Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Lamer, jeździłeś pewnie różnymi zawieszeniami podczas testów . Jak oceniasz swoje ? Tzn teraz z perespektywy czasu- jesteś zadowolony z wyboru czy byś coś zmienił ? W przyszłym tyg będę miał okazje pojechac „zwykłym”. Do tej pory nikt takiego w salonach nie widział :) przynajmniej tych z mojej okolicy
  • Odpowiedzi 59
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Niestety nie testowałem X5 przed zakupem bo po prostu jeszcze go nie było... Zamawiałem "w ciemno".

Mam zawieszenie standardowe i nie narzekam. W stosunku go F15, które miałem wcześniej komfort jest o klasę wyżej.

Jeździłem M50d z pneumatyką i drastycznej różnicy w zawieszeniu nie widziałem. Był to jeden z pierwszych egzemplarzy więc może to była kwestia softu.

Opublikowano

Wolałbym usłyszeć „ jest rewelacyjne” od „nie narzekam” :)))

No i nie wiem, jest znośne czy tez świetne czy tez może wybrałbyś inne gdybys mógł ?

Opublikowano
@zermax czyli x5 jest w promocji bo przy tej samej cenie co g30 dostajemy auto klase wyzej :) Tak wogole wracajac do cen to x5 jest naprawde mega fajnie wyceniona, szczegolnie porownujac z Vagiem. Ostatnio patrzylem touarega w wersji v8 majac lekka nadzieje ze cena bedzie podobna do x5 40i ale cena vw jest mega wysoka w porownaniu do x5 a to przeciez nie premium.

Zawsze tak było. Touareg golas był bardzo tani, ale jak zaczynałeś go doposażać, to cena rosła drastycznie szybko i na koniec wychodził podobnie lub drożej.

Opublikowano
Miki, jest wezej w x7 niż w x5. Zreszta sam samochód jest węższy także nic w tym dziwnego . Bedzuesz miał wiec mniej miejsca na szerokość przy dowolnym pomiarze , czy to na wys podłokietników czy nawet pomiędzy szybami :)

Producent podaje takie same wymiary zewnętrze. Podejrzewam ,że wnętrze ma taką samą szerokość, lub są minimalne różnice. Trzeba zmierzyć.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wolałbym usłyszeć „ jest rewelacyjne” od „nie narzekam” :)))

No i nie wiem, jest znośne czy tez świetne czy tez może wybrałbyś inne gdybys mógł ?

W porównaniu do F15 jest rewelacja. Zastępcza 5-ka (nowa) też ustępowała komfortem. Do 3-ki czy X3 nie ma nawet co porównywać.

Pneumatykę odradzono mi przy zakupie jako niesprawdzoną nowość, z którą mogą być problemy. Ale pamiętaj, ze to było kilka miesięcy przed premierą G05.

Opublikowano
Miki, jest wezej w x7 niż w x5. Zreszta sam samochód jest węższy także nic w tym dziwnego . Bedzuesz miał wiec mniej miejsca na szerokość przy dowolnym pomiarze , czy to na wys podłokietników czy nawet pomiędzy szybami :)

Producent podaje takie same wymiary zewnętrze. Podejrzewam ,że wnętrze ma taką samą szerokość, lub są minimalne różnice. Trzeba zmierzyć.

No to tak.

Z zewnatrz pojazd na szerokość : X5 2004 vs 2000 X7

Wewnątrz w drugim rzędzie siedzen:X7 1475mm(58,1cala) X5 1525mm

Różnica na korzyść X5 5cm to sporo..na żywo można nawet odnieść wrażenie ze X5 jest z tylu jeszcze szersze ale to pewnie kwestia ukształtowania kanapy .

Dane ze stron Bmw

Opublikowano

No to tak.

Z zewnatrz pojazd na szerokość : X5 2004 vs 2000 X7

Wewnątrz w drugim rzędzie siedzen:X7 1475mm(58,1cala) X5 1525mm

Różnica na korzyść X5 5cm to sporo..na żywo można nawet odnieść wrażenie ze X5 jest z tylu jeszcze szersze ale to pewnie kwestia ukształtowania kanapy .

Dane ze stron Bmw

To i tak dziwne - różnica w szerokości nadwozia 4 mm nie tłumaczy różnicy w środku 5 cm. Szerokość nadwozia determinują nadkola, ale i tak 5 cm to dużo. Może BMW chciało wysmuklić sylwetkę i/lub postawić na 2 wygodne miejsca drugim w rzędzie, mając pełnowartościowy trzeci.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Widzialem kilka x7 na ulicy i co mi sie rzucilo w oczy to, ze powyzej linii szyb jest mocno zwezona w stosunku do szerokosci auta ponizej tej linii. Moze tu jest pies pogrzebany? Odnosnie jeszcze foteli to najwygodniejsze zawsze sa te osobne a 3 osobowa kanapa nigdy nie bedzie tak wygodna jak osobne fotele, szczegolnie srodkowe miejsce. Na zakretach, szczegolnie na skorze wszyscy sie o siebie ocieraja jesli siedza z tylu 3 osoby juz nie wspomne o braku podlokietnikow w przypadku kanapy i 3 osobach co tez wygodne nie jest, takze jak ktos chce miec wysoki komfort dla 5 osob to najlepiej znalezc auto z 5 pelnowymiarowymi fotelami.
Opublikowano
Widzialem kilka x7 na ulicy i co mi sie rzucilo w oczy to, ze powyzej linii szyb jest mocno zwezona w stosunku do szerokosci auta ponizej tej linii. Moze tu jest pies pogrzebany? Odnosnie jeszcze foteli to najwygodniejsze zawsze sa te osobne a 3 osobowa kanapa nigdy nie bedzie tak wygodna jak osobne fotele, szczegolnie srodkowe miejsce. Na zakretach, szczegolnie na skorze wszyscy sie o siebie ocieraja jesli siedza z tylu 3 osoby juz nie wspomne o braku podlokietnikow w przypadku kanapy i 3 osobach co tez wygodne nie jest, takze jak ktos chce miec wysoki komfort dla 5 osob to najlepiej znalezc auto z 5 pelnowymiarowymi fotelami.

Zgadzam się ale przy osobach dorosłych . Dzieci maja swoje foteliki. Przy okazji choć już mogłem o tym pisać - jest test porównawczy czeski bodajże na YouTube X5/ Q7. Trzech facetów testuje min. siedzenia tylnej kanapy . Pomimo tego ze Q7 ma 3 oddzielne fotele to siedząc , ten na środku stwierdza(i to widać w ujęciach) ze ma więcej miejsca i luzu na ramiona w X5 niż w Q7. Film łatwo znaleźć