Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

O co wam chodzi z tymi "teslarzami", wam juz naprawde zrylo tak berety?

Tempomat na 140 km/h, srednia pewnie wyjdzie ze 110-120km/h i ladowanie co ~250km (pierwsza noga z domu przy 100% naladowania to 300km zasiegu).

I tak sie na dzis jezdzi w trasie kazdym lepszym elektrykiem z bateria >75kWh

To, ze mozna tak jezdzic w pelni wyposazona TM3 LR z 4,5s do setki, z mnostwem opcji ktorych nie ma zarowno w 3-er czy 5-er, za realne ~180k PLN jest powodem do radosci na rynku a nie nasmiewanie sie imho.

Jak komus nie pasuja takie warunki jazdy czy marka auta niech sobie kupuje za te pieniadze dobrze wyposazona Octavie czy gole 318i z 8s do setki

.

Opublikowano
8 minut temu, adamjttk napisał(a):

O co wam chodzi z tymi "teslarzami", wam juz naprawde zrylo tak berety?

No bo żenujący jesteście wszyscy, co mam Ci powiedzieć. Wrzucam was do jednego wora, bo gadacie te same bzdury i tak samo zakłamujecie rzeczywistość, byle udowodnić wyższość Bożego Narodzenia nad Wielkanocą. Brzmi to wszystko jak jakaś sekta albo syndrom oblężonej twierdzy. Albo ktoś jest z wami, albo przeciwko, a w ogóle to się wszyscy uwzięli i nie widzą geniuszu elektrycznych napędów.

Tyle, ogarnijcie się z tą narracją to może ludzie nie będą was mieli za wariatów. A jak nie to jeszcze polecam Scjentologię, tam taki guru was wprowadzi w tajniki sekretów świata, spodoba wam się.

• Haha 1
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Co ty bredzisz o 140? Facet sam na filmie przyznaje że tłucze się za ciężarówkami, wyjeżdża z praktycznie pełną baterią i jeszcze musi dodatkowo zwalniać przez wiatr bo mu zasięg w oczach niknie. Ten film to jest kwintesencja tego dlaczego chce w jednym aucie wrócić do ice.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
6 minut temu, TheApocalypse napisał(a):

No bo żenujący jesteście wszyscy, co mam Ci powiedzieć. Wrzucam was do jednego wora, bo gadacie te same bzdury i tak samo zakłamujecie rzeczywistość, byle udowodnić wyższość Bożego Narodzenia nad Wielkanocą. Brzmi to wszystko jak jakaś sekta albo syndrom oblężonej twierdzy. Albo ktoś jest z wami, albo przeciwko, a w ogóle to się wszyscy uwzięli i nie widzą geniuszu elektrycznych napędów.

Tyle, ogarnijcie się z tą narracją to może ludzie nie będą was mieli za wariatów. A jak nie to jeszcze polecam Scjentologię, tam taki guru was wprowadzi w tajniki sekretów świata, spodoba wam się.

Najlepszy komentarz na tym forum.  Brawo Ty.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

@Kriss33 ale czego ty oczekujesz? Wrzuciłeś film ośmieszający elektryki w którym gościu tłucze się dwa dni po kraju, zwalnia przez wiatr, jazdę znacznie poniżej dozwolonej prędkości tłumaczy załatwianiem spraw, dodatkowo w podsumowaniu zużycia proste liczby się nie kleją i że wszyscy ci przyklasną? Obsmiesnym tu 318i wyjechałby o 6 rano z domu. W południu byłby na miejscu. Załatwił sprawy, zjadł obiad, o 15 wsiadłby w auto i o 20, czyli dokładnie o tej samej godzinie co przyjechał byłby w domu. Facet ZMARNOWAŁ cały dzień plus zapłacił za nocleg tylko po to żeby tłuc się elektrykiem.

• Lubię to 1
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
15 minut temu, słonik40 napisał(a):

@Kriss33 ale czego ty oczekujesz? Wrzuciłeś film ośmieszający elektryki w którym gościu tłucze się dwa dni po kraju, zwalnia przez wiatr, jazdę znacznie poniżej dozwolonej prędkości tłumaczy załatwianiem spraw, dodatkowo w podsumowaniu zużycia proste liczby się nie kleją i że wszyscy ci przyklasną? Obsmiesnym tu 318i wyjechałby o 6 rano z domu. W południu byłby na miejscu. Załatwił sprawy, zjadł obiad, o 15 wsiadłby w auto i o 20, czyli dokładnie o tej samej godzinie co przyjechał byłby w domu. Facet ZMARNOWAŁ cały dzień plus zapłacił za nocleg tylko po to żeby tłuc się elektrykiem.

Ja niczego nie oczekuje, umiem sam myśleć I wiem co dla mnie dobre, a co nie.

Za to Wasze komentarze pokazują tylko jedno, skoro ktoś myśli inaczej to jest debilem. 

