Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Dzisiaj w ulewie robiłem trasę Wawa- Gdansk i tak- potwierdzam. jechalo sie mega pewnie.
  • Odpowiedzi 313
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano (edytowane)
Czy szczęśliwi posiadacze M340i są w stanie potwierdzić/zaprzeczyć temu co pokazane jest w tym filmie? Czy naprawdę ten samochód ma tyle gripu na mokrym?

Jeździłem tym autem w rożnych warunkach - ulewy, śnieżyce - na szybkich trasach. Trudno coś zarzucić. W takich warunkach opony mają duże znaczenie. Na filmie jest uśpiona kontrola trakcji - sportowa trakcja. Pozwala na więcej ale nadal trzyma w rydzach

Edytowane przez ///M Luki
Opublikowano
Ja wracalem dzisiaj z nad morza ,najpierw korek ponad godzina pelzania tryb comfort, potem auostrada 400 km tryb sport tak 170-180 km/h, potem droga zwykla 100 km i spalanie 8,8….. szok normalnie. Nie bylo jakichas gwaltownych bardzo przyspieszen bo z dziecmi jechalem ale 2,0 litrowe silniki vaga palily lekko 2-3 litry wiecej w takich warunkach majac 100hp mniej…natomiast nadal nie do konca lezy mi charakterystyka tego silnika, jedzie glownie momentem obrotowymi w comfort jest to ok, ale w sport jest podobnie, dopiero trzeba go troche skatowac zeby zaczelo byc czuc te 380 koni… brakuje troche takiego posredniego oddawania mocy…. Pozatym ciezko sie czegos czepiac, wiatr, deszcz, zero problemu z prowadzeniem
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Moment masz duży i nisko stąd wrażenie takie trochę jak diesel. M3 G80 za to do 2200-2300 ma dziure i nie ma tam w ogóle momentu co jest strasznie denereujące. Już lepiej tak jak jest w M340i zwłaszcza,że auto w trybie komfort trzyma bardzo niskie obroty cały czas a dzięki temu nmasz takie spalanie gdyby charakterystyka była wysokoobrotowa bylo by 2-3L więcej.
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Wróciłem z Włoch 2 dni temu, trasa 1450km, spalanie na całości 8,1l... średnia prędkość na odcinku 110km.

Jechałem ze znajomymi, którzy jechali Formentorem 2.0 310KM, u nich spalanie 1,5-2l więcej.

Opublikowano
Chlopaki powiedzcie czy jezdzicie w trybie comfort i nie stresuje was wylaczanie przez mildhybrid silnika? Jak turbo sie zachowuje czy ono ma zabezpieczenie w postaci chlodzenia woda?
Opublikowano
Chlopaki powiedzcie czy jezdzicie w trybie comfort i nie stresuje was wylaczanie przez mildhybrid silnika? Jak turbo sie zachowuje czy ono ma zabezpieczenie w postaci chlodzenia woda?

Ja to po prostu wyłączyłem, oszczędność w zużyciu paliwa na poziomie 0,5 l mnie nie interesuje.

Opublikowano

Ja to po prostu wyłączyłem, oszczędność w zużyciu paliwa na poziomie 0,5 l mnie nie interesuje.

da rady wykodowac opcje wylaczenia w trakcie jazdy? Czy trzeba zakodowac domyslny sport indywidual?

Opublikowano

da rady wykodowac opcje wylaczenia w trakcie jazdy? Czy trzeba zakodowac domyslny sport indywidual?

Da się przez BimmerCode, można jeszcze pozmieniać kilka innych ustawień wg własnych preferencji: https://bimmercode.app/cars/bmw/3-series-m3/g20/

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Czy ktoś z tu obecnych ma może w m340i założony już wydech z MG Motorsport ?

Pytam, bo dziś byłem pytać o M Performance to powiedzieli w salonie, że stany magazynowe zerowe i że coś może nie pasować, produkt niedostępny do Twojego auta taka to Ci odpowiedź… a kolega z innego forum mi pisał, że odebrał 2021 rok M340i z już założonym przez salon dedykowanym wydechem akcesoryjnym… hmmm…

Opublikowano
Montował ktoś w m340xi wydech końcowy m performance??

https://czescidobmw.pl/wyniki-wyszukiwania?q=18302464492

Jaka cena w ASO?

Czy trzeba coś kodować, czy p&p?. Czy warto, czy raczej przy eko normach to i tak za wiele walorów akustycznych nie da?

Ja dziś oficjalnie się zapytałem jak sprawa wygląda czy zainstalują, jak cena, co z gwarancją. Jak dostanę info zwrotne to napiszę.

Instalacja jest p&p ( oryginalny wydech trzeba uciąć), nie trzeba kodować

Czy ktoś z tu obecnych ma może w m340i założony już wydech z MG Motorsport ?

Pytam, bo dziś byłem pytać o M Performance to powiedzieli w salonie, że stany magazynowe zerowe i że coś może nie pasować, produkt niedostępny do Twojego auta taka to Ci odpowiedź… a kolega z innego forum mi pisał, że odebrał 2021 rok M340i z już założonym przez salon dedykowanym wydechem akcesoryjnym… hmmm…

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

No i stalo sie…12 tys km i awaria. Ruszylem wczoraj spod swiatel, cos strzelilo, za chwile dym spod maski….

Urwana rolka od pompy wody, doslownie rozerwana na strzepy, uszkodzony napinacz i nie wiadomo co jeszcze przy pasku wielorowkowym. Oby nie wyszlo nic wiecej….samochod na lawecie pojechal do serwisu

Opublikowano
A z opisywanego okresu produkcji masz auto?

Jest jakiś konsensus co do okresu produkcji dotkniętego problemem?

EDIT dobra znalazłem:

This Service Action involves G05, G06, G07, G20, G22, G23 and G30 vehicles produced from September 2020 to May 24, 2021.

Opublikowano

Serwis nie slyszal o problemie ani o akcji serwisowej. Wyslalem mechanikowi linka do poczytania…

Okres produkcji sie zgadza bo samochod jest marzec 2021

Opublikowano
Serwis nie slyszal o problemie ani o akcji serwisowej. Wyslalem mechanikowi linka do poczytania…

Czy zauważyłeś coś dziwnego przed awarią (jakieś dziwne odgłosy z pod maski)?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)

Bo to najlepszy silnik w BMW. Ma świetne osiągi niskie zużycie paliwa i mimo wszystko jest bezawaryjny.

Dodatkowo świetnie brzmi i ma super charakterystykę.

Tutaj stawiam że coś z osprzętu było wadliwe. U brata w m340i od początku hałasowała jedna rolka obok alternatora. Obecnie ledwo ją słychać ale zachowuje się dziwnie i wydaje mi się że jest wadliwa.

Edytowane przez --==maly==--
Opublikowano

Fest serwis... Napisz który żeby każdy wiedział zeby go omijać szerokim łukiem... Czyżby coś z Kielc? Żal. Żeby klient musiał wskazywać palcem takie rzeczy 'specjalistom'

Stop Electric GO V8. 2 litry to może mieć czajnik ;D
Opublikowano

Nic nie bylo, chociaz mialem wrazenie ze od ok miesiaca czulem lekki zapach plynu do chlodzenia pod maska, ale ubytku plynu nie bylo. Dodalem ostro gazu w sport plus, cos hukneloi za 100 m konunikat o spadku napiecia i dym spod maski

Opublikowano

Nic nie bylo, chociaz mialem wrazenie ze od ok miesiaca czulem lekki zapach plynu do chlodzenia pod maska, ale ubytku plynu nie bylo. Dodalem ostro gazu w sport plus, cos hukneloi za 100 m konunikat o spadku napiecia i dym spod maski

Przy takim przebiegu powinni zrobić z gwarancji. Zobaczymy czy to jednostkowa awaria czy będzie tego więcej. Ja już dawno przekroczyłem 60 tys km i na to chwilę jakoś się turla. Zobaczymy jak będzie dalej