Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
oj tak , ta fotka z A4 obok tłumaczy czemu stojąc w korku za G20 w tym sam kolorze jak Twój we wtorek , wpadłem do BMW we czwartek , a w poniedziałek zapłaciłem zaliczkę nawet nie robiąc jazdy próbnej , a w sobotę miałem jechać do Łodzi kupić A4 z placu :)
  • 3 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 100
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

2500 km pyknęłooo, a śniegu żeby się pobawić rwd jak nie było tak nie ma :(

pK8x9lf.jpg

Zymol robi mega robote, już trochę czasu minęło od aplikacji, a dalej myje się się świetnie - za 9zł

wfsJrL6.jpg

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Super zdjęcia :cool2: 10 tysięcy zleci zanim się obejrzysz :D

10 tyś km czy zł ? :mrgreen:

@Leeo ale widzę że na nabłyszczanie/osuszanie nie starczyło ? :wink:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
2500 km pyknęłooo, a śniegu żeby się pobawić rwd jak nie było tak nie ma :(

pK8x9lf.jpg

Zymol robi mega robote, już trochę czasu minęło od aplikacji, a dalej myje się się świetnie - za 9zł

wfsJrL6.jpg

jeszcze trochę i się też doczekam, fele 19" cała w m performance na lato i będzie pięknie robić 8k rocznie km haha
male-bmw-2.png
Opublikowano
Jak się prezentuje spalanie po tych 2500 km?

Spalanie na 2600km od nowości takie:

NZmk3xA.jpg

Krakus!! No wiesz, żeby mnie o takie zaniedbanie posądzać? :) 1zł aktywna piana, 2zł proszek, 3zł zimna woda, 3zł osuszanie z nabłyszczaniem :) czasami da się urwać jeszcze 2zł ;) Piątkę też za 9zł ogarniam :)

Opublikowano
Tak tylko informacyjnie, w moim G21 320dx po 3kkm mam śr. spalanie 6.5l/100km.

Autem smiga zonka po kilometr, dwa po malym miescie. Ja sporadycznie przejazdzke dla funu, a jak dla funu, to wiadomo jak jadę. W trasie takiej po 200km auto bylo z 5x. Takze wiesz, ciezko porownac auto krotkodystansowe. Ja po 3 tys km w 518d milem 4,8 na docieraniu do 2tys km, a teraz po 43 tys mam srednie 5,9 :)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Krakus!! No wiesz, żeby mnie o takie zaniedbanie posądzać? :) 1zł aktywna piana, 2zł proszek, 3zł zimna woda, 3zł osuszanie z nabłyszczaniem :) czasami da się urwać jeszcze 2zł ;) Piątkę też za 9zł ogarniam :)

Leeo muszę jeszcze dużo od Ciebie się nauczyć :lol:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Leeo muszę jeszcze dużo od Ciebie się nauczyć :lol:

Krakus, Ty zawsze reklamujesz jak dobrze brzmi te 318i ;) Dziś na facebooku ze dwie osoby się zmylily, że to 330i lub 320i ;)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Widzę że dobrze wykorzystujesz zimę Leeo :cool2: pocieszający jest fakt że nie psuli brzmienia silnikla /wydechu w 318i po lipcu 2020 . nagraj kolegom brzmienie przy kickdown powyżej 4500obr , dopiero będą zaskoczeni :8)
Opublikowano
nagraj kolegom brzmienie przy kickdown powyżej 4500obr , dopiero będą zaskoczeni :8)

Tu zależy czy dopłacisz za HK, wtedy wydech jakiś taki głębszy, bardziej basowy :lol:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
nagraj kolegom brzmienie przy kickdown powyżej 4500obr , dopiero będą zaskoczeni :8)

Tu zależy czy dopłacisz za HK, wtedy wydech jakiś taki głębszy, bardziej basowy :lol:

Haha :mrgreen:

Nie no rzeczywiście 318i nke brzmi źle...

male-bmw-2.png
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Przecież dawno ustaliliśmy na ten forum że ziemia jest płaska , a 318 nie ma wzmacniaczy brzmienia wydechu przez głośniki , i czemu mają to dać do 318 ? przecież to hi end tech w obecnych czasach , rezerwowana dla drogich sportowych aut :mrgreen:
Opublikowano
Tak tylko informacyjnie, w moim G21 320dx po 3kkm mam śr. spalanie 6.5l/100km.

