Skocz do zawartości

Mapy PREMIUM ROUTE NEXT LIVE EVO WAY MOTI BUSINESS MOVE HIGH

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Można prosić o reupload mapy CCC profesjonal 2019? link z mega nie działa. Pozdrawiam.

Czy rodzaj płyt ma znaczenie? Czy DVD-R/+R nie ma znaczenia?

• Odpowiedzi 1,5 tys.
  • Wyświetleń 425,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Popularne posty

• A po jakiego grzyba uzywac specjalnych programów skoro i tak evo i reszta obsługuje exfat albo NTFS? Po co utrudniać sobie życie jakimis dodatkowymi programami? Skoro pod Windowsem zrobisz format i ta

• Wszystko oprócz NEXT East na Mega jest na pierwszej stronie, razem z torrentami. @bobwoj używam utorrrenta.

• Jack79
    Jack79

Wyszła mapa EVO 2026-1. Sciąga się. Jak tylko będze to wrzuce

Opublikowane grafiki

Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze

Poprawiłem link na pierwszej stronie. Kupuje plusy 

Kodowanie, Konwersja aut na EU z każdym systemem. NCD2. Aktywacja Carplay, Android Auto, usług online.

Opublikowano

Siemka koledzy, co prawda pytanie tyczy się Mini Clubman, ale pewnie wygląda to dokładnie tak samo - aktualnie mam mapę "Road Map EUROPE Way 2021-3"

Jak rozumiem do aktualizacji, oprócz plików z mapą potrzebuję też FSC?
Czy do tej nawigacji można kupić FSC Lifetime? Czy to rozwiązanie ma jakieś wady?
Czy potrzebuję do takiej operacji kabel enet czy cokolwiek w tym stylu?

Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze

@PushingDaisies dokładnie potrzebujesz pliku z kluczem FSC. Nie potrzebujesz ENET.  Jedynie mapy i pendriva. Jezeli chcialbyś uruchomić carplay to wyedy ENET niezbedny. Pisz VIN na priv. Zrobie i powiem co jest mozliwe.

Edytowane przez Jack79

Kodowanie, Konwersja aut na EU z każdym systemem. NCD2. Aktywacja Carplay, Android Auto, usług online.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Mam wykupione aktualizacje map przez connected drive i pomimo zainstalowania najnowszych dostepnych , connected drive zglasza ze sa dostepne aktualizacje ale po pobraniu na pena i probie ich instalacji auto twierdzi ze na penie nie sa jednak zadne nowsze dane. Tez tak macie ?

Opublikowano

Tak, też jakiś czas temu to zauważyłem, ale dziś przykładowo już mi nie wyświetla, że jest nowsza aktualizacja.

Opublikowano

Już pytałem. Kto może dodać RTTI? W innych krajach działa, a w Polsce potrzebny jest FSC. Autoryzowany serwis odmówił. nbt. f30 2012

Opublikowano
  • Członkowie klubu

Odmówił - w sensie nie masz dostępnego pakietu w sklepie connected drive?

Inna droga, niż oficjalny pakiet na rok, dla NBT bez Evo jest wyboista.... działa chwilę i przestaje.

330i coupe          335d xDrive
276218_2.png     1089970_2.png

Opublikowano

Witam serdecznie, prośba o pomoc - BMW F31 2016 rok

Mam wgraną przez siebie nawigację "Road Map EUROPE EVO 2024-1" - system NBTevo_M17345I.

Od dłuższego czasu próbuję wgrać "Road Map EUROPE EVO 2025-2" i próbowałem "Road Map EUROPE EVO 2024-2", ale początkowo pojawiają się komunikaty o:

1. nowej wersji, a następnie

2. "trwa zapisywanie danych nawigacji w pojeździe... 0%", po czym komunikat o treści:

3. "Brak możliwości wykorzystania danych na urządzeniu USB. Wymień urządzenie USB lub spróbuj ponownie". 

"Spróbuj ponownie" na obu gniazdach USB w ogóle nie pomaga. 

Najpierw korzystałem z pendriva 64GB Kingstona USB3.0 sformatowanego do FAT32 i nic. Później chińskiego, to w ogóle go auto nie widziało.

Kupiłem SanDiska USB2.0 64GM, który również sformatowałem do FAT32 i historia się powtórzyła jak wyżej opisana.

Może ktoś miał taki problem. KOD FSC mam dożywotni. Proszę o jakieś wskazówki, bo nie wiem co dalej mam kombinować, a sytuacja mnie już

lekko denerwuje. 

Dzięki z góry. Krzysiek 

Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze

@kazielony rozpakuj od nowa mapy. Patrz czy nie ma bledow przy wypakowaniu. Pilnuj aby komp się nie usypiał. pendrive moze być i ntfs. ja uzywam najtanszych  goodram, kingstone. zawsze dziala. Ewidentnie masz coś z danymi nie halo albo pendrivem

Edytowane przez Jack79

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

@kazielony Po co na siłę formatujesz 64gb do fat32? Przecież fat32 to do wielkości 32gb sie stosuje. Evo obsługuje NTFS i exfat dla nośników 64gb.

Standardowo Windows nie pozwala nawet na taki format. Pewnie stosujesz jakis program do tego a później sie dziwisz ze nie działa.

Edytowane przez feel_x

🙃🙃

Opublikowano
W dniu 9.12.2025 o 16:49, GR napisał(a):

Odmówił - w sensie nie masz dostępnego pakietu w sklepie connected drive?