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Tu nieważne co kto myśli ale o suche fakty. Facet jedzie model 3 highland long range rwd z teoretycznie 700km zasięgu wiosna (nie zimą) i tłucze się 100-120 autostradą argumentując to na 100 różnych sposobów a do tego na 500km trasie ładuje się po drodze i opowiada jak mu zapas maleje przez wiatr podczas gdy tesla fanboje bredzą w tym samym czasie o 300km zasięgu przy 140km/h. Gdyby to była prawda to gościu zaoszczędzając energię na dojazdach do autostrady powinien spokojnie lecieć te 160/h z jednym ładowaniem, tymczasem jest zupełnie inaczej.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, słonik40 napisał(a):

Co ty bredzisz o 140? Facet sam na filmie przyznaje że tłucze się za ciężarówkami, wyjeżdża z praktycznie pełną baterią i jeszcze musi dodatkowo zwalniać przez wiatr bo mu zasięg w oczach niknie. Ten film to jest kwintesencja tego dlaczego chce w jednym aucie wrócić do ice.

slonik, jak dla mnie to jakis nonejm z internetu moze jezdzic i 80km/h jak mu sie to podoba.

Ja jezdze 140 km/h elektrykim jak pozwalaja przepisy, srednia wychodzi ze 120 i mowie to z 5 lat praktyki a nie z filmow z internetu.

ps. sprzedaj chlopie X1 elektryczne, kup cos porzadnego spalinowego/hybrydowego, daj tu przyklad na forum ze elektryki sa nie do zycia w PL i pelnia zycia to jezdzenie 180 km/h po autostradach godzinami.

Czekam ze zniecierpliwieniem, wrecz ZACHECAM Cie do takiej decyzji, poprzyj swoje internetowe napinania swoimi pieniedzmi 👍

Osobiscie jestem PEWIEN ze twoje kolejne auto bedzie elektryczne bo wielogodzinna jazda autostradami kilka razy w roku to zaden kompromis a na codzien elektryk zjada na sniadanie silniki spalinowe, tyle w temacie.

Edytowane przez adamjttk

.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ja jeżdżę od 2 lat i mówię ci że to właśnie dokładnie wygląda to tak jak na filmie. Wokół a1 masz same pola, jadąc z południa często jedziesz pod wiatr i zasięg potrafi niknąć w oczach wymuszając zwolnienie. Gościu doświadczył dokładnie tego o czym ja tu od dłuższego czasu pisze. Tak wogole kojarzę tego typu, to jest duży fan elektromobilnosci. W końcu na filmach z internetu chyba się tesli dorobił 

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, słonik40 napisał(a):

Tu nieważne co kto myśli ale o suche fakty. Facet jedzie model 3 highland long range rwd z teoretycznie 700km zasięgu wiosna (nie zimą) i tłucze się 100-120 autostradą argumentując to na 100 różnych sposobów a do tego na 500km trasie ładuje się po drodze i opowiada jak mu zapas maleje przez wiatr podczas gdy tesla fanboje bredzą w tym samym czasie o 300km zasięgu przy 140km/h. Gdyby to była prawda to gościu zaoszczędzając energię na dojazdach do autostrady powinien spokojnie lecieć te 160/h z jednym ładowaniem, tymczasem jest zupełnie inaczej.

Słonik ten przykład miał pokazać,  że są ludzie którzy jeżdżą max przepisowo lub wolniej. Nie dlatego,  że to elektryk.jezdza tak też spalinowymi. Ja takich nie krytykuje. Niech każdy sobie żyje swoim życiem. Tylko tyle.

Ten koleś jedzie 110 i się cieszy życiem. 

Każdy sobie doskonale zdaje sprawę, szczególnie na tym forum z ograniczeniami elektryków przy szybkiej jezdzie. Tylko wielu ludzi nie jezdzi szybko. A dla nich szybko to już 140. Tyle.

Edytowane przez Kriss33
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jeśli tak podchodzisz do sprawy to ok. W takim razie @BMFun ma rację że elektryk to jest dobry dla kropelkowcow, dziadków w kapeluszu a 4s do setki to im potrzebne jak piątek koło u wozu.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
3 minuty temu, słonik40 napisał(a):

Jeśli tak podchodzisz do sprawy to ok. W takim razie @BMFun ma rację że elektryk to jest dobry dla kropelkowcow, dziadków w kapeluszu a 4s do setki to im potrzebne jak piątek koło u wozu.

ten gosc jezdzi w trybie chill, czyli sam sobie ogranicza moc...

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
2 godziny temu, adamjttk napisał(a):

Ja jezdze 140 km/h elektrykim jak pozwalaja przepisy, srednia wychodzi ze 120 i mowie to z 5 lat praktyki a nie z filmow z internetu.

Autostrada i elektryk to słabe połączenie.

W załączeniu jazda z dziś.

Standardowa jazda ICE. Wycieczka weekendowa z rodziną. 

Tempomat na 165kmh  srednia 155kmh.

