Skocz do zawartości

Mapy PREMIUM ROUTE NEXT LIVE EVO WAY MOTI BUSINESS MOVE HIGH

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka koledzy, co prawda pytanie tyczy się Mini Clubman, ale pewnie wygląda to dokładnie tak samo - aktualnie mam mapę "Road Map EUROPE Way 2021-3"

Jak rozumiem do aktualizacji, oprócz plików z mapą potrzebuję też FSC?
Czy do tej nawigacji można kupić FSC Lifetime? Czy to rozwiązanie ma jakieś wady?
Czy potrzebuję do takiej operacji kabel enet czy cokolwiek w tym stylu?

• Odpowiedzi 1,5 tys.
  • Wyświetleń 435,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Popularne posty

• A po jakiego grzyba uzywac specjalnych programów skoro i tak evo i reszta obsługuje exfat albo NTFS? Po co utrudniać sobie życie jakimis dodatkowymi programami? Skoro pod Windowsem zrobisz format i ta

• Wszystko oprócz NEXT East na Mega jest na pierwszej stronie, razem z torrentami. @bobwoj używam utorrrenta.

• Jack79
    Jack79

Wyszła mapa EVO 2026-1. Sciąga się. Jak tylko będze to wrzuce

Opublikowane grafiki

Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze

@PushingDaisies dokładnie potrzebujesz pliku z kluczem FSC. Nie potrzebujesz ENET.  Jedynie mapy i pendriva. Jezeli chcialbyś uruchomić carplay to wyedy ENET niezbedny. Pisz VIN na priv. Zrobie i powiem co jest mozliwe.

Edytowane przez Jack79

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Mam wykupione aktualizacje map przez connected drive i pomimo zainstalowania najnowszych dostepnych , connected drive zglasza ze sa dostepne aktualizacje ale po pobraniu na pena i probie ich instalacji auto twierdzi ze na penie nie sa jednak zadne nowsze dane. Tez tak macie ?

Opublikowano

Tak, też jakiś czas temu to zauważyłem, ale dziś przykładowo już mi nie wyświetla, że jest nowsza aktualizacja.

Opublikowano

Już pytałem. Kto może dodać RTTI? W innych krajach działa, a w Polsce potrzebny jest FSC. Autoryzowany serwis odmówił. nbt. f30 2012

Opublikowano
  • Członkowie klubu

Odmówił - w sensie nie masz dostępnego pakietu w sklepie connected drive?

Inna droga, niż oficjalny pakiet na rok, dla NBT bez Evo jest wyboista.... działa chwilę i przestaje.

330i coupe          335d xDrive
276218_2.png     1089970_2.png

Opublikowano

Witam serdecznie, prośba o pomoc - BMW F31 2016 rok

Mam wgraną przez siebie nawigację "Road Map EUROPE EVO 2024-1" - system NBTevo_M17345I.

Od dłuższego czasu próbuję wgrać "Road Map EUROPE EVO 2025-2" i próbowałem "Road Map EUROPE EVO 2024-2", ale początkowo pojawiają się komunikaty o:

1. nowej wersji, a następnie

2. "trwa zapisywanie danych nawigacji w pojeździe... 0%", po czym komunikat o treści:

3. "Brak możliwości wykorzystania danych na urządzeniu USB. Wymień urządzenie USB lub spróbuj ponownie". 

"Spróbuj ponownie" na obu gniazdach USB w ogóle nie pomaga. 

Najpierw korzystałem z pendriva 64GB Kingstona USB3.0 sformatowanego do FAT32 i nic. Później chińskiego, to w ogóle go auto nie widziało.

Kupiłem SanDiska USB2.0 64GM, który również sformatowałem do FAT32 i historia się powtórzyła jak wyżej opisana.

Może ktoś miał taki problem. KOD FSC mam dożywotni. Proszę o jakieś wskazówki, bo nie wiem co dalej mam kombinować, a sytuacja mnie już

lekko denerwuje. 

Dzięki z góry. Krzysiek 

Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze

@kazielony rozpakuj od nowa mapy. Patrz czy nie ma bledow przy wypakowaniu. Pilnuj aby komp się nie usypiał. pendrive moze być i ntfs. ja uzywam najtanszych  goodram, kingstone. zawsze dziala. Ewidentnie masz coś z danymi nie halo albo pendrivem

Edytowane przez Jack79

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

@kazielony Po co na siłę formatujesz 64gb do fat32? Przecież fat32 to do wielkości 32gb sie stosuje. Evo obsługuje NTFS i exfat dla nośników 64gb.

Standardowo Windows nie pozwala nawet na taki format. Pewnie stosujesz jakis program do tego a później sie dziwisz ze nie działa.

Edytowane przez feel_x

??

Opublikowano
W dniu 9.12.2025 o 16:49, GR napisał(a):

Odmówił - w sensie nie masz dostępnego pakietu w sklepie connected drive?

Inna droga, niż oficjalny pakiet na rok, dla NBT bez Evo jest wyboista.... działa chwilę i przestaje.

Nie mogę dodać auta ani kupić w sklepie. Wyświetla się komunikat, że nie można dodać mojego auta.

