Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Czyli znów sygnał, że LCI zaczyna produkcję jednak od okolic lipca. Trudno mi to połączyć z tym co pisał kolega Marcin pracujący w fabryce.
Opublikowano
U mnie najświeższy update, zamówienie 11 października i od 11 marca czeka pod salonem :) Mega się cieszę, że załapałem się na pre-lci - oczywiście jeżeli wielki tablet się potwierdzi (bardzo mi się nie podoba) bo inaczej to klops :) dla informacji nie było to zamówienie indywidualne. Mimo, że dla 1 osoby, to zamówienie przez flotę (może dlatego się wyprodukowało szybciej). m340i wszystko z restrykcji - bez haka. Dealer Warszawa :)
Opublikowano

Mi też nie podoba się ta przyklejona deska..

Ale jak to stwierdził doradca z grillem w 4 też wszyscy narzekali a teraz niewyobrazaja sobie tego auta z innym grillem XD

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Mi też nie podoba się ta przyklejona deska..

Ale jak to stwierdził doradca z grillem w 4 też wszyscy narzekali a teraz niewyobrazaja sobie tego auta z innym grillem XD

Doradca nic innego raczej przecież nie powie ;)

Czas pokaże, czy Mercedes nie zyska klienteli dzięki bobrowemu ryjowi.

Audi A4 2.0Tq /CompSport stage 1/

BMW F20 /CompSport stage 1/ - było

BMW G21 318d - jest

Opublikowano
Rozmawialem niedawno z product geniusem i logicznym się wydaje, że LCI nie będzie miało jednego tabletu a raczej zwiększony o 2 cale ekran w konsoli środkowej (do rozmiarów tego z X3, bodajże 12' vs 10' obecnie) oraz podparcie kolan w tunelu będzie te z 4er (trochę inny kształt, podniesione i wzbogacone o piankę, więc lepszy komfort). Tablet byłaby to zbyt duża zmiana jak na LCI i patrząc teraz wstecz wolałbym, żeby moje zamówienie jednak poszło jako LCI, ale wiadomo, że nie da się ot tak tego zastrzec u dealera.
Opublikowano

Cześć,

Podglądam to forum od jakiegoś czasu bo sam zamówiłem pół roku temu G21 i sobie grzecznie czekam... Informacje które dostałem ostatnio od dealera pokrywają się z tym co zostało napisane powyżej, czyli:

- model po lifcie nie będzie miał jednego duzego ekranu i zostanie zachowany podobny układ ekranów jaki jest teraz.

- w podstawowych wersjach nie bedzie już mniejszego ekranu centralnego (chyba 8") tylko od razu wiekszy (min. 10")

Wszystkie osoby, które obecnie zamawiają g20/g21 na pewno dostaną już model po lifcie i podczas konfiguracji w salonie muszą już teraz dodawać opcje typu większy ekran/nawigacja, koła min. 17", itp. aby zamówienie zostało w ogóle zaakceptowane przez system.

Pozdrawiam,

M.

Opublikowano

Nie wiem nie chce mi się wierzyć że środek w lifcie miał by być bez zmian tylko o 2 csle większy ekran...

Za dużo zdjęć przecieków g20 z ta przyklejona deska , zeby miało to być nie prawda..

Opublikowano
Ale z drugiej strony też nie chce się wierzyć, że tak dużą zmianę szykują na lifta a nie na całkiem nową generację. Wtedy co zaprezentują w nowej generacji, inne reflektory i koniec? Lift to kosmetyczne zmiany a nie całkiem przemodelowany samochód.
Opublikowano
Ale z drugiej strony też nie chce się wierzyć, że tak dużą zmianę szykują na lifta a nie na całkiem nową generację. Wtedy co zaprezentują w nowej generacji, inne reflektory i koniec? Lift to kosmetyczne zmiany a nie całkiem przemodelowany samochód.

Nowa generacja 3 możę być bardziej elektryczna niż spalinowa, wraz z nadejściem Neue Classe w 2025

Opublikowano
1.od 21 wznawiają wszystkie fabryki w Niemczech produkcje. W piątek 18.03 ma miejsce rozruch czyli zapełnienie lini produkcyjnej.

Robota ruszyła ? :D :mrgreen:

Bez-tytu-u.jpg
Opublikowano
Informacja z dzisiaj, moje zamówienie znów wypadło z produkcji ( produkcja miała być w Kwietniu ) .
a kiedy zamawiałeś? Wiadomo jaki powód ?
Bez-tytu-u.jpg
Opublikowano
1.od 21 wznawiają wszystkie fabryki w Niemczech produkcje. W piątek 18.03 ma miejsce rozruch czyli zapełnienie lini produkcyjnej.

Skąd to info :shock:

Opublikowano

Skąd to info :shock:

Prosto z fabryki, od Marcin_S83, który tam pracuje

E30 324TD Touring 116KM, E46 330d Touring Remapped 205KM, E91 330XD Touring 270KM remapped , F31 330d xDrive 305KM remapped, G21 M340i LCI

Seria 3 musi mieć 3 litry :-)

Opublikowano
Informacja z dzisiaj, moje zamówienie znów wypadło z produkcji ( produkcja miała być w Kwietniu ) .

Zamawiałem w połowie Sierpnia 2021 . Wyskoczył z produkcji ponoć nie z powodu żadnych restrykcja a przyczyną są cięcia produkcyjne :(

Opublikowano

Jest już ktoś z nas kto czekał ponad rok ? Już sam nie wiem co robić, rezygnacja nie wchodzi w grę, ale boli mnie fakt, że nie ma jakiegoś "realnego" terminu odbioru.

Już jestem w sytuacji, że muszę chyba kupić jakiegoś grata na czas czekania :/

Zamówienie z czerwca...

Opublikowano (edytowane)
Zastanawiam się, na ile prawdopodobne jest to, że BMW będzie najpierw produkować te samochody, którym brakuje opcji wymaganych w wersji LCI. Skoro mają te opcje dodawać bez podnoszenia ceny, to logicznym się wydaje, że moga chcieć zminimalizować liczbę takich aut. A wymówkę mają całkiem dobrą, żeby poprzestawiać terminy produkcji. Edytowane przez knrdk
Opublikowano

Tak, potwierdzam fabryka ruszyła na dwie zmiany.

Opublikowano

Tak, potwierdzam fabryka ruszyła na dwie zmiany.

I to jest wiadomość która może sprawić, że pierwszy dzień po urlopie może być jednak fajny :) Dzięki za informację :)

Zamawiałem w połowie Sierpnia 2021 . Wyskoczył z produkcji ponoć nie z powodu żadnych restrykcja a przyczyną są cięcia produkcyjne :(

Uuuu to moje styczniowe zamówienie chyba się jednak przed liftem nie załapie :D

Bez-tytu-u.jpg
Opublikowano
Marcin_S83, udało się Tobie dowiedzieć jak z ilością M3 w Werk Munchen? Widoczny jest spadek ilości produkowanych dziennie?