Zasieg 600km.

Choć fanatyk z filmiku, będzie udowadniał że 109kmh na autostradzie jest super.

Koszt 100km przy tej predkosci w BMW 540i to 62zl.

20250412_123050.jpg

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jeździ w trybie chill, jeździ duuuzo poniżej prędkości przepisowych, komputer okazuje mu zużycie 15kwh/100 czyli powinien dojechać do celu z minimalnym doładowaniem a pomimo to dojeżdża na kilku procentach przy półgodzinnym ładowaniu po drodze. Jak do tego doszło? Nie wiem 

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
11 minut temu, Rufio napisał(a):

Autostrada i elektryk to słabe połączenie.

W załączeniu jazda z dziś.

Standardowa jazda ICE. Wycieczka weekendowa z rodziną. 

Tempomat na 165kmh  srednia 155kmh.

Zasieg 600km.

Choć fanatyk z filmiku, będzie udowadniał że 109kmh na autostradzie jest super.

Koszt 100km przy tej predkosci w BMW 540i to 62zl.

20250412_123050.jpg

Jakie udowadnia, przyjmij do wiadomoci, że są ludzie ktorzy tak jezdzą, oni sie nie męczą taką jazdą.

Porównujesz BMW 540i do jakiego elektryka, bo za jeno takie BMW mozna kupic 2 tesle 3 i pewnie jeszcze kasa zostanie. Czy to ma znaczenie czy nie wg Ciebie?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Zastanawia mnie zawsze na zdjęciach i filmach z Tesli tryb podróży “Nie kasować”. Adam tu wielokrotnie wyśmiewa software w autach innych niż Tesla. Dlaczego nie można dodać jak w większości marek jednego trybu typu zużycie od fabryki? Przecież to 2 linijki kodu i nie trzeba by tej prowizorki dalej uprawiać. 

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
13 minut temu, słonik40 napisał(a):

Jeździ w trybie chill, jeździ duuuzo poniżej prędkości przepisowych, komputer okazuje mu zużycie 15kwh/100 czyli powinien dojechać do celu z minimalnym doładowaniem a pomimo to dojeżdża na kilku procentach przy półgodzinnym ładowaniu po drodze. Jak do tego doszło? Nie wiem 

jak wracal to sie ładował 8 min przeciez

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Stawał 2 razy. Raz na burgera, drugi na lądowanie. Poza tym podróżował zabójczą prędkością i przy bardzo wysokiej temperaturze Eme kabinie IMG_3755.thumb.png.90324d69db7d7b1dcd91b23e848120e6.pngIMG_3758.thumb.png.97ca2ca734576d59b4965c4306d7e9af.pngIMG_3763.thumb.png.5fb5b5b7b614996111a1a0c468f7301e.pngIMG_3764.thumb.png.927fabc8db7e6a4f29415931ad01da85.pngIMG_3765.thumb.png.fd7687f94f10afb0ffbfa6c9aae8bddd.png

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ku..wa Słonik jaki Ty jesteś męczący. 

Ja Ci pisze, że ladowal się 8 min jak wracał na trasie 520 km, a Ty piszesz, że stawał 2 razy. To ku..wa stawać nie można elektrykiem czy co. 

Mam kolegę, który mi tak pitoli, że on spalinowym to sobie staje gdzie chce. 

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)

Gościu wraca z prędkością 90-100km/h autostradą i ustawiona temperatura na 15,5 stopnia. Pitoli że auto zużywa mu 11kwh/100km co z matematyki wynika że powinien przejechać niecałe 700km, natomiast nie jest w stanie przejechać nawet 500, po drodze doładowuje 15 procent. Czy według Ciebie to jest ok?

p.s. przychlast wydał 200k na auto żeby tłuc się w zimnie i jeszcze się tym chwali? Oszczędza na prądzie żeby na ratę starczyło bo koledzy mu powiedzieli że tanio będzie jeździł czy jak?

Edytowane przez słonik40
  • Lubię to 1
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
3 minuty temu, słonik40 napisał(a):

Gościu wraca z prędkością 90-100km/h autostradą i ustawiona temperatura na 15,5 stopnia. Pitoli że auto zużywa mu 11kwh/100km co z matematyki wynika że powinien przejechać niecałe 700km, natomiast nie jest w stanie przejechać nawet 500, po drodze doładowuje 15 procent. Czy według Ciebie to jest ok?

p.s. przychlast wydał 200k na auto żeby tłuc się w zimnie i jeszcze się tym chwali? Oszczędza na prądzie żeby na ratę starczyło bo koledzy mu powiedzieli że tanio będzie jeździł czy jak?

Dla mnie nie jest. Naprawde trzeba o tym pisac? Dla mnie jedynym ograniczeniem w trasie jest dostępność ładowarek. Jak są co 200 km to lecę 150. Potem laduje sie 20 min.

W czym problem?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Nigdy mnie to nie spotkało.