Inna droga, niż oficjalny pakiet na rok, dla NBT bez Evo jest wyboista.... działa chwilę i przestaje.

Nie mogę dodać auta ani kupić w sklepie. Wyświetla się komunikat, że nie można dodać mojego auta.

Opublikowano

Witam ponownie,

fakt, że formatowałem do FAT32 programem, bo po pierwsze Windows nie obsługuje takich pojemności, a po drugie - zasadniczo, wyczytałem, że

właśnie taki system musi być. 

Spróbuję na NTFS i zobaczymy co się wydarzy. 

Oczywiście dziękuję za podpowiedzi i szybką reakcję.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Daj znać czy poszło. Ja domyślnie mam na exfat

Edytowane przez feel_x

🙃🙃

Opublikowano

Oczywiście poinformuję :))

Opublikowano
  • Członkowie klubu
19 godzin temu, abg napisał(a):

Nie mogę dodać auta ani kupić w sklepie. Wyświetla się komunikat, że nie można dodać mojego auta.

Dzwoniłeś na infolinię connected drive? Ja pamiętam, że po zakupie auta robiłem zgłoszenia na nie działające rzeczy i pomogli. Trochę trwało, ale pomogli.

Opublikowano
1 godzinę temu, GR napisał(a):

Dzwoniłeś na infolinię connected drive? Ja pamiętam, że po zakupie auta robiłem zgłoszenia na nie działające rzeczy i pomogli. Trochę trwało, ale pomogli.

Otrzymałem taką odpowiedź od autoryzowanego serwisu. 

Cytat

Dla tego pojazdu komunikacja online już nie funkcjonuje i nie ma możliwości uruchomienia funkcji RTTI

Opublikowano
  • Członkowie klubu

A ja myślałem, że samo zaprzestanie aktualizowania map NEXT, to dziadostwo... 🤬

Opublikowano
2 minuty temu, GR napisał(a):

A ja myślałem, że samo zaprzestanie aktualizowania map NEXT, to dziadostwo... 🤬

nie. mam mapy 2025. Sprawdzałem West i East. W Polsce RTTI jest płatne i potrzebny jest FSC.

Opublikowano
  • Członkowie klubu

Zgadza się - 2025 to ostatnia już aktualizacja tych map. I tak, RTTI jest płatne w abo na rok, do tego w absurdalnie drogim pakiecie, jak dla chęci posiadania RTTI w ogóle opóźnionej navi.

Mówię, że samo zaprzestanie aktualizacji map uważam za dziadowanie, a Tobie powiedzieli, że auto w ogóle wypada z connected drive? To jak coś takiego nazwać? 😉 
Ale ja bym do końca nie wierzył jednemu ASO 😉 dzwoń na infolinię connected drive i zapytaj tam.

Edytowane przez GR

Opublikowano
4 minuty temu, GR napisał(a):

Zgadza się - 2025 to ostatnia już aktualizacja tych map. I tak, RTTI jest płatne w abo na rok, do tego w absurdalnie drogim pakiecie, jak dla chęci posiadania RTTI w ogóle opóźnionej navi.

Mówię, że samo zaprzestanie aktualizacji map uważam za dziadowanie, a Tobie powiedzieli, że auto w ogóle wypada z connected drive? To jak coś takiego nazwać? 😉 
Ale ja bym do końca nie wierzył jednemu ASO 😉 dzwoń na infolinię connected drive i zapytaj tam.

image.png

Opublikowano
W dniu 12.12.2025 o 10:54, GR napisał(a):

Po odpowiedzi od serwisu oficjalnego jest tylko jedna opcja. Czekam, kto będzie mógł to zrobić tutaj.

t10.jpg

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Witam ponownie, podaję aktualizację problemu - dzisiaj zaktualizowałem mapy, ale od początku. 

Po Waszych odpowiedziach faktycznie wyszło, że nie trzeba formatować pendrive do FAT 32. Najpierw pobrałem mapy na inny komputer i przekopiowałem pliki na dwa pendrive, tj. jeden USB2.0 i drugi USB 3.0, z systemami plików exFAT i NTFS, ale efekt był ten sam, więc temat odpuściłem.

Nadal mnie to nurtowało i cały czas próbowałem znaleźć odpowiedź w sieci i trafiłem na filmik z DiagSOFT:

Wszystko jest wyjaśnione krok po kroku.

Czyli wszystko robiłem dobrze, ale zawarta została informacja, że ww. firmie korzystają z pendrive marki Kingstone oraz co ciekawe na pendrive po skopiowaniu folderów  mapy, należało utworzyć folder pod nazwą FSC, do którego należało skopiować plik o rozszerzeniu .fsc (plik taki miałem, gdyż jak wcześniej wspomniałem mam dożywotni klucz).

Dzisiaj włożyłem pendriva i mapa się zaktualizowała do najnowszej wersji. Czy manewr z folderem "FSC" pomógł - nie wiem, może tylko zadziałał pendrive marki Kingstone. Jednak ww. filmik pomoże każdemu w rozszyfrowaniu tematu posiadanej nawigacji. Dziękować należy firmie DiagSOTF.

Wszystkim dziękuję za zainteresowanie i pomoc. Pozdrawiam

Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze

Jeżeli nie pytało cię o kod to fikder FSC nie miak znaczenia. Po prostu kwestua pendriva. Ja używam najtańszego Kingstona lub goodrama z media expert.