Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wreszcie znalazłem czas i kilka amatorskich zdjęć wnętrza i nie tylko :-) Auto ma już 2000 km , jest po pierwszej wymianie oleju i jestem mega zadowolony. Drugi raz kupiłbym identyczny zestaw.

Dodatkowo już jest po pierwszych naprawach gwarancyjnych: krzywo zmontowana listwa dekoracyjna na panelu klimy - poprawiona, gaśnica zdemontowana i schowana do bagażnika, reszta pod obserwacją:-)

Strasznie przeklinam opony (mam 19 cali Pirelli) są koszmarne i oby skończyły się jak najszybciej. Na drugim aucie mam Micheliny 4 i to jest klasa sama dla siebie.

NLWmNM3.jpg

X0T66Uo.jpg

U4HKr2U.jpg

FISmKpK.jpg

sZUKVQP.jpg

i6diZ1v.jpg

zJOSQ6r.jpg

lyTX5Qx.jpg

Randall dzięki za wskazanie, że na sportowych zegarach jest wskazanie temperatury oleju:-) Jeszcze tysiąc i będzie można katować. Wstrzymuje się do 3000 km:-)

Pozdrawiam

Maciek

• Odpowiedzi 56
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

• Główni Moderatorzy
Opublikowano

Hehe nie ma sprawy, sam przypadkiem na to wpadłem :)

Co z oponami ? Ja mam wrażenie ze są lepsze niż bridgestone z f30 :oops: michelin wiadomo najwyższa półka :)

Opublikowano
Hehe nie ma sprawy, sam przypadkiem na to wpadłem :)

Co z oponami ? Ja mam wrażenie ze są lepsze niż bridgestone z f30 :oops: michelin wiadomo najwyższa półka :)

Mega śliskie. Bridgestone są głośniejsze i twardsze ale lepsza znacznie przyczepność

Pozdrawiam

Maciek

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Chyba że tak. Zrobiłem kilka razy launch i skleiły nawet ok, w zakrętach faktycznie troszkę się ślizga ale po 4 latach xdrive bardzo mi to pasuje :lol:
Opublikowano
Te pirelli są naprawdę średnie, ale ma to czasami swoje plusy kiedy leci się lekkim slajdem na rondzie :twisted: dodatkowo są dosyć głośne co przy moich przebiegach bywa irytujace
6ff0d43911e3.jpg
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Pirelli to włoskie opony , poczekaj jak temp będzie 25+C , będą jeździć jak klejone do asfaltu .

bardzo ładnie pasują te listwy - dąb słojowany - do sportowej stylistyki auta :cool2:

Opublikowano (edytowane)

Obyś miał racje:-)

Listwy - wiem, dziękuje.

Edytowane przez alph

Pozdrawiam

Maciek

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
I zobacz jaka gownoburza na fb hahaha :mrgreen: :cool2:
male-bmw-2.png
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Światła laserowe - zrobiłem nocną trasę z Gdańska do Warszawy S7 i powiem, że to bardzo dobrze wydane pieniądze. Oprócz wyglądu (wg mnie jedyne światła w 3 które wyglądają jako tako) to efekt wycinania, doświetlania i pracy światła CUDO. Lasery włączyły mi się kilkanaście razy i wtedy staje się coś lepszego niż dzień. Automat radzi sobie rewelacyjnie i nie wyłapałem żebym kogoś oślepiał, czy to na części ekspresowej, czy na jedno jezdniowej.

Jeżeli ktoś się waha to polecam.

Pozdrawiam

Maciek

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

- swietny kolor auta, chyba najlepszy obok Tanzanite Blue!

- swietne dekory z tymi otwartymi porami - czy to jest prawdziwe drewno czy plastik z okleina?

A za te miejsca parkingowe powinno sie do deweloperow strzelac :mad2:

Pamietam jak kiedys mieszkalem w Gdansku w bloku z podziemnym garazem i mialem jeszcze nowonarodzone dziecko i nie bylo jak nosidelka wlozyc na tylna kanape bo auta obok staly za blisko zeby otworzyc drzwi porzadnie. :duh:

Jedyna opcja jest chyba kupic 3 obok siebie i uzywac ich jak 2.

.

Opublikowano
- ....

P...

nie do deweloperów tylko do ustawodawcy. Niestety zwykły kapitalizm. Prowadzą bussines i tyle, na danej powierzchni chcą zmieścić jak najwięcej placków, które musza sprzedać. Więc robią minimalne szerokości wymagane przepisami. :mad2:

Opublikowano
- swietny kolor auta, chyba najlepszy obok Tanzanite Blue!

- swietne dekory z tymi otwartymi porami - czy to jest prawdziwe drewno czy plastik z okleina?

Dzięki.

Dekory - ciężko powiedzieć ale w dotyku jest jak naturalne.

