Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ja sobie aku zepsułem pseudo inteligentna ładowarka. Nie polecam doładowywania. 

Opublikowano
17 godzin temu, macste napisał(a):

Co to znaczy "mam wrażenie"? Czy ktoś z Was miał problem z aku często jeżdżąc do 5 lub nawet 10 lat? 

Ostatni remote update nie zrobił mi się, pomimo dwukrotnego całonocnego doładowania (wcześniej pomagało). Do tego często dezaktywuje się start-stop (nie korzystam ale jest ikonka) co jest chyba też oznaką słabszego aku.

Używam ładowarki CTEK, z trybem do akumulatorów AGM, tej samej którą sprzedaje BMW.

Opublikowano
23 godziny temu, Yossi123 napisał(a):

Ostatni remote update nie zrobił mi się, pomimo dwukrotnego całonocnego doładowania (wcześniej pomagało). Do tego często dezaktywuje się start-stop (nie korzystam ale jest ikonka) co jest chyba też oznaką słabszego aku.

Używam ładowarki CTEK, z trybem do akumulatorów AGM, tej samej którą sprzedaje BMW.

U mnie też problem z aktualizacją, pisałem tutaj:

Za tydzień mam serwis, zobaczę co powiedzą.

Opublikowano
W dniu 18.08.2023 o 12:42, KombiFan napisał(a):

U mnie też problem z aktualizacją, pisałem tutaj:

Za tydzień mam serwis, zobaczę co powiedzą.

Daj znać proszę czy udało się załatwić darmową aktualizację.

Opublikowano
W dniu 17.08.2023 o 13:22, Yossi123 napisał(a):

Mój dalej wisi na 2019.38 mimo potraktowania CTEKiem dzisiaj

Opublikowano
4 godziny temu, siwyZS napisał(a):

Mój dalej wisi na 2019.38 mimo potraktowania CTEKiem dzisiaj

U mnie to zawsze działało, teraz nawet po dwukrotnym doładowaniu nie ruszyło. Podejrzewam że aku się starzeje stąd moje pytanie czy 4 lata to nie za szybko.

Opublikowano
5 godzin temu, siwyZS napisał(a):

A w jakim celu ta folia?

tłustych paluchów nie widać

Opublikowano
W dniu 22.08.2023 o 10:12, Yossi123 napisał(a):

Daj znać proszę czy udało się załatwić darmową aktualizację.

Wczoraj rano dałem auto na okresowy serwis i zgłosiłem problem aktualizacji. Przy odbiorze już nie było właściwego pracownika, samochód niezaktualizowany. Dzisiaj dostałem odpowiedź: "aktualizacja będzie mogła zostać przeprowadzona we wrześniu". Brzmi to co bardzo wątpliwie, ale przeczekam sobie nawet cały ten wrzesień.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

@KombiFan a zgłosiłeś to zapisując się na okresowy serwis? ja zauważyłem że np. w inchape wykonuje to tzw. mechanik o specjalizacji elektryk, Pan od oleju tego nie ogarnie.

Opublikowano
17 minut temu, M4R10 napisał(a):

@KombiFan a zgłosiłeś to zapisując się na okresowy serwis? ja zauważyłem że np. w inchape wykonuje to tzw. mechanik o specjalizacji elektryk, Pan od oleju tego nie ogarnie.

Tak, zgłaszałem już przy umawianiu wizyty. Chociaż kto wie czy oni to ogarnęli logistycznie.

Opublikowano

Czy ktoś ma namiar na sklep z hamulcami z tego co kojarzę to sprzedawali tylko hamulce do aut premium, chyba byli z Krakowa.

Opublikowano

Czy ktoś napotkał problem z nawigacją BMW w G21 LCI (iDrive 8)? Moja przestała... wyznaczać trasę i odnajdywać obiekty. Lokalizację pokazuje poprawnie, ale nie znajduje wpisanych adresów (czy to ulic czy miast). Po wpisaniu Warszawa czy Gdańsk wypluwa adresy w Maroko... Za to do adresów dodanych do ulubionych (jeszcze jak wszystko działało) wyznacza trasę bez problemu

Auto stoi w serwisie od 2 tygodni na zgłoszeniu gwarancyjnym. Wymienili już sterownik telematyki, sterownik konsoli centralnej/radia (nie pamiętam dokładnie) i antenę. Wgrali też wszystkie najnowsze mapy i aktualizacje - nic nie pomaga.

Jakieś pomysły? Może ktoś napotkał podobny problem?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

@Ułan które ASO należy omijać? jeśli ASO wymieniło pół samochodu w LCI to wątpię że ktoś na forum będzie miał rozwiązanie. Raczej powinni napisać do HQ DE skoro nie potrafią sami znaleźć przyczyny.

Opublikowano
2 godziny temu, M4R10 napisał(a):

@Ułan które ASO należy omijać? jeśli ASO wymieniło pół samochodu w LCI to wątpię że ktoś na forum będzie miał rozwiązanie. Raczej powinni napisać do HQ DE skoro nie potrafią sami znaleźć przyczyny.

Inchcape Łopuszańska w Warszawie. Oni są od początku w kontakcie z HQ DE i robią krok po kroku co HQ każe... ostatnia wskazówka od HQ to żeby auto stało pod chmurką podczas serwisu a nie w hali bo tam lepszy zasięg...

• Haha 1
Opublikowano

Hej czy ktoś obniżał m340i z adaptacyjnym zawieszeniem I mógłby napisać jakich sprężyn użył i czy były jakieś problemy?

Opublikowano

Cześć, kiedy robiliście pierwszą wymianę oleju i filtra? Ja planuje po 2000km. Sprzedawca zalecał mi dopiero po 10kkm. Oczywiście zgodnie z aktualnymi przepisami można zrobić do w dowolnym warsztacie. Czy ktoś spotkał się z jakimiś obiekcjami ze strony BMW przy wykryciu takiego "nieautoryzowanego" serwisu? Możecie polecić jakieś sprawdzone sklepy z oryginalnymi materiałami eksploatacyjnymi?

Opublikowano (edytowane)

Rozumiem że mówisz o kwocie za robociznę? Mi u nas coś koło 1k zaśpiewali..

24 minuty temu, maciej_cie napisał(a):

Robiłem po 5,5k w ASO. Wyszlo 599 zł brutto. 

Edytowane przez plubart
Opublikowano
W dniu 29.08.2023 o 21:21, hatak napisał(a):

Hej czy ktoś obniżał m340i z adaptacyjnym zawieszeniem I mógłby napisać jakich sprężyn użył i czy były jakieś problemy?

Może to coś podpowie

• Haha 1
Opublikowano

Na jaki kolor bmw się nie decydować?
Czy auto w kolorze białym będzie zawsze tańsze od pozostałych kolorów?

Pytanie wynika z tego, że spotkałem się kiedyś z negatywnymi komentarzami dla koloru "szampańskiego" w przypadku jednego z modeli audi.