Skocz do zawartości

Mapy PREMIUM ROUTE NEXT LIVE EVO WAY MOTI BUSINESS MOVE HIGH

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, pobralem mapy do g31 nawigacja EVO, prosi o kod fsc, skąd go można zdobyć?

• Odpowiedzi 1,5 tys.
  • Wyświetleń 426 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Popularne posty

• A po jakiego grzyba uzywac specjalnych programów skoro i tak evo i reszta obsługuje exfat albo NTFS? Po co utrudniać sobie życie jakimis dodatkowymi programami? Skoro pod Windowsem zrobisz format i ta

• Wszystko oprócz NEXT East na Mega jest na pierwszej stronie, razem z torrentami. @bobwoj używam utorrrenta.

• Jack79
    Jack79

Wyszła mapa EVO 2026-1. Sciąga się. Jak tylko będze to wrzuce

Opublikowane grafiki

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Kupić np. przez internet. 

🙃🙃

Opublikowano
W dniu 5.06.2025 o 21:04, Jack79 napisał(a):

@maaad13 chyba już ci na Facebooku pomogłem, patrząc na treść posta 🙂 Daj znać czy to ty i problem już rozwiązaliśmy 🙂

Przepraszam, dopiero zauważyłem post. Nie wiem, czy to z Twojej pomocy skorzystałem - jeśli zasugerowałeś wykasowanie pliku fsc z pobranej z BMW mapy, to pomogłeś, za co dziękuję, bo akurat takie rozwiązanie okazało się właściwe. Podejrzewam, że poprzedni właściciel auta wrzucił kod "lifetime", niekoniecznie z pewnego źródła, stąd też moich kodów fsc auto nie przyjmowało.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Jechałem ostatnio nad morze i aktualizowałem mapy CIC Premium East Europe w mojej F10.

Byłem zdziwiony, że w wersji 2024-1 brakuje drogi S3, wszak jest od ładnych kilku lat i to jedna z ważniejszych dróg w Polsce.

Jeszcze większe zdziwienie było, że w w wersji 2025-2 też nie ma S3. Czy mam jakąś złą wersję, czy naprawdę nie ma jednej z ważniejszych dróg w Polsce?

Opublikowano

U mnie po ostatniej aktualizacji EVO zniknęło natężenie ruchu 😠

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
18 godzin temu, jasiuBMW napisał(a):

U mnie po ostatniej aktualizacji EVO zniknęło natężenie ruchu 😠

Natezenie ruchu nie ma nic w spolnego z wersja mapy. To wykupiona dodatkowa usluga. Pewnie skonczyl sie okres za ktory byla zaplacona. 

Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze

@jasiuBMW Napisz. Ogarne RTTI, ktory ci się po pristu skonczył. Jest to opcja dokupowana

Edytowane przez Jack79

Kodowanie, Konwersja aut na EU z każdym systemem. NCD2. Aktywacja Carplay, Android Auto, usług online.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Widze ze oficjalnie jest juz dostepna nowa wersja map Live 2025-4 wiec i pewnie i inne nowe wersje tez juzmoga byc. 

Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze
W dniu 18.09.2025 o 18:15, saab napisał(a):

Widze ze oficjalnie jest juz dostepna nowa wersja map Live 2025-4 wiec i pewnie i inne nowe wersje tez juzmoga byc. 

Uaktualniłem pierwszą stronę o nową LIVE

Road Map Europe LIVE 2025-4 (chomikuj)

https://chomikuj.pl/Jack1979/BMW/BMW+Europe+LIVE+2025-4

Road Map Europe LIVE 2025-4 (mega)

https://mega.nz/file/aF4WEShb#W2LoxBtKqY4GsUqKQ6dY7fXoqZiN2bcOi0WA126sJjM

Kodowanie, Konwersja aut na EU z każdym systemem. NCD2. Aktywacja Carplay, Android Auto, usług online.

Opublikowano

planujesz wrzucić na torrenta? 

Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze

jest na pierwszej stronie.

I dorzucilem też torrent do mapy JOY 2025-4

Edytowane przez Jack79

Opublikowano

Kupiłem samochód, który według historii ASO ma kod aktywacyjny ważny do 31 grudnia 2099 (SWID: 01559912). Po podłączeniu USB pojawia się jednak komunikat "podłącz urządzenie z prawidłowym kluczem aktywacyjnym."

Mam obecnie mapę Road Map Europe Live 2021-3 i chciałem zainstalować 2025-4.

Czy kod aktywacyjny jest ważny tylko z kontem poprzedniego właściciela i po przelogowaniu na swoje konto muszę kupić nowy ? 

Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze

Kazdy kod jest do 2099. Kwestia terazuzyskania go. Mozesz kupic w przez apke. Cene widzisz. Mozesz jechac do ASO ale taniej ci nie zrobią. U mnie w miescie. Cena zależy od tego czy masz pakiet wykupiony. Wtedy najtanie  bo 150 zl. Jak nie masz nic kuoione to fo 600 zl. pisz ogarne taniej niz w ASO.

Opublikowano
W dniu 29.09.2025 o 20:10, begbie napisał(a):

Kupiłem samochód, który według historii ASO ma kod aktywacyjny ważny do 31 grudnia 2099 (SWID: 01559912). Po podłączeniu USB pojawia się jednak komunikat "podłącz urządzenie z prawidłowym kluczem aktywacyjnym."

Mam obecnie mapę Road Map Europe Live 2021-3 i chciałem zainstalować 2025-4.

Czy kod aktywacyjny jest ważny tylko z kontem poprzedniego właściciela i po przelogowaniu na swoje konto muszę kupić nowy ? 

Odpowiem sam sobie bo rozwiązałem problem, może komuś się przyda.

W moim przypadku trzeba było utworzyć na dysku USB z nowymi mapami folder o nazwie FSC i do tego foldera wgrać plik .fsc z repair packa.

Z kolei repair pack uzyskuje się dla konkretnego auta na podstawie VIN. Do zdobycia w necie odpłatnie lub nieodpłatnie ...

Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze

To przecież ci też ladnie odpowiedziałem. Nie pytaleś dalej co i jak. 

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Mam BMW F11 z 2013r z NBT.
Obecnie mam wgrane Road Map Europe NEXT WEST 2025.
Działa mi też normalnie RTTI i inne usługi online - kupuje co roku pakiecik w sklepie BMW ConnectDrive DE (musiałem w tym celu auto "przerejestrować" na DE bo wg. polskiego supportu w tym modelu wsparcie się już skończyło i nie ma możliwości by to działało 😐)

Do sedna - z tego co widzę w nowym nagłówku tematu - te mapy nie będą już aktualizowane 😭
Żeby przeskoczyć na mapy EVO musiałbym zmienić całą jednostkę NBT na NBT Evo - czego nie chce robić ze względu na $ oraz ze względu na działające usługi ConnectDrive.

Natomiast istnieje może możliwość zostawienia NBT i przeskoczenia na mapy WAY/LIVE lub JOY, które są jeszcze aktualizowane?
Ktoś wie? Da się to jakoś przekodować?

Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze
11 godzin temu, xKaNiOnx2 napisał(a):

Mam BMW F11 z 2013r z NBT.
Obecnie mam wgrane Road Map Europe NEXT WEST 2025.
Działa mi też normalnie RTTI i inne usługi online - kupuje co roku pakiecik w sklepie BMW ConnectDrive DE (musiałem w tym celu auto "przerejestrować" na DE bo wg. polskiego supportu w tym modelu wsparcie się już skończyło i nie ma możliwości by to działało 😐)

Do sedna - z tego co widzę w nowym nagłówku tematu - te mapy nie będą już aktualizowane 😭
Żeby przeskoczyć na mapy EVO musiałbym zmienić całą jednostkę NBT na NBT Evo - czego nie chce robić ze względu na $ oraz ze względu na działające usługi ConnectDrive.

Natomiast istnieje może możliwość zostawienia NBT i przeskoczenia na mapy WAY/LIVE lub JOY, które są jeszcze aktualizowane?
Ktoś wie? Da się to jakoś przekodować?

Nie ma takiej możliwości. Masz system NBT z mapami Next i tylko retrofit (zmiana) jednostki i zainwestowanie paru tysi pozwoli na przejście na inne mapy. W tym przypadku EVO chyba byłby najlepszy. 

Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze

Dorzucona mapa Europe Way 2026-1. Torrentu jeszcze nie ma, ale jak się pojawi to wrzuce. W razie potrzeby kodu FSC pisać.

Road Map Europe WAY 2026-1 (mega)

https://mega.nz/file/mKhilALb#OpMXFQXtUN_YOFnTlpDOnGsQQo9Xp4S-vwOtCwthihA

Road Map Europe WAY 2026-1 (chomikuj)

https://chomikuj.pl/Jack1979/BMW/BMW+Europe+WAY+2026-1

Opublikowano
Cytat

Road Map Europe WAY 2026-1 (mega)

Witam

Z Mega ściągałem dwa razy, rozpakowane 7Zip i WinRAR, użyte dwa wcześniej sprawdzone Peny i kicha.

Czy ktoś pobierał z Mega i jest OK?

Bawarka nie widzi aktualizacji.

Opublikowano

Brakuje folderu DBConfig, podobno działa plik z wersji 2025-2, niestety swojego Pena sformatowałem. 

Opublikowano

Trochę kombinacji i gotowe. 🍺

20251028_170718.thumb.jpg.c1c853fe230f48fb36d5ef774b006b78.jpg

Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze

Dodany jest normalnie w oaczce. Jeszcze torrent dodalem , ale jutro sprawdzę, czy jest plik.

Link do 

Road Map Europe WAY 2026-1 (torrent)

https://mega.nz/file/nQRjyDaC#dmZ6OJ08HA6lL9ErC5wRss_0mUs4xo6OnTWpL_UzHmk

Tutaj link do folderu DB, jeśli ktoś sciągnął bez.

https://mega.nz/file/GBx2DLoK#IlEG6GmnFyecsiEqscJslZk8AQbnhRSD69pEoa_x3qQ

Edytowane przez Jack79

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam Koledzy!

Mam pytanie, jak wygląda sam proces aktualizacji Road Map Europe Live 2021-4 w BMW G02?

Ja zaciągnąłem  aktualizację z oficjalnej strony BMW, proces zakończył się automatycznym wgraniem na USB (trwało to około 1,5 godziny). Włożyłem pena do portu w samochodzie i została rozpoznana aktualizacja. po upływie około 10% wyskoczył mi błąd USB, nie dawałem za wygraną i jeszcze raz od początku, tym razem nawigacja zmieniła ekran (tryb pełno ekranowy) na "wirtualny obraz miasta i napis "uruchamianie systemu nawigacji". W trybie gdzie mam kilka ekraników na części nawigacyjnej pojawił się napis "pobieranie danych". 

Dojechałem na miejsce docelowe po około 15 minutach, niestety musiałem opuścić samochód.

I tu moje pytania:

Jak długo trwa proces? Mam obawy, że coś jest nie tak z moim penem i proces się zatrzymał. 

Czy proces będzie kontynuowany po ponownym uruchomieniu samochodu?

W poprzednim moim samochodzie, 530 GT F07, podczas aktualizacji cały czas był widoczny pasek stanu z % zaawansowania i po przerwaniu i ponownym uruchomieniu pojazdu był kontynuowany, tutaj widzę "nic", wzmaga to niepokój o poprawność procesu.

Z góry dzięki za odpowiedzi.

Pozdrawiam! Maciek

Opublikowano

Problem rozwiązany, 

Pen był trafiony albo pliki na nim. Po 10% system nawigacji próbował się uruchomić, zaciągał mapę bezpiśrednio z plików na penie. Po wyjęciu pena navi gasła. Wgrałem jeszcze raz pliki na innego pena i pasek stanu wędrował aż do 100% i navi powiadomiła o gotowości do ponownego uruchomienia.

Wszystko działa 😀

Pozdrawiam Maciek

Edytowane przez Rycerzyk
Literówka