Pamietam jak kiedys mieszkalem w Gdansku w bloku z podziemnym garazem i mialem jeszcze nowonarodzone dziecko i nie bylo jak nosidelka wlozyc na tylna kanape bo auta obok staly za blisko zeby otworzyc drzwi porzadnie. :duh:

Jedyna opcja jest chyba kupic 3 obok siebie i uzywac ich jak 2.

Ja mam dwa miejsca w potrójnym szeregu ale na szczęście sąsiad jest ogarnięty i ja parkuje na maxa w praw przodem, a on na maxa w lewo tyłem i obydwaj mamy dużo miejsca:-)

Pozdrawiam

Maciek

Opublikowano
- ....

P...

nie do deweloperów tylko do ustawodawcy. Niestety zwykły kapitalizm. Prowadzą bussines i tyle, na danej powierzchni chcą zmieścić jak najwięcej placków, które musza sprzedać. Więc robią minimalne szerokości wymagane przepisami. :mad2:

Ja mam miejsca niestety jeszcze starej szerokości ale podobno rok temu poszerzyli minimalne szerokości chyba o 20 cm. Wg mnie to dużo.

Wymiary miejsc to jedno ale moi rodzice mieszkają w nowym bloku w centrum Warszawy i sposób rozstawienia słupów na wjeździe/wyjeździe jest taki, że połowa kierowców nie radzi sobie z samochodami klasy średniej bo jest za ciasno :mad2: :mad2: :mad2: :mad2: :duh: :duh: :duh:

Pozdrawiam

Maciek

• 4 miesiące temu...
Opublikowano
Kolor pierwsza liga.

Dziękuje ale z perspektywy czasu dość delikatny. Jednak wygląd wynagradza wszystko.

Pozdrawiam

Maciek

Opublikowano
Fajny ten drvit. Też go brałem pod uwagę, ale jednak postawiłem na pomarańczę. W słońcu dravit też mega wygląda:)
Opublikowano
Fajny ten drvit. Też go brałem pod uwagę, ale jednak postawiłem na pomarańczę. W słońcu dravit też mega wygląda:)

Dravit w każdym świetle wygląda inaczej. Od wręcz ciemnego w czarno szary , przez szary mat, a brokat. Mega kolor.

Pozdrawiam

Maciek

Opublikowano

Dravit w każdym świetle wygląda inaczej. Od wręcz ciemnego w czarno szary , przez szary mat, a brokat. Mega kolor.

No właśnie dlatego mi się podobał. To samo mam z sunset orange. Różne odcienie w zależności od światła. W dravit podobały mi się niektóre fotki, gdzie było można zauważyć nawet lekko niebieskawą szarość. Ostatecznie zdecydowałem, że wolę coś jaśniejszego, ale biłem się z myślami do końca. W grze był portimao, ale nie chciałem mieć tego samego koloru co mój kolega:)

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Trochę to zajęło ale udało się przygotować setup zimowy i już w poniedziałek ruszamy w trasę:-)

qPCnqB6.jpg

B9vwwAR.jpg

1118X54.jpg

taQoCML.jpg

BMW ma już 26 000 km. Odpukać 0 awarii i mija prawie rok, a ja dalej mam banana na twarzy:-) :D :D :norty: :norty: :norty:

Pozdrawiam

Maciek

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Szerokiej drogi i udanego wypadu, ja jutro też ruszam :cool2:
male-bmw-2.png
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano

Rewelacyjny setup, widziałem na insta :twisted:

Być może w przyszłym roku będę szukał boxa to zwróce się o pomoc.

Powodzenia panowie, u nas na południu śniegi po pas :shock:

Opublikowano
Rewelacyjny setup, widziałem na insta :twisted:

Być może w przyszłym roku będę szukał boxa to zwróce się o pomoc.

Powodzenia panowie, u nas na południu śniegi po pas :shock:

I oby jak najdłużej się utrzymał. Trzeba nadrobić zaległości na stokach:-)

Natomiast w sobotę wlatuje nowe cudo do garażu ale z założenia nie kupuje do niego zimowych więc będzie musiał poczekać w garażu na lepszą pogodę :mad2: :mad2: :mad2: :duh: :duh: :duh:

FPDfIek.jpg

Pozdrawiam

Maciek

• Główni Moderatorzy
Opublikowano

G29 jaki silnik? :twisted: :twisted:

możemy zrobić spota na wiosnę, swoim szatanem przyjadę :D

Opublikowano
G29 jaki silnik? :twisted: :twisted:

możemy zrobić spota na wiosnę, swoim szatanem przyjadę :D

2.0i bo to samochód dla żonki ale jak się do niego dorwę to wleci program i pełny wydech :mrgreen:

Pozdrawiam

Maciek