi-komedia normalnie.
Opublikowano

A wiec zamienilismy zwykle fotele na sportowe - dzieki temu przejdą lędźwia (przy normalnych fotelach caly czas byloby 105…).

Dzieki temu z miejsca wskoczyl na 112 i 30 tydz produkcji.

Ofc kamery 360 usuniete. Nota bene diler mowil ze w tym tygodniu przyszlo im auto z „wyprodukowanymi” kamerami 360 - byly dziury na kamery, ale kamer brak…

uwierzę jak zobaczę