Skocz do zawartości

328i Cabrio M-Technic Avusblau 1998

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor
  • Członkowie klubu
Uwielbiam te stare katalogi <3

Przypominają mi się czasy szkolne, kiedy mój ojciec konfigurował auta wybierając w tabelkach w takich katalogach :)

Instagram: @kolczasty
  • Odpowiedzi 152
  • Wyświetleń 25,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Popularne posty

• świat - Nie da się mieć nowego E36 Cabrio ! vulnerarius - potrzymajcie mi piwo   Coś pięknego 🫠

• vulnerarius
    vulnerarius

Odpalił po zimie 🙂 Jazda testowa zaliczona. Zaczął trąbić przy skręcaniu w prawo hahaha. Zamówiłem już zwijak kierownicy, do wymiany przy serwisie olejowym będzie teraz. Poza tym poza standardowym ser

• Zamontowałem Business RDS upgrade’owany przez Ivariego z BMW Radios https://bmw-radios.com  Mikrofon do zestawu głośnomówiącego zamontowałem w półkę z zapalniczką. Moduł Bluetooth jak na ra

Opublikowane grafiki

Opublikowano

Mata fajna i ładniejsza od gumowych ale gumowe mają rant i to jest powód dla którego mam matę

Czasem coś się wyleje

Opublikowano
  • Autor
  • Członkowie klubu
Mysle ze E36 w tym konfigu tez nie bedzie tracic na wartosci ;) Zobacz co sie dzieje z cenami ladnych E30 20-25i z pakietem M-Technic.
Opublikowano
  • Autor
  • Członkowie klubu

A propos naszej rozmowy, to zobaczcie na końcową cenę licytacji tej oto E36 M3 :)

31ba28ef3d2a527d73ec997809f4aa6e.jpg

Opublikowano

To auto Paula Walkera o ile się nie mylę i miał chyba 4 sztuki, wszystkie poszły na licytację. Ta jedna była w dziewiczym stanie. Powstało mało sztuk i chyba tylko na USA.

Edit: 5 sztuk jednak miał :D

Opublikowano
  • Autor
  • Członkowie klubu

Mam go już i w wersji mini :lol:

cb6ab05e144552ee7fe3d7683d0e750f.jpg

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor
  • Członkowie klubu

gmEeDMl.jpg

Detailing zbliża się ku końcowi. Lakier troszkę przejrzał ;)

Opublikowano
Wygląda zacnie :cool2: Pokaż więcej fot już po.
Opublikowano
  • Autor
  • Członkowie klubu

Zrobiony... Jak to zapewne bywa nie na 100%, ale tak na 98%. Przeoczyłem mikro ognisko korozji na prawym błotniku przy kierunkowskazie i zarysowanie na progu pasażera od spodu, więc w przyszłym roku lakiernik. Kupiłem też zregenerowaną drugą sprężarkę klimatyzacji, do montażu wiosną. Oby nie hałasowała :)

Piotrek i Arek z Shine Evolution zrobili mega robotę w renowacji lakieru i odmłodzeniu auta.

3ac76821510e79e00b34f48447c6267a.jpg

2e7990be749e39dc3a493e5b1010ea55.jpg

Pozostaje tylko poczekać na ładną pogodę i jechać w plener na sesję zdjęciową z prawdziwego zdarzenia.

Opublikowano
  • Autor
  • Członkowie klubu
A dziękuję dziękuję :))
Opublikowano
  • Autor
  • Członkowie klubu

Próbowałem podłączyć wczoraj iPhone'a przez adapter kasetowy. Jakość dźwięku wiadomo jak słaba, ale grało. Tylko kaseta się zacięła... :mad2: Musiałem wyjąć radio, rozebrać (a nie było ruszane od nowości :duh: ) i wyciągnąć kasetę. Oczywiście mechanizm ładowania kaset przestał działać i za każdym razem teraz radio wydaje przy włączeniu jakiś chrzęszczący dźwięk. Po pierwsze szukam speca, który mi naprawi stare radio, bez zniszczenia 10 innych rzeczy w nim. Po drugie zastanawiam się w ogóle nad wymianą radia na zmodernizowanego Blaupunkta, który przy wyglądzie retro oferuje wszystkie bajery współczesnych odbiorników. Nie ukrywam, że wolałbym puszczać muzykę z telefonu przez BT, niż z płyt ze zmieniarki albo z radia, w którym nie ma czego słuchać. Tylko wszystko kosztem oryginalnego wyglądu, ale chyba trudno... Co sądzicie?

120087732_1474548339397873_8885171527372176397_n.jpg?_nc_ht=scontent-ort2-1.cdninstagram.com&_nc_cat=101&_nc_ohc=d_e1nU0-EZcAX-ec9ZM&tp=15&oh=e75c71df46a0993996695675653a70a4&oe=5FDA2601

Opublikowano
  • Moderatorzy

Wymiana radia na nowoczesne, ale ze stylistyką retro to dziś konieczność w takim aucie.

Np. Porsche od dawna oferuje takie radia dla użytkowników klasyków.

Pokaż, jak wygląda ten model, a możesz jeszcze pobawić się z oryginalnym wejściem AUX-IN w tunelu.

Opublikowano
  • Autor
  • Członkowie klubu

To jest klasyczny kaseciak Business RDS.

68_1212917703.jpg

Zastanawiałem się nad adapterem BT, ale szczerze to po pierwsze nie chce mi się rozgrzebywać deski, albo deski i schowka, żeby go zamontować. Dwa, że montaż adaptera odbyłby się kosztem złącza zmieniarki CD.

Opublikowano
  • Moderatorzy

A transmiter w gniazdo zapalniczki? Kumpel to ma w X5 i jakość jest zadowalająca.

Zrezygnowałbym z CD na rzecz AUX. Mam dostęp do spotify i youtube. Nic więcej nie trzeba :D

Opublikowano
  • Autor
  • Członkowie klubu
Nawet nie wiedziałem, że jest coś takiego jak transmitery w zapalniczkę :) Mam w gnieździe zapalniczki adapter USB, a tam podpięte ładowarki do telefonów :lol:
Opublikowano
  • Moderatorzy
Ten Blaupunkt moim zdaniem genialny pomysł :8) Fajnie zachować wszystko zgodnie z epoką ale z nagłośnieniem zawsze jest ten sam problem, w końcu masz dość i chcesz podłączyć BT Audio :D
Opublikowano
  • Autor
  • Członkowie klubu

Wykonałem 5 telefonów po serwisach w całej Polsce, nikt nie naprawia już kaseciaków! :shock: Dopiero jeden pan z Rybnika ogłaszający się na olx napisał, że się podejmie. Zobaczymy co z tego wyjdzie.

Sprawdziłem adaptery FM Bluetooth do gniazd zapalniczek. Pewnie też z jakością dźwięku będzie słabo, ale pomysł wart zastanowienia. Gdybym wiedział, że jest coś takiego, to olałbym temat tej piep..... kasety adaptera, przez którą cały problem.

Opublikowano
  • Autor
  • Członkowie klubu
Ja i lutowanie elektroniki... Lepiej nie :lol: Ale zapytam w serwisie, do którego oddam radio :) Chociaz z drugiej strony pod katem zgodnosci z VIN i wartosci auta lepiej chyba zostawic radio w oryginale, schowane w szafie, a zamontowac nowoczesna jednostke.