Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Zobaczymy jaki bedzie czas oczekiwania po premierze nowej c klasy patrzac naproblemy rynku polprzewodnikow ktory dotyka juz nawet firmy takie jak apple czy samaung…mysle ze ok rok to czas zeby rynek wrocil w miare do normy
Opublikowano
Cześć,

Moje G21 zamówione pod koniec grudnia. Jest już u dealera i czekam na odbiór. Oryginalnie było zamówione:

6C3 Pakiet Connected Professional

6U2 BMW Live Cockpit Plus z systemem nawigacyjnym (czyli tradycyjne analogowe zegary)

A na stronie bimmer.vin pokazuje się:

06U3 BMW Live operating area Professional ( i jak rozumiem to jest to w pełni cyfrowy ekran).

Dla mnie osobiście to nie jest dobra wiadomość bo wolę jednak analogowe tarcze. Ale poczekam do dnia odbioru żeby potwierdzić czy rzeczywiście jest ta zmiana. I czy wypadło / wpadło coś innego z listy wyposażenia.

Auto odebrane i jest tak jak powyżej. Analogowe zegary zmienione na cyfrowe. Szkoda że nie można ich skonfigurować tak aby mimo wszystko "wyglądały" jak analogowe. Pozostaje się przyzwyczaić.

W fotelu kierowcy jest regulacja szerokości bocznych podparć (model sportline i sportowe fotele). Nie ma tej funkcji w fotelu pasażera - ale to może standard.

Opublikowano

Info ktore otrzymalem :

pomoc w przyspieszeniu produkcji G21 M340i Touring moze:

- rezygnacja z mozliwosci otwierania bagaznika noga - malo wazny bajer - do zaakceptowania

- rezygnacja z opcji regulacji boczkow i ledzwi w fotelu pasazera - mozna jeszcze ostatecznie przelknac

- zamiana H&K na HI-FI - niestety na to zgody nie ma.

Czyli czekamy dalej az do utraty cierpliwosc co nastapi juz niebawem.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nowe restrykcje, które teraz weszły to brak otwierania nogą i kamery 360. Nadal brak podparcia u pasażera i w słabszych wersjach nagłośnienie hk i asystenci proff.
Opublikowano
Kiedy zamówiłeś ?

Czy miałeś hak , H&K , sportowe siedzenia z pełna elektryka ?

30.12.2020

Haka nie zamawiałem, H&K obecny, sportowe siedzenia z pełną elektryką też (po stronie pasażera ma nie być jak u większości tutaj :( )

Kamery 360 i otwieranie bagażnika nogą również obecne.

Opublikowano

Po stronie pasażera u Ciebie zabraknie tylko boczków i lędźwi .

U mnie hak - musi być ze względu na bike carriera.

Otwieranie noga mam w d...e można się obejść w poprzednim aucie przez 5 lat użyłem może 5 razy.

H&K lepiej jak będzie a właściwie ma być .

No i zobaczymy co dalej z produkcja - jeśli wciąż obsówka to rezygnuje .

Poczekam i zamówię coś z odbiorem w 2022.

Opublikowano

Moje G21 zamówione w grudniu wyprodukowało się w zeszłym tygodniu po 2 zmianach terminu - wpierw z marca na kwiecień, a potem na maj.

Musiałem zrezygnować z podparcia lędźwiowego. Z hakiem nie było problemu.

Opublikowano

Wczoraj dostałem informacje od handlowca że moje 330i czeka na transport do Polski. Zamawiałem w sylwestra, temin zmieniany wsumie jeden raz z 10 marca na przełom kwietnia i maja.

''To kiedy bedzie fizycznie pytam => Na transport nie mam wpływu przepraszam '' Aktualizacja pod koniec tygodnia to dam znać.

Z restrykcji miałem ''tylko'' lędzwie o których wiedziałem wcześniej. Poduszki w JYSKU już oglądałem :mrgreen: Może jak będą jeszcze ''zimówki'' to zagadam o fajną ofertę.

BTW. Mam VIN czy któryś z kolegów może podesłać linki do decoderów. THX!.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
@Radyshaw gdzies mi sie przewijaly reklamy zimowki 50% taniej przy zakupie nowego auta takze targuj sie z nimi ostro o te zimowki.
Opublikowano
Wczoraj dostałem informacje od handlowca że moje 330i czeka na transport do Polski. Zamawiałem w sylwestra, temin zmieniany wsumie jeden raz z 10 marca na przełom kwietnia i maja.

''To kiedy bedzie fizycznie pytam => Na transport nie mam wpływu przepraszam '' Aktualizacja pod koniec tygodnia to dam znać.

Z restrykcji miałem ''tylko'' lędzwie o których wiedziałem wcześniej. Poduszki w JYSKU już oglądałem :mrgreen: Może jak będą jeszcze ''zimówki'' to zagadam o fajną ofertę.

Moje auto od zlecenia transportu jechało dwa tygodnie, ale trafiłem na weekend majowy. Teraz jest jakiś problem z dokumentami podobno kwestia 2 tygodni.

Opublikowano

Moje auto od zlecenia transportu jechało dwa tygodnie, ale trafiłem na weekend majowy. Teraz jest jakiś problem z dokumentami podobno kwestia 2 tygodni.

Mi 19 kwietnia auto przyszło z produkcji do salonu i do dzisiaj jeszcze nie odebrałem bo co chwile jakieś problemy ma dealer. Dla przykładu gdy kupowałem VW to auto odebrałem w ciągu 5 dni od przybycia do salonu...

Opublikowano
U mnie produkcja 23 kwietnia ,jutro odbieram …
89fd7c4724419b3am.jpg
Opublikowano
Kiedy zamawiałeś ?

Początek grudnia .

89fd7c4724419b3am.jpg
Opublikowano

A udało Ci się wynegocjować jakaś rekompensatę za brak lędźwi?

Jestem w trakcie ,ale nie licze na zbyt wiele…

89fd7c4724419b3am.jpg
Opublikowano

A udało Ci się wynegocjować jakaś rekompensatę za brak lędźwi?

Jestem w trakcie ,ale nie licze na zbyt wiele…

Ok. To powodzenia a wolałbyś rabat czy montaż?

Opublikowano

Wolałbym montaż zdecydowanie .

89fd7c4724419b3am.jpg
Opublikowano

Wolałbym montaż zdecydowanie .

Ja dostałem info, że po pierwsze primo nie ma teraz części, a po drugie primo i tak to nie wchodzi w grę :lol: