Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)
Teraz zaczynam myśleć że to przez Xdrive. Ja miałem podobne zdanie o swojej F30, trzeba było zmienić sprężyny żeby to poprawić a tu przy g20 RWD jestem wręcz zakochany w lekkości i zwinności tego auta :shock: Szkoda że u nas z niewiadomych powodów nie da się kupić 40i rwd.

Mozliwe. Ale tez ksztalt przodu sprawia, ze masz wrazenie jakbys SUVem jechal. Wysoka linia maski ogranicza troche widocznosc do przodu. Srodek ciezkosci w Xd to inna sprawa. Inaczej niz RWD, ale dramatu nie ma. Akurat w zakretach przy predkosciach powyzej 100 km/h nie ma scisku posladow i trzyma sie wzorowo. Tak samo rzucanie tylem tez nie robi duzego problemu. Tylko ze nadal zostaje wrazenie, jakbys jechal SUVem.

A zmieniac sprezyn juz nie mam zamiaru, skoro pojawil sie pomysl zmiany auta. Szkoda, ze trzeba w CL te 2 lata minimum przejezdzic, dopiero od 3 roku mozna zakonczyc umowe przed terminem.

Edytowane przez vulnerarius
Instagram: @kolczasty
  • Odpowiedzi 181
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Z linia maski zgadzam się w 100% :mrgreen:
Opublikowano
dopiero od 3 roku mozna zakonczyc umowe przed terminem.

Czy ten zabieg jest w ogóle "opłacalny"? Chodzi mi o to ile się dopłaca do tego procederu bo nie sądzę aby dealer powiedział "fine, to my bierzemy auto a Pan przestaje płacić i jesteśmy kwita"

Opublikowano
Generalnie daleki jestem od hejtowania, myślę że na żywo w ładnej konfiguracji urwie głowę :)

Ja również. Mało tego, już widzę po sobie, że z G22 będzie podobnie jak z E60 - im częściej ją widzisz tym bardziej Ci się podoba :wink:

.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Linia nowej 4ki jest piękna, grill mi bardzo pasuje, nowy design działa - jak parkowałem obok M4ki kilka dni temu, to wyglądała jak auto z przeszłej epoki dla mnie ;)

Tył trochę moim zdaniem słabo wykonali, takie podejście BMW gdzie robi się lampy czy jakieś elementy średnio, aby potem w LCI poprawić i był kocur - ewidentnie tutaj wyglądają "biednie" i styl 8mki dodałby pazura. Zrozumiałe jednak, że model musi dawać do zrozumienia, że jest "tak w połowie 8mką", będąc "tylko 4ką" :D

Linia boczna ma dla mnie dziwne proporcje, pewnie się przyzwyczaję z czasem, ale mam wrażenie, że wersja 4ro drzwiowa bedzie przez to wyglądała lepiej i bardziej proporcjonalnie, w odróżnieniu np. do serii 8, gdzie mimo wszystko dla mnie coupe wygląda zgrabniej. Czas pokaże.

Czekam na M4 z tym nowym przodem :cool2:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Kiedy będzie można zamawiać?

GC będzie razem z coupe, czy premiera później?

Fajne auto i ciekawa linia

male-bmw-2.png
Opublikowano

X7rYG9b.jpg

No ewidentnie widać, dlaczego na każdym oficjalnym zdjęciu BMW, w odróżnieniu od nowej 3er, do 4er zawsze daje tablice rejestracyjne :D

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Sławek to co wkleileś to M4 brzydkie straszliwie... Dlaczego bmw od zawsze nie potrafi ładnie spasować koła z nadkolem audi tak ma, mb też a w bmw tył siedzi jak by ziemniaków cały bagażnik załadować a przód starczy że pięść można wsadzić między koło a nadkole a dodatkowo brakuje 20mm w ET masakra idioci.

W g22 bardzo brakuje podcięcia na bocznej linii które zawsze ukrywało klamki w BMW. Tutaj zrobili to oble jak jakaś Toyota nie podoba mi się. Przód z czarnymi nerkami będzie okej ale czy takie auto powinno być tylko okej?

Jak wychodziły E36 m-pakiet E46 m-pakiet Czy E92 każdy chciał mieć takie auto było wow a tutaj "może byc, jak zalożę wielką felgę i czarny grill będzie ok..." chyba nie tak powinno to wyglądać. Mi się wydaje że GC będzie ładne ale ta zwykła coupe mi się nie podoba.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
To na górze z małymi nerkami ładne ale dalej klamka na boku razi wygląda jak z Alfy BMW zawsze robiło to ładnie i dyskretnie na przetłoczeniu.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
...

I jest fajnie, fajniusio :D Mi się mega podoba, widać inspiracje conceptami elektrycznymi, czyli kierunek jasny i klarowny, ostatnie M4 z silnikiem spalinowym pewnie.

W dobrym kolorze to będzie kocur.

Opublikowano (edytowane)

Jak czytam gościa, który pisze, że parkował obok m4 i wyglada na auto sprzed epoki w porównaniu do tego dziwoląga to nie wiem czy sie smiac czy płakać.

Do końca nie wierzyłem. że to wyjdzie, sadzilem, ze to podpucha i szydera... JEdnak koszmar okazał się prawdą. Brzydszego auta nie bylo w historii bmw.. nawet 6 poprzednia byla ladniejsza :/

Koles pisze, zeby sobie trojke kupic ktora bedzie passatem :D Żal..

Są gusta i guściki, ale tutaj nie ma o czym dyskutować: to tak jakby kobieta włożyła różowe kozaki, limonkową kurtkę, rajtki pomarańczowe i włosy fioletowe i pisać, że łądnie ubrana :D mniej więcej taki poziom - ten gryl przekreśla definitywnie cały wygląd...

Dla odmiany trójka nowa super mi sie podoba.

Tutaj opinia kumpla z samymi top autami po 400, 500>>> koni żeby nie było jakiegoś hejtowania czy coś... : "3 / m3 tak nie spierd*** raczej i robią 4 series odrebnie dla wiesniaczkow jak x4/x6"....

Dramat

EDIT:

Ten render wygląda super, zupełnie inne auto..

Tak jak ktoś pisał dla Chinola ideolo, szkoda, ze nie zrobili wersji dla kitajców osobnej, wystarczyło na EU/USA inny zderzak wlepić i byłoby super.

Edytowane przez Lucekj
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jak czytam gościa, który pisze, że parkował obok m4 i wyglada na auto sprzed epoki w porównaniu do tego dziwoląga to nie wiem czy sie smiac czy płakać.

O gustach szkoda pisać, tu jest świetne porównanie nowa VS stara 4 i widać róznicę gołym okiem: https://www.bmwblog.com/2020/06/02/g22-4-series-vs-f32-4-series/

Oczywiście stara/poprzednia wersja może się podobać, niemniej jest stara i widać, że design ma już te 10 lat. Świat od tego czasu ruszył do przodu ;)

Opublikowano

co nie zmienia faktu, że z tym grylem przesadzili. Nie wiem czy to ma wyróżniac serię od 3, 1, 2 ? Nie mam pojęcia jaki był zamysł producent, ale tajk było poruszone: Chinole - innego wytłumaczenia nie ma.

Aż się boję co będzie z G20 LCI :D

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Raczej niewiele sie zmieni, gdzies czytalem wypowiedz ich szefa od designu ze 3 to model "poważny", podobnie maja podejście do 5 najwyraźniej, miał być grill jak w 7 po lifcie a w pre-produkcji zmniejszyli go znacznie.

Ja jestem fanem tego nowego designu, sam mam G11 po lifcie z dużym grillem i jestem zachwycony :D

Opublikowano

No a jak jest dziś z F30? Jest tego chyba więcej niż Passatów na naszych drogach, pewnie dlatego, że każdy wieśniak mając do wyboru VW a BMW w podobnej cenie woli BMW :P To nic, że 2 litry pod maską, ale śmigło na masce, to ludzie biorą :lol:

BMW bardzo mądrze postąpiło - wszystkich jojczących spuści na drzewo, tj wyśle po serię 3, a tych co chcą coś przyszłościowego, co się będzie duuuużo mniej starzeć, wezmą 4er. Proste. Tak samo było z X6, tyle jojczenia, efekt jaki jest każdy widzi - jeździ tego tyle samo co X5.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Nie mierz wszystkich swoją miarą....

Nie każdy ma kieszenie napchane $$$....

Nie każdy może wybrzydzać, wybierać, konfigurowac max opcji itd.

Ciesz się że masz taką możliwość , ale naśmiewanie się z 4 cylindrów świadczy tylko o tym co kasa robi z człowiekiem.... Przykre...

male-bmw-2.png
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano
co nie zmienia faktu, że z tym grylem przesadzili. Nie wiem czy to ma wyróżniac serię od 3, 1, 2 ? Nie mam pojęcia jaki był zamysł producent, ale tajk było poruszone: Chinole - innego wytłumaczenia nie ma.

No ale to tak jakby tylko twoja opinia, jakoś 8 użytkownikom poprzednim podpasywał ten grill. Mi też się podoba. Musi być jakaś zmiana i wracają do początku - BMW na starcie miało pionowe grille. Wyższe jak szersze.

Bo zrobi się z tego jakieś Audi zaraz, od 3 generacji ta sama buda jak Passat. Po co ktoś ma brać nowe auto skoro wygląda na starcie jakby miało 3-4 lata już. To nie Porsche, które może zachować swoją sylwetkę i tylko światła przeprojektować i się obronić. No Porsche ma jeszcze układ jezdny do bronienia się, ale to nie o tym temat.

Audi, Lexus też ma duże grille, Audi nie zawsze takie miało a jakoś nie ma sprzeciwów w całym internecie. Trzeba zawsze na coś narzekać. Gdyby 4 była taka jak na renderze to by przegrywała z c klasą qp, bo byłaby zbyt podobna do poprzedniej 4 qp, a tak jest coś nowego i jest chęć zmiany, bo nowy model przyspieszy makabrycznie postarzanie się starej 4, jeszcze bez ozderzakowania M to będzie dramat.

• Członkowie klubu
Opublikowano

Jak dla mnie to całkiem logiczne, ze za taki sam hajs kupuje się 3er a nie Passata.

Był taki koncept CSL Hommage, z grillem w tym stylu ale wyglądającym dużo lepiej jako całość niż nowe 4er.

Opublikowano

No a jak jest dziś z F30? Jest tego chyba więcej niż Passatów na naszych drogach, pewnie dlatego, że każdy wieśniak mając do wyboru VW a BMW w podobnej cenie woli BMW :P To nic, że 2 litry pod maską, ale śmigło na masce, to ludzie biorą :lol:

BMW bardzo mądrze postąpiło - wszystkich jojczących spuści na drzewo, tj wyśle po serię 3, a tych co chcą coś przyszłościowego, co się będzie duuuużo mniej starzeć, wezmą 4er. Proste. Tak samo było z X6, tyle jojczenia, efekt jaki jest każdy widzi - jeździ tego tyle samo co X5.

Nie no znów mało przemyślana wypowiedz.... przeciez to nie jest zero-jedynkowy wybór. Ktoś ma do wyboru passata to kupi trójkę :D takiej bzdury dawno nie slyszałem, szkoda rozwijac temat typu: rocznik, wyposażenie, przelot itd... no nie wszyscy mając do wyboru 3 lata starsza Betę z przelotem 2x większym niż pasek wybierze właśnie baware.. bzdura totalna. W przypadku nówek z konfiguratora jest podobnie, są ludzie, którzy wydadzą 200k na paska olewając trójkę czy biedną piątkę...

Czwórka raczej traktowana w kategorii wynalazku, na którym BMW nie opiera swojej sprzedaży i przyszłości marki to mogą eksperymentować. Co do x6 i jezdzenia w takiej samej ilosci jak x5 to tez zabawne. Zacytuje raz jeszcze: ""3 / m3 tak nie spierd*** raczej i robią 4 series odrebnie dla wiesniaczkow jak x4/x6"....

co nie zmienia faktu, że z tym grylem przesadzili.

No ale to tak jakby tylko twoja opinia, jakoś 8 użytkownikom poprzednim podpasywał ten grill. Mi też się podoba.

A no tak... 8 użytkownikom forum się podoba tzn, że jest ok :D Poczytaj jaki odbiór tego auta jest, tzn gryla bo mówimy tutaj cały czas o wybitnym oszpeceniu auta poprzez wstawienie tej wyrwy. A do G20 do czego się czepiali w myśl zasady, że zawsze do czegoś się doczepią bo jakoś nie kojarzę ?

Porównanie grilla Audi ma się nijak, gdyż idealnie wpisuje się w całokształt designu, a tutaj w tej czwórce wygląda jak jakiś wyżyg na siłę wlepiony. Tutaj nie ma żadnej spójności. Inżynierowie nie są nieomylni i często wycofują się z chybionych decyzji..

• Główni Moderatorzy
Opublikowano

Praktycznie zawsze jest tak że jak wchodzi nowy model większości się nie podoba a później jak się opatrzy zaczynają się kombinacje jak tu zamienić stary model na nowy ;)

Fenomenu 911 nie rozumiem. Dla mnie auto bez polotu :|

Opublikowano
Poprzednia seria 4 podobała mi się od samego początku, obecna nie koniecznie :wink:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ludzie nie lubią zmian, dla większości najlepiej, jakby nowa 4 wyglądała tak samo, tylko gdzie wtedy postęp?

Historia i wyniki sprzedaży ocenią, czy aktualna 4 jest udaną zmianą :cool2: