Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Jedno Wam powiem, jak patrzę na listę części i na rachunki, to z każdym spojrzeniem nowy siwy włos na glowie :lol:

Takie już niestety jest to hobby :mrgreen: Moja żona zdecydowanie bardziej woli kiedy kupuję rudą niż części do BMW :lol: Ewenement :norty:

.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

0ebb9c9ab31937c15da8d5fd46205641.jpg

Brakowalo zaślepki mechanizmu otwierania awaryjnego dachu, czyli kawałka plastiku 3x3cm. Przyszedl dzis z centrali BMW, a do centrali był wysyłany ze Szwecji. Cena? 300 zł z ogonkiem... :lol:

Instagram: @kolczasty
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano
To nie patrz na zestaw dekielków, emblematów M na fele, nowe 16 śrub plus 4 zabezpieczające, bo tysiak pęka :D
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dekielki akurat mam na 2 kompletach felg, dosztukuje sie bez problemu jeden komplet w perfekt stanie :lol: Emblematy M na felgi, emblemat na galke biegow i kierownice już kupowałem, więc znam ten ból :lol:
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano

Rzucasz 1k a nie widać nawet tego na samochodzie. Gdzieś trzeba palić te pieniądze :D

Picuj furę będzie malina.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Paczka z Bawarii :lol:

146b104e33b2f3016b732b172784f94e.jpg

Za Waszą namową kupiłem oryginalne dywaniki :)

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
To auto wygrało nowe życie :twisted:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Bo to jest tak.

Zainwestowałem w to i w to na ori cześciach i wygląda perfekt. Ale teraz razi jeszcze to i to, więc też wypadałoby wymienić. I tak dążymy do idealnego stanu, a kaska leci.

Cóż, mamy fajne hobby, ale drogie.

Benzyna zamiast krwi...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)

Felgi odebrane po regeneracji :)

dd6d6b6bd9d8b1a0a457ed400b79b9ff.jpg

Przy okazji kolejnych etapów pracy nad E36 będę tutaj wrzucał namiary na firmy, które wykonały dobrą robotę przy jakimś elemencie. I tak oto polecam firmę Naprawa Felg Auto-Perfekt z Ropczyc. Sztos robota przy regeneracji felg i zacisków hamulcowych. Dodatkowo kupiłem u nich opony Michelin Pilot Sport 4 do tych Stylingów 24 (przód 225/45, tył 245/40).

Edytowane przez vulnerarius
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano

Ale buciki. No i obowiązkowo Michały na nie. Super wybory.

Polecam fx wheel armour na kółka. Ja przez rok tylko spłukiwałem alusy i był jak nowe :D

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Pięknie wyglądają :cool2: a co dopiero będzie na aucie :norty:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Następna wpadła zmieniarka z kieszenią i zestaw elementów uchwytu zmieniarki.

2a4bebcc8e55054de6d6fa363afe2cf7.jpg

Co po zmontowaniu przedstawia się tak :)

d46ffd36c4c6882895e663372465992d.jpg

• Główni Moderatorzy
Opublikowano

No to teraz można 120 jechać :D

Super graty jak zwykle. Instaluj, bo muszę zobaczyć jak wygląda.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

W dniu, w którym kupowałem auto Stara kwękała, że będę chciał zrobić ze starego nowe. Trochę miała rację :lol:

A więc poszukuję paru części w perfekt stanie, tak jak w tym temacie: https://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=31&t=372576

Druga sprawa, czy znacie jakiegoś fachowca, który ogarnia wyświetlacze komputera pokładowego i naprawia te poprzepalane piksele?

A auto w przyszłym tygodniu wyjeżdża od mechanika. To co jest zrobione, to się na stronie A4 nie mieści, ale może wrzucę listę kiedyś. W czwartek jadę ogarnąć i wyregulować dach.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)

Dach ogarnięty w firmie TapWid w Niedrzwicy Dużej pod Lublinem. Wymienione napinacze i wyregulowany. Działa wreszcie jak należy i składa się bez pomocy :lol: Robota wykonana profesjonalnie i niedrogo! Zostawiłem im też starą kierownicę do obszycia, a aktualnie mam znalezione na Alledrogo „serducho” w super stanie.

ce1ad5a251c3a93f0f3905ab428af56d.jpg

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Widzę że na starej feldze jeszcze latasz. :P

Motorsporty wjada na sam koniec, przed detailingiem :twisted:

• 2 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

A dziś auto opuściło zakład blacharsko-lakierniczy i jest po kompletnym zabezpieczeniu antykorozyjnym podwozia i wymianie kratki wlotu powietrza zderzaka na nową, niepopękaną.

Jeśli ktoś by poszukiwał dobrego lakiernika w okolicach Kielc, to z czystym sumieniem polecam Auto Janowski w Szewcach. 100% profesjonalizm!

W przyszłym tygodniu powrót do mechanika na dokończenie paru mniejszych spraw.

Wpadł też zapas na zregenerowanej 16” Styling 32, zgodnej z VIN.

adbd4aaab02d718e1ddf3a75c95d7fcf.jpg

• 3 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)

Nie mam okazji nigdy, żeby zrobic zdjęcie na podnośniku, ale poniżej strzał z partyzanta na podwozie, aby pokazac mniej wiecej zakres prac. To w zasadzie jest nowe auto od spodu.

ca9ee69bd78bd7b904ab2ffe25d7f6ec.jpg

Za całość robót z zakresu mechaniki i elektryki oraz wszelkich innych pierdółek i drobnostek odpowiada Auto Serwis Ptak Mariusz z Nieciesławic. Mega robota wykonana przez prawdziwych profesjonalistów i pasjonatów marki. Nie sposób na szybko napisać zakres prac, bo jak już kiedyś pisałem był ogromny. Postaram się kiedyś w wolnym czasie zrobić podsumowanie wszystkiego.

W tym tygodniu auto było też w serwisie smart repairs Dawidex w Kielcach, gdzie zostały usunięte wszystkie wgniotki i niedoskonałości blacharskie. Polecam również!

Auto siedzi już na Stylingach 24.

6288561f643c261f4c1ce9cb421b5d28.jpg

bd2d4501c8c4bd0b17e9e0eaea140196.plist

Od przyszłego tygodnia wstawiam Bete do studia Shine Evolution na pełen detailing, renowację wnętrza, ceramikowanie i inne zabiegi upiększające.

Do zrobienia na później zostaje hałasująca sprężarka klimy i brakujące piksele na wyświetlaczu komputera.

Opublikowano

Też niedawno przechodziłem konserwację...kosztowne cholerstwo :mrgreen: Na samych duperelach pokroju spinki/uchwyty robi się już fajna sumka :lol:

Qp sztos! Mega robota! :cool2:

.

Opublikowano

Z ciekawości którym autem jeździsz częściej, bo ja na Twoim miejscu miałbym problem z wyborem :wink:

Piękna jest i naprawdę zadbaba :cool2:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nadal częściej M340i, bo przeciez Cabrio stoi co chwile u jakiegoś fachowca. Ale dłuższe trasy jakie ostatnio robie, które nie są dojazdem do roboty, to głównie Cabrio.
  • 2 tygodnie później...