Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Jestem jeszcze przed zakupem nowego X3 z silnikiem benzynowym 184KM. Mam pytanie o głośność przy prędkościach autostradowych. Czy jest głośno? Podobno SUVy są głośne przy takich prędkościach? Czy może ktoś ma porównanie np. z VW Passatem? Z góry dzięki za odpowiedzi.
Opublikowano
Według mnie jest w porządku. W konfiguratorze zaznacz opcję SZYBY PRZEDNIE O ZWIĘKSZONEJ IZOLACJI AKUSTYCZNEJ. Jeśli jednak planujesz jeździć głównie po tego typu drogach to czy suv na pewno będzie dobrym wyborem?
Opublikowano
Jazda próbna była, ale niestety tylko po mieście. Myślę o SUVie, bo jest wygodniejszy przy wsiadaniu. Nie wiem czy np. w serii 5 też można tak ustawić fotel, żeby się nie "wpadało" przy wsiadaniu. Wielkościowo X3 jest bardzo OK. Wielkością pasuje tylko seia 5, a przy moim budżecie 220-230tys. seria 5 w benzynie będzie o wiele uboższa. Tak więc sami widzicie.... Jeżdziłem dotychczas SUVami, ale nie BMW i w ogóle nie premium. Jeździłem głównie po mieście, rzadko po autostradzie, ale były głośniejsze.
Opublikowano
dobierz przednie szyby "dzwiekoszczelne" i spokojnie sie w srodku rozmawia przy predkosciach powyzej dozwolonych na autostradzie.
Opublikowano

Obowiązkowo szyby o zwiększonej izolacji akustycznej, bez tego nie kupuj X3.

Dodatkowo proponuje wygłuszyc nadkola przednie - koszt około 2k pln, plus opony inne niż Pirelli P zero , bridgestony (nie pamiętam, który z modeli był klockowaty), Michelin sa całkiem ok. Z zimowych jestem bardzo zadowolony.

Opublikowano
Passatem nie jeździłem ale moje x3 jest trochę cichsze niż poprzednie a6c7 nawet przy wyższych prędkościach. Tam miałem zwykłe szyby, tu przednie boczne dźwiękoszczelne i koła 20 opony bridgestone.
Opublikowano
Myślałem o konfiguracji i zamówieniu auta. Ale teraz z wiadomych powodów produkcja i dostawa wydłużają się. Nawet mówią o 6 m-cach. Aż się wierzyć nie chce... W związku z tym chyba wezmę coś, co jest od ręki. A nie wiem, czy w tej sytuacji będą takie szyby....
  • 5 miesięcy temu...
Opublikowano
Obowiązkowo szyby o zwiększonej izolacji akustycznej, bez tego nie kupuj X3.

Dodatkowo proponuje wygłuszyc nadkola przednie - koszt około 2k pln, plus opony inne niż Pirelli P zero , bridgestony (nie pamiętam, który z modeli był klockowaty), Michelin sa całkiem ok. Z zimowych jestem bardzo zadowolony.

To wyciszenie robią poza BMW czy u dealera jest taka usługa?