Opublikowano

Witam ponownie,

fakt, że formatowałem do FAT32 programem, bo po pierwsze Windows nie obsługuje takich pojemności, a po drugie - zasadniczo, wyczytałem, że

właśnie taki system musi być. 

Spróbuję na NTFS i zobaczymy co się wydarzy. 

Oczywiście dziękuję za podpowiedzi i szybką reakcję.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Daj znać czy poszło. Ja domyślnie mam na exfat

Edytowane przez feel_x

??

Opublikowano

Oczywiście poinformuję :))

Opublikowano
  • Członkowie klubu
19 godzin temu, abg napisał(a):

Nie mogę dodać auta ani kupić w sklepie. Wyświetla się komunikat, że nie można dodać mojego auta.

Dzwoniłeś na infolinię connected drive? Ja pamiętam, że po zakupie auta robiłem zgłoszenia na nie działające rzeczy i pomogli. Trochę trwało, ale pomogli.

Opublikowano
1 godzinę temu, GR napisał(a):

Dzwoniłeś na infolinię connected drive? Ja pamiętam, że po zakupie auta robiłem zgłoszenia na nie działające rzeczy i pomogli. Trochę trwało, ale pomogli.

Otrzymałem taką odpowiedź od autoryzowanego serwisu. 

Cytat

Dla tego pojazdu komunikacja online już nie funkcjonuje i nie ma możliwości uruchomienia funkcji RTTI

Opublikowano
  • Członkowie klubu

A ja myślałem, że samo zaprzestanie aktualizowania map NEXT, to dziadostwo... ?

Opublikowano
2 minuty temu, GR napisał(a):

A ja myślałem, że samo zaprzestanie aktualizowania map NEXT, to dziadostwo... ?

nie. mam mapy 2025. Sprawdzałem West i East. W Polsce RTTI jest płatne i potrzebny jest FSC.

Opublikowano
  • Członkowie klubu

Zgadza się - 2025 to ostatnia już aktualizacja tych map. I tak, RTTI jest płatne w abo na rok, do tego w absurdalnie drogim pakiecie, jak dla chęci posiadania RTTI w ogóle opóźnionej navi.

Mówię, że samo zaprzestanie aktualizacji map uważam za dziadowanie, a Tobie powiedzieli, że auto w ogóle wypada z connected drive? To jak coś takiego nazwać? ? 
Ale ja bym do końca nie wierzył jednemu ASO ? dzwoń na infolinię connected drive i zapytaj tam.

Edytowane przez GR

Opublikowano
4 minuty temu, GR napisał(a):

Zgadza się - 2025 to ostatnia już aktualizacja tych map. I tak, RTTI jest płatne w abo na rok, do tego w absurdalnie drogim pakiecie, jak dla chęci posiadania RTTI w ogóle opóźnionej navi.

Mówię, że samo zaprzestanie aktualizacji map uważam za dziadowanie, a Tobie powiedzieli, że auto w ogóle wypada z connected drive? To jak coś takiego nazwać? ? 
Ale ja bym do końca nie wierzył jednemu ASO ? dzwoń na infolinię connected drive i zapytaj tam.

image.png

Opublikowano
W dniu 12.12.2025 o 10:54, GR napisał(a):

Po odpowiedzi od serwisu oficjalnego jest tylko jedna opcja. Czekam, kto będzie mógł to zrobić tutaj.

t10.jpg

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Witam ponownie, podaję aktualizację problemu - dzisiaj zaktualizowałem mapy, ale od początku. 

Po Waszych odpowiedziach faktycznie wyszło, że nie trzeba formatować pendrive do FAT 32. Najpierw pobrałem mapy na inny komputer i przekopiowałem pliki na dwa pendrive, tj. jeden USB2.0 i drugi USB 3.0, z systemami plików exFAT i NTFS, ale efekt był ten sam, więc temat odpuściłem.

Nadal mnie to nurtowało i cały czas próbowałem znaleźć odpowiedź w sieci i trafiłem na filmik z DiagSOFT:

Wszystko jest wyjaśnione krok po kroku.

Czyli wszystko robiłem dobrze, ale zawarta została informacja, że ww. firmie korzystają z pendrive marki Kingstone oraz co ciekawe na pendrive po skopiowaniu folderów  mapy, należało utworzyć folder pod nazwą FSC, do którego należało skopiować plik o rozszerzeniu .fsc (plik taki miałem, gdyż jak wcześniej wspomniałem mam dożywotni klucz).

Dzisiaj włożyłem pendriva i mapa się zaktualizowała do najnowszej wersji. Czy manewr z folderem "FSC" pomógł - nie wiem, może tylko zadziałał pendrive marki Kingstone. Jednak ww. filmik pomoże każdemu w rozszyfrowaniu tematu posiadanej nawigacji. Dziękować należy firmie DiagSOTF.

Wszystkim dziękuję za zainteresowanie i pomoc. Pozdrawiam

Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze

Jeżeli nie pytało cię o kod to fikder FSC nie miak znaczenia. Po prostu kwestua pendriva. Ja używam najtańszego Kingstona lub goodrama z media expert. 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Wrzucał już ktoś link do Europe Way 2026-1 ?

Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze

? Jakieś trzy miechy temu. Na pierwszej stronie.