Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Właśnie do mnie dzwonił broker, że auto się wyprodukowało w wersji przed liftem, zamawiałem jakoś w lutym.

G21 320i M pakiet oxide grey.

Ogólnie to może ktoś byłby chętny na taką sztukę w DOBREJ cenie, auto do obioru w ciągu miesiąca, szczegóły na PW :D

Opublikowano
W salonie albo źle nogami machaliśmy albo kluczyk był zbyt daleko, bo w kieszeni nie siedział.

Ale mi chodziło o to, że nie wiem od czego zależy obecność funkcji u mnie, a jej brak u kolegi.

No wychodzi na to ze dealer cie wprowadzil w blad i zadnej restrykcji nie miales - tylko zle machaliscie nogami.

U mnie jeszcze zero wiesci w tej sprawie od dealera ale skoro w vinie mam zakodowane to 32x no to mysle ze moge sie z ta funkcja pozegnac nie wazne jak dobrze bym machal noga - pewnie nie ma zamontowanego czujnika i tyle.

Opublikowano
W konfiguratorze w opisie elektrycznej klapy nie ma nic o otwieraniu nogą - jedynie kluczykiem i przyciskami na klapie. Ponadto pamiętam, że jak zamawiałem to pakiet business class kosztował 10500, a teraz kosztuje 10000. No i sama cena klapy też jest o 500 zł niższa, wtedy 2800 kosztowała, teraz 2300. A restrykcja na to się jakoś w marcu pojawiła, ale najwyraźniej losowym samochodom jednak montują wszystko :D
Opublikowano
W konfiguratorze w opisie elektrycznej klapy nie ma nic o otwieraniu nogą - jedynie kluczykiem i przyciskami na klapie. Ponadto pamiętam, że jak zamawiałem to pakiet business class kosztował 10500, a teraz kosztuje 10000. No i sama cena klapy też jest o 500 zł niższa, wtedy 2800 kosztowała, teraz 2300. A restrykcja na to się jakoś w marcu pojawiła, ale najwyraźniej losowym samochodom jednak montują wszystko :D

No nie ma, bo to jest funkcjonalność dostępu komfortowego. Elektryczna klapa w touringu jest w standardzie, ale zeby sie dalo otworzyc noga to trzeba miec dostep komfortowy

Opublikowano

Auto wyprodukuje sie 7 lipca, a dziś dostałem filmiki z wizualkami od dilera :-)

https://webfrontend.evecp.bmw.cloud/f23335e

E30 324TD Touring 116KM, E46 330d Touring Remapped 205KM, E91 330XD Touring 270KM remapped , F31 330d xDrive 305KM remapped, G21 M340i LCI

Seria 3 musi mieć 3 litry :-)

Opublikowano
Auto wyprodukuje sie 7 lipca, a dziś dostałem filmiki z wizualkami od dilera :-)

Jeszcze chwila i będą widoczne pierwsze sztuki na polskich drogach :D Trudne sprawy to oczekiwanie na auto, miesiąc.. a mnie już skręca :P

Dodatkowo podejrzewam nowe zdjęcia i filmy w sieci w przyszłym tygodniu - o ile sie potwierdzi produkcja od 1 lipca :)

Opublikowano

Dzisiejsze info od dilera ...

Podobno 1 lipca ma być biuletyn w którym dilerzy dowiedzą się co z autami które przeszły na lci

Czy będzie doplata czy utrzymanie ceny..

Opublikowano

Gratuluję. Gdyby nie ten błąd u mnie, to nasze auta by się wyprodukowały razem i zapewne w tym samym czasie trafiły do Kleszczewa. A brałem przez chwilę pod uwagę czerwień, ale skoro obecnie jeżdżę, to postanowiłem coś zmienić.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Czerwony robi kosmiczną robotę :cool2:

Mimo, iż nie podoba mi się ten szeroki panel wyświetlaczy to i tak wolałbym, żeby na tym etapie wyprodukowało mi się LCI.

Także gratulacje!

Obecnie to najgorszy okres, od produkcji do odebrania. ;)

Audi A4 2.0Tq /CompSport stage 1/

BMW F20 /CompSport stage 1/ - było

BMW G21 318d - jest

Opublikowano

Czerwony robi kosmiczną robotę :cool2:

Mimo, iż nie podoba mi się ten szeroki panel wyświetlaczy to i tak wolałbym, żeby na tym etapie wyprodukowało mi się LCI.

Także gratulacje!

Obecnie to najgorszy okres, od produkcji do odebrania. ;)

Też się broniłem jak mogłem przed tym nowym kokpitem, ale skoro już wyszedł, to może i lepiej mieć najnowszą wersję. Najbardziej będzie mi brak intuicyjnych przycisków ogrzewania foteli i klimy, to zawsze ceniłem w stanowisku kierowcy w trójce.