Autem smiga zonka po kilometr, dwa po malym miescie. Ja sporadycznie przejazdzke dla funu, a jak dla funu, to wiadomo jak jadę. W trasie takiej po 200km auto bylo z 5x. Takze wiesz, ciezko porownac auto krotkodystansowe. Ja po 3 tys km w 518d milem 4,8 na docieraniu do 2tys km, a teraz po 43 tys mam srednie 5,9 :)

Nie kumam jak Ty to robisz. Ja po 6k mam 8,7l/100 km, a w mieście mi wychodzi 9l :D

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Masakra ja miałem 17 w m340i pierwsze km
male-bmw-2.png
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Leeo super brzmi ci to auto, z ciekawości który silnik dostałeś? Ja właśnie czekam na moje 318i w Portimao, przyjdzie z B48C i zastanawiam sie, czy tez będzie tak ładnie brzmiał.
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano

Świetna sztuka :cool2:

Mógłbyś dać namiary na studio detailingowe w którym nakładałeś wosk i ten finish? Widzę że samochód z Inchcape Warszawa więc może nie będzie bardzo daleko, a jak mój egzemplarz będzie gotowy to chętnie zabezpieczyłbym lakier w podobny sposób co Twój ;) Też będzie Portimao Mpak, już się nie mogę doczekać, galeria robiona Iphonem też z pewnością wleci.

Zastanawiałeś się nad dołożeniem spojlera na klape bagażnika?

Opublikowano

Mógłbyś dać namiary na studio detailingowe w którym nakładałeś wosk i ten finish? Widzę że samochód z Inchcape Warszawa więc może nie będzie bardzo daleko, a jak mój egzemplarz będzie gotowy to chętnie zabezpieczyłbym lakier w podobny sposób co Twój ;) Też będzie Portimao Mpak, już się nie mogę doczekać, galeria robiona Iphonem też z pewnością wleci.

No teraz to nawet filmiki kręce iphonem :) dzis taki nakręciłem :)

Auto odebrałem dziś po nałożeniu powłoki, bo jednak wosk fajny, ale jednak pojawiły się swirle po czasie i po moich częstych myciach. Jednak po serii 5 zobaczyłem co znaczy dobra powłoka. Auto przeszlo następujące pieszczenia:

mycie, dekontaminacja, deironizacja, glinkowanie, jedno etapowe polerowanie, odtluszczenie lakieru, aplikacja powloki aqua pro, aplikacja boostera, dressingi, Wnetrze, odkurzanie, mycie dywaników, odswiezenie Alcantary, czyszcz I zabez tapic skórzanej, zabezp plastików, pielegnacja dekoracji itp

Studio niestety daleko, bo Augustów, ale warto, bo opieka profesjonalna a miasto zachęca do zostania w nim te dwa-trzy dni :)

Spoilerek caly czas siedzi mi w głowie, ale nie ten mały tylko taki karbonowy jak miał randall :)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
pięknie wygląda ! :cool2: ale jedno pytanie mi chodzi po głowie : kto to finansował Ty czy żona ? :wink: :D
Opublikowano
pięknie wygląda ! :cool2: ale jedno pytanie mi chodzi po głowie : kto to finansował Ty czy żona ? :wink: :D

Gdybyś zapytał - czy Ty płaciłeś? Odpowiedzialnym, że to pytanie retoryczne ;)

No coż, taki to los dbających o autka :)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

No coż, taki to los dbających o autka :)

Szacun :cool2: , nawet nie chcę myśleć jak zostałeś wynagrodzony za tą piękną robotę :norty:

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Jakie masz opony w konfiguracji zimowej? Zwrocilem uwage ze bridgestone 17 - Czy to Blizzak LM001 RFT?

Kupilem ostatnio identyczne kola zimowe bmw oe i sa strasznie glosne nawet w porownaniu do turanzy 17” na ktorej odebralem auto. Jakie są twoje wrazenia?

Opublikowano

No teraz to nawet filmiki kręce iphonem :) dzis taki nakręciłem :)

Auto odebrałem dziś po nałożeniu powłoki, bo jednak wosk fajny, ale jednak pojawiły się swirle po czasie i po moich częstych myciach. Jednak po serii 5 zobaczyłem co znaczy dobra powłoka. Auto przeszlo następujące pieszczenia:

mycie, dekontaminacja, deironizacja, glinkowanie, jedno etapowe polerowanie, odtluszczenie lakieru, aplikacja powloki aqua pro, aplikacja boostera, dressingi, Wnetrze, odkurzanie, mycie dywaników, odswiezenie Alcantary, czyszcz I zabez tapic skórzanej, zabezp plastików, pielegnacja dekoracji itp

Studio niestety daleko, bo Augustów, ale warto, bo opieka profesjonalna a miasto zachęca do zostania w nim te dwa-trzy dni :)

Spoilerek caly czas siedzi mi w głowie, ale nie ten mały tylko taki karbonowy jak miał randall :)

Jaka cena za taki pakiet ?