Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

cześć.

Widzę że nie ma takiego wątku. W grupie dla F30, jest a interesuje mnie czy HK gra lepiej. Na jedzie próbnej miałem auto z zestawem HiFi. Grało bardzo dobrze, trudno mi sobie wyobrazić co HK miał by robić lepiej. A jak u was? jesteście zadowoleni z dopłaty do HK? W porównaniu z poprzednim modelem trójki ponoć w zestawach została zmniejszona głośność zestawu audio. Są jeszcze jakieś różnice?

Opublikowano
cześć.

Widzę że nie ma takiego wątku. W grupie dla F30, jest a interesuje mnie czy HK gra lepiej. Na jedzie próbnej miałem auto z zestawem HiFi. Grało bardzo dobrze, trudno mi sobie wyobrazić co HK miał by robić lepiej. A jak u was? jesteście zadowoleni z dopłaty do HK? W porównaniu z poprzednim modelem trójki ponoć w zestawach została zmniejszona głośność zestawu audio. Są jeszcze jakieś różnice?

Porównania do HiFi nie mam, ale jeżeli w Twoim odczuciu HiFi gra dobrze to chyba nie ma sensu dopłata do HK, bo według mnie HK gra co najwyżej poprawnie, nie mówiąc o tym, że trzeba kręcić głośność do 3/4 skali żeby cokolwiek zaczęło się dziać.

Opublikowano
cześć.

Porównania do HiFi nie mam, ale jeżeli w Twoim odczuciu HiFi gra dobrze to chyba nie ma sensu dopłata do HK, bo według mnie HK gra co najwyżej poprawnie, nie mówiąc o tym, że trzeba kręcić głośność do 3/4 skali żeby cokolwiek zaczęło się dziać.

Miałem F30 i F31 z Hifi i wydawało mi się, że gra dobrze. Teraz mam G21 z HK i przeskakiwałem przez chwilę pomiędzy hifi a HK i uważam, że jest przepaść. Nawet jak ktoś twierdzi że HK jest kiepski to dla mnie mocno głuchego jest o niebo lepiej.

Pozdrawiam

Maciek

Opublikowano
Mam G20 z HK i nie porwało mnie jakością dźwięku, gra poprawnie. Jezdziłem przez tydzień samochodem zastępczym (też G20 z absolutnie podstawowym wyposażeniem, w tym audio) - tam było jednak gorzej.
Opublikowano

Mam dokładnie takie same odzczucia jak Kolega wyżej.

HK zdecydowanie lepiej niz basic, ale np Dynaudio (?), które miałem w Passacie, bezmialo odczuwalnie lepiej niz HK w BMW

Opublikowano
Mam u siebie HiFi i gdybym miał raz jeszcze robić konfig to wybrałbym HK lub zostawił basic i zrobił wszystko od zera z nowym wzmacniaczem i głośnikami. HiFi jest tylko z nazwy - ani średnicy, ani basu. Przy szybszej jeździe, czy rozmowie nie słychać muzyki. Podkręcenie głośności niewiele daje. Pozdrawiam.
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano
Mam nadzieje ze jesteście świadomi ze każda ingerencja w instalacje elektryczna pojazdu to rewelacyjna okazja do odmowy roszczeń gwarancyjnych :)
Opublikowano
Mam nadzieje ze jesteście świadomi ze każda ingerencja w instalacje elektryczna pojazdu to rewelacyjna okazja do odmowy roszczeń gwarancyjnych :)

W punkt ale montażyści obiecają Ci tyle samo. a nawet więcej niż tunerzy:-)

Pozdrawiam

Maciek

Opublikowano

Wczoraj siedziałem w nowej 5. Włączyłem radio DAB na Harmanie - gra pięknie. To samo w X3 Hybryd - gra słabo. Widzę po wyglądzie głośników, że g20 ma to samo co X3 niestety.

https://allegro.pl/oferta/bmw-3-g20-glosnik-wzmacniacz-harman-kardon-9878195-8487613184

https://allegro.pl/oferta/bmw-g30-harman-kardon-wzmacniacz-zestaw-komplet-8592362852

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
wczoraj siedziałem pierwszy raz w moim byłym Tiguanie i muszę powiedzieć że jest przepaść między jakością audio w G20 HiFi a Tiguanem z wyższym systemem audio ale jeszcze nie Dynaudio..na korzyść BMW :8)
Opublikowano

a czemu ma służyć ten temat ? Ani żadnego pytanie ani nic.

Chciałeś powiedzieć, że siedziałeś w G30 LCI czy o co chodzi ?

Bo, że inaczej gra HK w G30, a inaczej w X3 i w G20 to przecież oczywiste.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Mam HK i... jest to jedyna dopłata której żałuję - dźwięk płytki i nijaki. Kiedy jest głośniej świdruje uszy aż bolą, zabawa EQ nic nie pomaga. Ok, nic nie dzwoni i jest wyraźnie, ale na tym plusy się kończą, niestety.
Opublikowano

Dopłaciłem do HK i nie żałuje. Zwłaszcza jak się da głośniej to jest sympatycznie. W połączeniu z dobrym wyciszeniem całego auta sprawdza się naprawdę dobrze.

Ale oczywiście nie ma to podejścia do np. B&W z Volvo ale cena tez całkiem inna.

Zdarza mi się, ze po zakończonej jeździe zostanę w aucie posłuchać jakiegoś kawałku.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
podejrzewam że sprawa jest jak kupić pokój w hotelu 5 gwiazdkowym z częściowym widokiem na morze - HiFi- lub kupić w tym samym hotelu za dopłatą pokój z panoramicznym widokiem na morze - HK- , wychodzisz rano na balkon i dopiero poczujesz różnicę :8) niby to samo ale nie to samo :wink:
Opublikowano

No dobra, w końcu auto odebrałem w piątek (g21 330i luxury line), więc teraz mogę sam podzielić się wrażeniami dot. H&K

Po pierwszym włączeniu, brzmiało płasko, i jakoś tak bezpłciowo. Po zabawie z equalizerem jest znośnie ale dupy nie urwało.

Testowałem głośniki na plikach FLAC i dźwięk jest czysty, przestrzenny ale nie mogę się oprzeć wrażeniu, że czegoś mu brakuje,

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
@pawel629 dokładnie jak kianek pisze , oceń audio za 3 tygodnie , u mnie - mam HiFi- było to samo , po 3 tygodniach korzystania, audio w tym aucie nabrało inne - lepsze- brzmienie .