A czerwony miał być też w preLCI, tyle, że Aventurine Red. Po zmianie wyszło nawet lepiej z tym Melrbourne Red, jest bardziej sportowo, a o to mi trochę chodziło w konfiguracji. Do tego czerwone było moje pierwsze "szybkie auto", w '98, Astra GSI :-) Więc chciałem wrócić do korzeni, zwłaszcza, że od 6,5 roku jeżdżę niebieską a przecież wiadomo, że czerwone są najszybsze :-) No i pewien czterolatek najbardziej lubi czerwone :-) Liczę też, że ten kolor nie będzie częstym wyborem w tym modelu.

A czy to będzie jeszcze miesiąc czekania od produkcji, czy jakimś moim fuksem, dwa tygodnie, jak bywało przed kryzysem, to już nie ma znaczenia, ważne, że już z górki.

E30 324TD Touring 116KM, E46 330d Touring Remapped 205KM, E91 330XD Touring 270KM remapped , F31 330d xDrive 305KM remapped, G21 M340i LCI

Opublikowano

Gratuluję. Gdyby nie ten błąd u mnie, to nasze auta by się wyprodukowały razem i zapewne w tym samym czasie trafiły do Kleszczewa. A brałem przez chwilę pod uwagę czerwień, ale skoro obecnie jeżdżę, to postanowiłem coś zmienić.

To nie zazdroszczę. Rozumiem, że zamówili Tobie nowe i cała karuzela od początku?

Opublikowano
Tak, zamówili nowe. Ale ja zamawiałem w kwietniu tego roku i nastawiałem się na produkcję grudzień/styczeń. Więc jeżeli nowy wyprodukuje się wrzesień/październik, to i tak dla mnie znaczne przyspieszenie. A poza tym w firmie mam finansowanie zapewnione dopiero od grudnia. Więc odbiór auta teraz byłoby trochę dla mnie problemem.
Opublikowano
Dziś odebrałem m3 w pomylonym kolorze, ale bądź co bądź jestem szczęśliwy.
http://i607.photobucket.com/albums/tt156/henake/auta-1_zps844b52e9.jpg
Opublikowano

a ja jakis czas temu napisalem do BMW PL zeby zdobyc jakies informacje bo moj dealer twierdzi ze czeka na jakies informacje od BMW PL. Oto odpowiedz. Posikalem sie ze smiechu... :)

w odpowiedzi na zgłoszenie, proszę o bezpośredni kontakt ze sprzedawcą Pana pojazdu, który posiada wszystkie niezbędne informacje i rozwiązania w temacie Pańskiego zamówienia.

W razie jakichkolwiek pytań proszę o kontakt.

:D :D :D :D :D

Opublikowano
Dziś odebrałem m3 w pomylonym kolorze, ale bądź co bądź jestem szczęśliwy.

Jaki jest a jaki miał być?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jest frozen grey miał być Mexico Blue

Z ciekawości, coś uzyskałeś extra, ktoś raczył to jakoś wytłumaczyć ? :roll:

Parafrazując H.Forda, możesz zamówić Bmw w każdym kolorze, pod warunkiem, że będzie to szary :wink:

Audi A4 2.0Tq /CompSport stage 1/

BMW F20 /CompSport stage 1/ - było

BMW G21 318d - jest

Opublikowano
Zawsze można okleić….

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Myslalem zeby okleic swoja, na poczatek zlecilem lusterka, po tygodniu pojawily sie bable, zareklamowalem i pojechalem na poprawke, wytrzymala 2 tygodnie bez babli… Odpuscilem temat oklejania, bo do Schwabenfolia daleko, a w Polszy oklejac potrafia tylko ppf w premium cenie…

Opublikowano
Zawsze można okleić….

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Myslalem zeby okleic swoja, na poczatek zlecilem lusterka, po tygodniu pojawily sie bable, zareklamowalem i pojechalem na poprawke, wytrzymala 2 tygodnie bez babli… Odpuscilem temat oklejania, bo do Schwabenfolia daleko, a w Polszy oklejac potrafia tylko ppf w premium cenie…

w Polszy potrafią z polską jakością ale w niemieckiej cenie...

Dwa lata temu za odświeżenie felg gość /fachowiec/ pod Warszawą krzyknął mi 500 ojro, odpuściłem. Za tą naprawę w Monachium zapłaciłem 350 ojro.

Opublikowano
Czy jest ktoś jeszcze kto zamówił M340i w zeszłym roku i nie dostał daty produkcji(alokacji produkcyjnej) i jego zamówienie wisi na 047 ?