Skocz do zawartości

F34 335d xDrive bez koloru :)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor
  • Członkowie klubu

Tak. Gdzieś kiedyś 😉 czytałem o wielkim prawdopodobieństwie, że to jest to, co idzie na pierwszy montaż. Ale certyfikatu na to nie ma 😉
Na tym zdjęciu widać dalszą część kabelka😉

IMG_0749.jpeg

Oprócz OE (za chory hajs) są jeszcze Bilstein B6 Damptronic. Ale wcześniej wymieniałem przednie w ciemno (bo były OK, tylko stukały), więc chciałem bardziej w "podobie" OE.

Edytowane przez GR

330i coupe          335d xDrive
276218_2.png     1089970_2.png

• Odpowiedzi 231
  • Wyświetleń 18,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Popularne posty

• Na 20 za mało opony, dodatkowo między tarczę a felgę na tylnej osi zmieści się buda z psem, a to dobrze nie wygląda. 19" są świetnym wyborem do tego auta.

• Ja jestem fanem meaty setupów i wciskam to ludziom, żeby się nawrócili 😄 Nie chcę Ci śmiecić w garażu zdjęciami z neta. Na te 9.5x20" 275/35 też dobra opcja tu by była, masz xDrive auto wysoko

• Ale wiesz co teraz narobiłeś? 95% osób pewnie do tej pory też tego nie widziało... 😄😄 

Opublikowane grafiki

Opublikowano
  • Autor
  • Członkowie klubu

Czaję o co chodzi, bo dopóki ich nie było, to się gryzłem czy wywalić ponad 5kPLN na przednie amortyzatory, bo być może to one stukają same w sobie. Gwarancji nikt nie dawał, ASO też nie, więc średni byłby to interes wymienić działające amortyzatory na drugie działające, a dźwięk by pozostał 😉

Opublikowano
  • Autor
  • Członkowie klubu

Zamawiałem graty na serwis olejowy, to przy okazji filtr kabinowy, od razu sobie zmieniłem. Tym razem z Filtrona, zobaczymy.

IMG_0850.jpeg

IMG_0846.jpeg

Ale niespodzianka się okazała, bo przecież jakby to tak nic do zrobienia by nie było… wyciek spod obudowy filtra oleju.

Uszczelki zamawiać OE czy Elring w zupełności wystarczający?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor
  • Członkowie klubu

Zapomniałem cyknąć fotkę części - auto pojechało dziś na zmianę oleju (dalej Mobil 1 X4 0W40), no i uszczelnienie podstawy filtra.

Uszczelka główna OE wszystkie pozostałe Elring, zgodnie z podpowiedzią @Maciek_czescidobmw.pl

Mam nadzieję, że na uszczelkach się skończy 😉

Opublikowano
  • Autor
  • Członkowie klubu

Przebieg 201900km, serwis olejowy zrobiony, uszczelki podstawy filtra zmienione, nic nie cieknie i oby tak zostało 😎